16 Ocak 2024 Salı

MURAT DEVECİ, " BİR SEVDAYMIŞ KANLICASPOR "


40 yıldır spor camiasının içinde olan, başta spor gazeteciliğinde muhabirlik daha sonra da ulusal kanallarda spor servisi yöneticiliği yapan Murat Deveci, Kanlıcaspor camiasında yaşadığı 3 ayı analiz etti.

"BİR SEVDAYMIŞ KANLICASPOR"

Tüm sporseverlere merhabalar diyerek analiz ve yorumlarımı bu köşede sizlerle paylaşmak istedim. Bana bu imkanı veren gazeteci büyüğüm ve her zaman ellerinden saygıyla öptüğüm Talip Ercan'a teşekkür ederek ve benim Kanlıca camiası ile tanışmama vesile olmasından dolayı teşekkürlerimi bir kez daha yenilemek isterim.

Kanlıcaspor ile yolumuzun kesişmesi bundan 3 ay önceye dayanıyor. Yolumuzun kesişmesi derken 2001 doğumlu oğlum ve şu anda sezon başından itibaren Kanlıcaspor'un formasını giyen ve üst lige çıkması için mücadele eden sağ bek Batuhan Deveci ile başladı.

Sırasıyla alt liglerde Dudulluspor, Beylerbeyi, Kasımpaşa ve son olarak Sancaktepe Ziganaspor 'da forma giyen Batuhan Deveci'ye A takım arayışımız devam ederken Talip Ercan'ın önerisi ile Kanlıcaspor ve yılların tecrübeli ismi Teknik direktörü Aydın Çaylı ile tanışma fırsatımız oldu. 

Sevgili Aydın hocamızın " Sezon açılışına bekliyoruz " daveti üzerine 13 Ekim 2023'te akşam 18.00'de ilk antrenmana çıktığımız o günden bu zamana kadar geçirdiğimiz dolu dolu o 3 ayı sizlerle paylaşmak istedim.


"İYİ Kİ KANLICASPOR TERCHİNİ YAPMIŞIZ"

1956 yılında resmi kuruluşu olan ve tarihi daha da eski yıllara dayanan İstanbul'un en köklü kulüplerinden biri olan Kanlıcaspor Stadındaki ilk antrenmana çıktığımızda hayran kalmamak mümkün değildi. Tesis manzarası, ortam ve tesiste emeği geçen çalışanların mücadelesi çok güzeldi.

Lig maçları daha başlamamasına rağmen her antrenmanda Kanlıcaspor yönetimi ve Kanlıcaspor'a gönül verenler soğuk ve yağmura rağmen her antrenmanı büyük bir heyecanla takip ediyorlardı.

Yeni sezonda Kanlıcaspor'u önce Süper Amatör Lig'e çıkarmak için hedef yapan yönetim kurulu ve yılların deneyimli ismi Teknik Direktör Aydın Çaylı ile yardımcıları Aycan Demir ve Hasan Çakmakkan'ın futbolcular ile birebir ilgilenmeleri ve onları lige hazırlamaları dikkat çekiciydi. Malzemeci İbrahim abi ise futbolcuların etrafında adeta pervane gibi esiyordu.


"KANLICASPOR SEVDALILARI"


Ligin ilk maçı Beykoz Yenimahallespor ile mücadeleye başlayan Kanlıcaspor'da mevcut yönetim, eski futbolcular, eski yöneticiler, Kanlıca camiasının tanınmış isimleri, sahada mücadele eden futbolcuların aileleri tribündeki yerlerini alıp takımlarını desteklemeleri gerçekten göze hoş geliyordu.

Ligin ilk haftalarında oynadığı karşılaşmalarda hedeflenen galibiyetler alınamazsa da her maçta sahada ağırlığını koyan, çoğu maçta öne geçen ve çok sayıda pozisyonları gole çeviremeyen Kanlıcasporlu futbolcuları tribündeki " Kanlıca sevdalıları " hafta içi, hafta sonu yağmurda soğukta deplasmanda yalnız bırakmadılar. 

Takımlarını her maçta destekleyen Kanlıca sevdalıları, centilmenlikleri, kaliteleri ve kenetlenmeleri ile her zaman ön plana çıktıklarını gittiğim her maçta gözlemledim.


"YENİ YILA YENİ UMUTLAR"

 

Beklenmedik sakatlıklar ve takımdaki eksikler de göz önünde bulunursa bu gidişatı tersine çevirebilecek bir galibiyet gerekiyordu Kanlıcaspor'a...ve o galibiyet Kanlıcaspor'un Ortadağspor'u 2-1 yenmesiyle geldi.

Bu galibiyetle üzerindeki negatif havayı atan Kanlıcaspor'da yönetimin de teknik heyet ve futbolculara verdiği büyük destekle seri galibiyetler geldi. 

Ortadağspor galibiyetinin ardından başlayan seride Kanlicaspor, 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak zirvede " BEN DE VARIM " diyerek gözdağı verdi ve 21 puanla yarışa ortak oldu.


"O MAÇ İŞTE BU MAÇ: ERENKÖY ACARSPOR"

Teknik direktör Aydın Çaylı ve ekibi futbolcuları kalan maçlara motive ederken saha içinde de futbolcular üstlerine düşen görevi yaptılar ve bu seri galibiyetler geldi. Bu arada yönetimin ve Kanlıcalı sporseverlerin desteklerini de göz ardı edilemez.


"GÖZLER ÇARŞAMBA GÜNÜ 15.00'TE KANLICA STADINDA OYNANACAK OLAN DİREKT RAKİBİN OLAN ERENKÖY ACARSPOR MAÇINA ÇEVRİLDİ "

Son olarak deplasmanda 1-0'lık Yamanspor galibiyetinin ardından yönetim, taraftarlar, teknik heyet, futbolcular ve aileleri özetle tüm "Kanlıca sevdalıları" Erenköy Acarspor maçına motive olmuş durumda.

Alınacak bu galibiyetle Kanlıcaspor'un yolunun açık olacağı ve hedefinin sadece Süper Amatör Lig değil profesyonel lig olarak ilerleyen yıllarda Türk futboluna damga vuracağını gözlemliyorum.

Çünkü bu sevdaya gönül veren Kanlıcasporluların en ufacık ışıkta meşaleleri yakacaklarını gördüm ve gözlemledim


ÖZETLE;

İyi ki yolumuz Kanlıcaspor ve Kanlıca sevdalıları ile kesişmiş. 


Murat Deveci kimdir?

1983 yılında Sabah Gazetesinde spor muhabirliğine başlayan Murat Deveci, 1996 ile 1998 yıllari arasında Star Televizyonunda, 1998 ile 2004 yılları arasında Kanal D Televizyonunda, 2005 ile 2008 yılları arasında Show Tv-Uçankuş, 2009 ile 2017 yılları arasında NTV Spor Televizyonunda İstihbarat Şefliği görevini sürdürmüştür.

 Son olarak 2019-2022 yılında A Spor'da istihbarat şefliği yapıp 'Bizim Semtin Takımı" isimli İstanbul'un tarihi semt kulüpleri ile ilgili programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir.

40 yıldır medya sektöründe görev yapan Murat Deveci, TSYD üyesi olup, sürekli basın kartı sahibidir.

1 yorum:

  1. Sakatlığı olan Yusuf Kayalar’ın yokluğu hissedildi.

    YanıtlaSil