12 Mayıs 2023 Cuma

“BEYKOZ’UN SÖZLÜ TARİHİ KİTABI” OKURLARLA BULUŞUYOR


Beykoz’un yakın geçmişinin ilçenin yaşayan “hafızası” yaşlı çınarların anlatımıyla kayıt altına alındığı “Beykoz’un Sözlü Tarihi-1 Kitabı”, tanıtım programıyla okurlarla buluşuyor.  

Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin yakın tarihini, sosyal ve ekonomik hayatını şekillendiren önemli olay ve hatıraları kayıt altına almak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan sözlü tarih kitabı, dokunaklı ve renkli “insan öyküleri”yle geçmişten bugüne ayna tutuyor.  

165 Yaşlı Çınar Hatıraları Anlatıyor

“Beykoz Kitaplığı Yayınları” arasından 3 serilik bir kültür armağanı olarak hazırlanan çalışmanın ilk ürünü olan kitap, yakın geçmişine birebir tanıklık eden 165 yaşlı çınarla yapılan söyleşiden oluşuyor.

Şehirlerin kültür mirasında önemli yeri olan toplumsal hatıralar ışığında ilçede yaşanan sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümü gözler önüne seren kitap, geniş hacmiyle meraklılarına zengin bir “Beykoz Panoraması” sunuyor.

Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek programa, Beykoz Belediye Başakanı Murat Aydın, tarihi tanıklıklarıyla kitaba katkı veren ilçe sakinleri, aileleri ve kitapseverler katılacak.

Beykoz’un Sözlü Tarihi-1, tanıtım programı sonrasında, Beykoz Kitaplığı ve Beykoz Millet Kıraathanesi raflarında matbu, kurumun web sitesinde ise PDF olarak şehir tarihi meraklıları, araştırmacı ve okurlara sunulacak.

PROGRAM:

BEYKOZ’UN SÖZLÜ TARİHİ KİTABI LANSMAN PROGRAMI

TARİH: 12 Mayıs 2023 Cuma

YER: Kavacık Yaşam Merkezi

SAAT:20:30

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder