8 Mayıs 2023 Pazartesi

BAKAN KURUM İLK KEZ OY KULLANACAK KIZLAR VE ANNELERİ İLE BULUŞTU


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz’da ilk defa oy kullanacak genç kızlar ve anneleri ile buluştu.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, “Kadınlarımız ile Kahvaltı Buluşması” programı kapsamında ilk defa oy kullanacak kızlar ve anneleri ile bir araya geldi.

Kahvaltıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum da katıldı. Bakan Murat Kurum, Beykoz’da bugün itibarıyla Soğuksu, Zerzevatçı, Mahmutşevketpaşa, Alibahadır, Öğümce, Bozhane, Göllü, Cumhuriyet, İshaklı, Kılıçlı, Akbaba, Dereseki, ve Paşamandıra Mahallesi’nde imar planlarının tamamlandığını müjdeledi.



Beyaz Saray Davet ve Balo Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Bakan Kurum’un yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam ile ilk defa oy kullanacak Beykozlu genç kızlar ve anneleri katıldı.




“Kadınlarımız ile Kahvaltı Buluşması” programının açılış konuşmasını yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Beykozlulara hizmetlerinden dolayı Bakan Murat Kurum’a teşekkürlerini sunarak, “Türkiye Yüzyılına yürüyen hanımlar olarak daima sizlerin ve Cumhurbaşkanımızın arkasındayız.” dedi.

HANEFİ DİLMAÇ: “HEDEFİMİZİ TAMAMLADIK”

Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, “Beykoz’un sorunları ile ilgili Bakanımızla çok kez bir araya geldik. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bölgemiz ile ilgili yapılan, ortaya konulan çalışmalar da bizim de emeklerimiz ve mücadelelerimiz var. Beykoz’un ana mülkiyet problemi olan 2B ve ETBAR çalışmaları ve sonrasında yapılanlar ile ilgili Bakanımızın ortaya koyduğu performans doğrultusunda hedeflerimize ulaştık. Yaklaşık 1 yıl önce Bakanımızla bir toplantı yapmıştık. Bakanımız, ‘Biz Bakanlık olarak yetki alanımızda kalan yerlerle ilgili 1 yıl içerisinde Beykoz’da plansız alan bırakmayacağız.’ demişti. Geçen hafta almış olduğumuz bilgi sonucunda bu hedefimizi tamamladık. Bakanımıza çok samimi duygularla çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.




MURAT AYDIN: “BEYKOZ GÜMÜŞTÜ, ALTIN OLDU”

Beykoz’da imarın birinci derecede sorun olmaktan çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bakanlığımızın ilgilendiren %85’lik alanda bu sorunun çözülmüş olmasının bir numaralı etkeni Sayın Cumhurbaşkanımız, artı Sayın Bakanımızdır. Beykozlular adına Bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Beykoz gümüştü imar planıyla altın oldu. Bunu bilmeniz lazım. Bu süreçteki katkılarından dolayı Bakanımıza, mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız bize çok değer verdi ve değerli bakanımızı bölgemizden milletvekili adayı yaptı. Biz de Beykoz olarak inşallah 1. bölgenin en yüksek oyunu almak için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.



BAKAN KURUM: “TÜRKİYE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK OLAN SİZLERSİNİZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,

Bakan Kurum, “Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Türkiye'nin tüm sorunlarını sizlerle, kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte, el ele vererek çözüyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın çevre projelerimizde üstlendikleri rolün her geçen gün daha da artmasını arzuluyoruz. Doğamızın, canlılarımızın korunması, şehirlerimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için sizlerle güç birliği yapmak bizler için son derece kıymetlidir. Bu anlamda da önemli bir gönüllü hareketi başlattık. Bakanlık olarak ‘Doğanın Anneleri’ çatısı altında bir araya gelen kadınlarımızla, evlatlarımızın daha temiz, daha yeşil şehirlerde büyümeleri için mücadele ediyoruz. Burada bulunan tüm hanım kardeşlerimi gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz bu harekete özellikle davet ediyorum. Sizlerle birlikte daha güçlü olacağız. Sizlerle birlikte ülkemizi daha güzel yarınlara ulaştıracağız. Ülkemizi, yeşiliyle, mavisiyle, çevresiyle, doğasıyla, şehirleriyle hep birlikte güçlü yarınlara ulaştıracak için bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şairin dediği gibi: ‘Bir kadındır; evi yuva, toprağı vatan yapan.’ Bizim evlerimizi yuva, toprağımızı vatan yapan, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı büyüten, yetiştiren sizlersiniz. Bu sebepledir ki tarihimizde olduğu gibi, bugün de Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan yine sizlersiniz.” dedi.



“KADIN İSTİHDAMI 6 MİLYONDAN 11 MİLYONA ÇIKTI”

Bakan Murat Kurum, “Türkiye'nin bir asırlık geçmişine şöyle bir baktığımızda kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, alınlarının teriyle çalışma hayatında etkin bir şekilde varlıklarını gösterebildikleri dönem AK Parti dönemi olmuştur. 21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlarımıza her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık. İŞKUR eğitimleri, KOSGEB destekleriyle bütün kadınlarımız geleceğe güvenle bakıyor. Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için eğitimden istihdama her alanda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdik. Okul öncesi eğitim ve bakım kurumlarını yaygınlaştırdık. Çalışan çocuklu kadınlarımıza destek olduk. Biz kadınlarımızı siyasetin bir nesnesi değil, her zaman kıymetli birer öznesi olarak gördük. Bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en yüksek kadın temsil oranına ulaştık.” diye konuştu.

“EV HANIMLARIMIZA EMEKLİLİK HAKKI GETİRİYORUZ”

“Aile Kalkanı” programıyla, ev hanımlarına emeklilik hakkı getirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, ‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar’ yaklaşımıyla hazırlanan AK Parti seçim beyannamemizde kadınlarımızın güvenli yarınları için yeni bir sayfa daha açıyoruz. Ülkemizin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Aile Kalkanı Programı'yla ev hanımlarından çocuklarımıza ve gençlerimize kadar ailenin tüm bireylerine destek vereceğiz. Ve en önemlisi ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini devletimiz karşılayacak. Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız. Ama bu söz, Kılıçdaroğlu'nun verdiği söze benzemez. Bu söz eser adamlarının sözüdür. Bu söz liderimiz, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür.” dedi.

“KADINLARIMIZ BU KUTLU DAVANININ MİHENK TAŞI”

Kadınların her zaman AK Parti'ye sahip çıktığını, AK Parti'nin de her zaman kadınların yanında olduğunu belirten Bakan Kurum, “Bugün özellikle ilk kez oy kullanacak genç kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Kadın Kollarımız her daim teşkilatımızın bu kutlu dava hareketinin mihenk taşı olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunda yürüttüğü seçim çalışmalarında en büyük destekçileri kadınlar ve üniversiteli genç kızlarımız olmuştur. İşte sizin gibi kadınlarımızın, gençlerimizin azmiyle kazandı.” dedi. 

“HANİ BURAYI PARSEL PARSEL SATACAKTIK?”

Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen Büyük İstanbul Mitingi'ne değindi. Kurum, “Milletimiz, Cumhurbaşkanı'mızla kucaklaşmak için akın akın Atatürk Havalimanı Millet Bahçemize koştu. O bahçeyi hatırlarsınız geçtiğimiz yıl 'Milletimize armağan edeceğiz.' demiştik. Buraya hanımlarımız, gençlerimiz gelsinler, huzurla vakit geçirsinler ve burada ağaçların, çiçek bahçelerinin içerisinde, kütüphaneleriyle, yürüyüş yollarıyla, vakit geçirsinler dedik. Muhalefet ne dedi biliyor musunuz? 'Siz burayı betonlaştıracaksınız. Buralara bina dikeceksiniz.' dediler. Ne oldu? İşte dün orada, fethin 570. yıl dönümüne ithafen 145 bin 300 fidanıyla, çiçekleriyle milletimiz, Atatürk Havalimanı bahçesinde lideriyle buluştu. Hani nerede binalar? Hani nerede beton? Hani burayı biz parsel parsel satacaktık?” dedi.

“TÜRKİYE KAZANACAK, BEYKOZ KAZANACAK”

Bakan Murat Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ümmetin, milletin, Türk dünyasının geleceğinin yegâne teminatı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan bize eli nasırlı babalarımızın, ağzı duaları analarımızın ve yavrularımızın emanetidir.  Bu kutlu emanete canımızla, ruhumuzla, kalbimizle, gönlümüzle sahip çıkacak mıyız? Reisimizin yanında aslanlar gibi duracak mıyız? Onun yol arkadaşı olacak mıyız? Tarihimize, geleceğimize, çocuklarımıza inşallah hep birlikte sahip çıkacağız. İşte Beykoz’un kadınları artık kutlu emaneti aldınız. İnanıyoruz ki emaneti kabul eden kadınlarımız 15 Mayıs sabahı Türkiye Yüzyılı’nı Beykoz’dan yükseltecek. O gün geldiğinde Türkiye’nin üstüne oyunlar kuranlar kaybedecek. Eser siyaseti kazanacak. Sırtını terör örgütüne dayayanlar kaybedecek. Yasin Börü’nün, Eren Bülbül’ün annesi kazanacak. Milletin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kazanacak. Türkiye kazanacak, Beykoz kazanacak.” dedi.

“BEYKOZ’U EN GÜÇLÜ İLÇE HALİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Beykoz’da bugün itibarıyla Soğuksu, Zerzevatçı, Mahmutşevketpaşa, Alibahadır, Öğümce, Bozhane, Göllü, Cumhuriyet, İshaklı, Kılıçlı, Akbaba, Dereseki, ve Paşamandıra Mahallesi’nde imar planlarının tamamlandığını müjdeleyen Bakan Murat Kurum, “Beykoz’da en yüksek oyu alacağız. Beykozlu kardeşlerimize yapılması gereken her türlü hizmetleri nasıl 21 yüzyıldır yapıyorsak, nasıl Belediye Başkanımız ve Teşkilatımızla el ele vererek bütün imar problemlerini, tapu problemlerini Bakanlığımıza ait tüm sorunları çözdüysek bundan sonra da Beykozlu kardeşlerimizin ne sorunu varsa takipçisi ben olacağım. Beykoz’umuzu İstanbul’un en güçlü ilçesi haline getirebilmek için gece gündüz hizmet etmeye devam edeceğiz diyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder