13 Mayıs 2023 Cumartesi

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, YENİ BEYKOZ DEVLET HASTANESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beykoz’da vatandaşlarla bir araya gelerek merakla beklenen yeni Beykoz Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beykoz’u ziyaret ederek yeni yapılacak Beykoz Devlet Hastanesi hakkında açıklamalar yaptı, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Fahrettin Koca’ya, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam ile teşkilat mensupları eşlik etti.




Bakan Fahrettin Koca, Beykoz ziyareti kapsamında Ortaçeşme Merkez Camii’nde cemaat ile birlikte öğle namazı kıldı.

Mahalle sakinleri ile caminin bahçesinde bir araya gelen Fahrettin Koca, yeni yapılacak Beykoz Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu.




Koca, yeni yapılacak Beykoz Devlet Hastanesi’nde 65 yaş üstü vatandaşlara özel hizmet verileceğini belirterek, “Çok fazla hastaneye giden 65 yaş üstü vatandaşlarımız için, yoğunluğa göre ortalama 250 kişiye 1 hekim, 2 hemşire, 1 tıbbi sekreter ile psikolog veya diyetisyenin düştüğü bir birim olacak. O 250 kişi bir sağlık sorunu olduğunda randevu için bir yeri aramayacak. Aradığı yer o hekim, o birim olacak.” dedi.




Paşabahçe ve Tepeüstü binalarının hizmete devam edeceğini vurgulayan Fahrettin Koca, “Var olan hastanemizin sorunu büyük. Hem küçük hem tadilat bedellerini yapmak ve ilavelerini sağlamak kolay değil. Biz doğrusu o yeri de çok önemsiyoruz. O yeri de asla başka bir amaçla kullanmayacağız. Yani var olan yer yine sağlık hizmeti vermek üzere devam edecek. ‘Burası güzel, öteki tarafa hastaneyi yaptılar buraya herhalde ihtiyaç kalmayacak.’ diye düşünmeyin. Çünkü onun konumu ve hitap ettiği bölge de bizim için son derece önemli.” diye konuştu.

Fahrettin Koca, çocuk, kadın doğum, onkoloji, KVC, ortopedi ve nöroloji gibi 6 hastaneyi içeren, 500 odalı yaklaşık 750 yatak kapasiteli şehir hastanesi konseptinde bir hastanenin yapılacağını söyledi.

Yeni yapılacak hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağını ifade eden Koca, “Yenisi bütün birimleriyle Beykoz Eğitim ve Araştırma şeklinde olacak. Diğeri Beykoz Devlet Hastanesi olarak kalacak.” dedi.



Beykoz’da arazi sorunu nedeniyle projenin uzadığını ve küçük bir hastane yapılmasını istemediğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Şahinkaya’da bulunan arazinin bir kısmının Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini belirtti.

Koca, hastanenin ihalesinin 20 Haziran 2023’de yapılıp, inşaatının da en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.




BEYKOZ DEVLET HASTANESİ’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

-  125 bin metrekare kapalı alan

- 500 odalı

- 750/800 yatak kapasiteli

- 200 poliklinik

- 22 ameliyathane

- 90’ı yenidoğan olmak üzere 139 yoğun bakım yatağı

- 14 yetişkin ve çocuk diyaliz yatağı




Bakan Fahrettin Koca, Beykoz programına esnaf ziyareti ile devam etti. İlçe sakinleriyle yakından ilgilenen Bakan Koca, ziyaret ettiği esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Koca, esnaf ziyareti sırasında denk geldiği Demet Akalın ve eşi Okan Kurt ile selamlaştı, sohbet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder