27 Nisan 2024 Cumartesi

BEYKOZLU HANIMLAR GAZZE İÇİN FENER VE TELEFON IŞIKLARIYLA SESSİZ BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ


Gazze'de devam eden İsrail zulmü, soykırımı ve işgal için Beykoz İlçesinde anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.





Merve Safa Erbaş Likoğlu Hocanın öncülüğünde Yarenler Grubu olarak gerçekleştirilen " Beykozlu Hanımlarla Gazze için yürüyoruz " programına yaklaşık 500 Kadın katılım sağladı.






Beykoz Meydanında Akşam Namazı sonrası toplanan grup ellerinde fener ve cep telefon ışıklarıyla Türk ve Filistin Bayrakları eşliğinde sessiz bir yürüyüş eylemine başladılar.




Beykoz Merkez'den İncirköy'e kadar olan yürüyüş rotası boyunca gruba yeni katılımcılar eklenirken güzergah boyunca yoldan geçen araçlardan destek kornaları geldi.





Oldukça düzenli ve disiplinli yapılan ve hiçbir metresinde trafiğe etki etmeyen yürüyüş esnasında taşınan kartonlarda bir birinden anlamlı mesajlar objektiflere yansıdı. Yürüyüşte en ön ve son bölümde Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü memurları gruba eşlik etti.



İncirköy'den geri dönüş ile birlikte eski Şişe Cam Fabrikası Sahilinde Organizasyon Komitesi ve Yarenler Grubu adına Merve Safa Erbaş Likoğlu katılımcılar teşekkür ederek kısa bir konuşmada bulundu.

Aynı zamanda Diyanet İşleri Beykoz Vaizesi de olan Likoğlu, yaptığı konuşmada, " Geldiğiniz için Allah razı olsun...önemli olan küçük küçük gruplar galinde bu eylemleri mahallelerde de yaparsak çok iyi olur. Büyük eylemler yaptık, Sultanahmet'te eylemler yaptık, başka yerlerde eylemler yaptık ancak, şurada ses çıkarmak çok önemli idi. Özellikle arkadaşlarımız sessiz seçmişler o da çok çok kıymetli idi. Yani anne sessizliği gibi düşünebilirsiniz, yas gibi düşünebilirsiniz. Bu bizim yasımız, şu anda oraya gitmeye gücümüz yetmiyor. Burada onların yanında olduğumuzu gösterdik. Allah hepinizden razı olsun. Hedefimiz boykota devam etmek, sesimizi yükseltmeye devam etmek. Dünyanın her yerinde insanlar ses veriyorlar, biz de herkesi ses vermeye çağırıyoruz " şeklinde konuştu.









Sessiz Eylemde taşınan dövizlerde verilen mesajlar ise şöyleydi ;

- Çocuklar uyurken susulur ölürken değil

- Ölümden korkmayın çünkü ölüm Gazze'de çocuk işi !

- Filistin'e özgürlük

- Gazzeli çocukların sesine kulak ver

- Bir Leşmiş Milletler !

- Gazze de çocuklar ölmesin

- Kardeşlerime dokunma !!!

- Pawn İsrael ( Pivon İsrail )

- Stope The Genocide ( Soykırımı durdurun )





TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder