15 Haziran 2024 Cumartesi

İSTANBUL AMATÖR LİGLERİNİN DUAYEN ANTRENÖRÜ RECEP AYKUTALP...


Uzun yıllardır İstanbul Amatör Lig maçlarını takip etmekte ve haber yapmaktayım. 



Mesleğe yani Genel Medyaya ilk başladığım Fotospor Gazetesi günlerinde tanıştığımız İstanbul Amatör Liglerinin üst düzey antrenörlerinden olan Recep Aykutalp ile Riva'daki TFF etkinliğinde bir kez daha buluşup hasret giderdik ve eski günleri eski amatör maçları, takımları, Antrenör ve iz bırakan futbolcuları içeren keyifli bir sohbet yaptık.



Recep Aykutalp birçok takımda Antrenör olarak görev yapmış biri ve bu süre zarfında profesyonel liglerde mücadele etmiş birçok futbolcunun da yetişmesine payı olan bir isim.

Yine vakti zamanında çalıştırdığı takımlarda futbolculu olan birçok isim de üst ligler dahil değişik takımlarda teknik kadrolarda görev yapmakta.



Recep Aykutalp'in kariyerinde olan Antrenörlük belgeleri bir hayli fazla, birlikte incelediğimiz belgelerin, kursların hangisini yazsak diye düşünmedim değil...



1987 Amatör Antrenörlük Kursu, 1989 C Kursu, 1991 TFF B Kursu, 2006 UEFA B Kursu, 2017 UEFA A Kursu bitirmiş A Klas bir Teknik Adamdan bahsediyoruz. TFF Bünyesinde Analizci ve Oyuncu-Maç İzleme Antrenörlük görevlerini de ifa etmiş.



Avrupa'nın en büyük iki büyük Scauting Akademisinden Scaout Belgesi, Uluslararası Fifex Fuarı ve Uluslararası Futbol Seminerlerinden Sertifikalarının yanı sıra 30 adette TFF / TÜFAD Antrenör Gelişim Seminer Sertifikası da kariyerinde durmakta.



1988 yılında başladığı Antrenörlük serüveninde neler yaşamış neler, mutluluklar, şampiyonluklar da yaşamış vefasızlık da...dik duruşundan taviz vermemiş.

Recep Aykutalp iddialı bir tespit de yapmakta ve Avrupa'da kendisi ile aynı konumda olan bir Teknik Adamın el üstünde tutulup, Kulüp Anahtarının teslim edilecek biri olarak görüldüğünü anlatmakta. Kendi kariyerini buna en önemli gösterge olarak sunmakta.




Recep Aykutalp daha çok İstanbul'un Kağıthane Bölgesinde görev yapan orada iz bırakan bir Teknik Adam. Bölgedeki 3 Spor Kulübünde Üyeliği bulunurken Gültepe Spor Kulübünün 2.Kurucu Üyesi olduğunu aktarmakta.



Halen TÜFAD İstanbul Şubesinde 2 Dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. İlk döneminde Sosyal İşler ikinci döneminde ise Genel Sekreter Yardımcılığını üstlenmiş durumda.

Sosyal hayatında da aktif bir isim olan Recep Aykutalp Okul Aile Birlikleri dahil birçok Dernekte Aktif Üyeliği olan görev yapmış ve yapmakta olan bir isim.

Recep Aykutalp için kariyerindeki en unutulmaz ve gurur duyduğu an Ayazağaspor'u Amatör Ligde Şampiyon yapıp TFF 3.Ligine taşımış olması, takımının 3.Ligdeki 2.sezonunda ise Takım Antrenörlük vazifesi de bulunmakta.



Çeliktepe ve Gültepe Takımlarında 4'er Şampiyonluk, Yahya Kemal SK ve Harmantepe Kulüplerinde şampiyonlukların yanı sıra görev yaptığı takımlar arasında Ortabayırspor, Karagümrük, Fethiyespor, İstanbul Gümüşhanespor, Yeşilcespor, Ulusspor, Aslantepespor, Reşitpaşaspor, İstanbul Bayburtspor, Beşiktaş Futbol Okulları Fulya Sorumluluğu, Hamidiyespor, Ortaköyspor, Çeliktepespor, Gültepespor, Kuruçeşmespor, Leventspor, Yeni Levent Konaklar, Dikilitaşspor, Şişli Saniyispor, Çeliktepe Ümitspor, Günyamaçspor, çalıştığı ve kimilerinde şampiyonluklar yaşadığı diğer takımlar. Vakti zamanında Gültepe Kulübü zor günler yaşarken elini taşın altına koyup 1,5 yıl Kulüp Başkanlığı yapan şu anki Kulüp Binasını Kulübüne kazandıran bir isim de olmuş.

Recep Aykutalp'ın 30 civarında futbolcusu bugün İstanbul'un değişik takımlarında Teknik Kadrolarda görev yapmakta ki bu da kendisi açısından bir onur vesilesi haline gelmiş.

Kağıthane Futbol Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı olan Recep Aykutalp evli ve 2 çocuk babası. Futboldaki görevleri dışında Kardeşi Vahdet Aykutalp ile Sekizler Danışmanlık ve Organizasyon Firmasında Ortaklığı bulunmakta. Aykutalp şunu da ifade etmekte ki çok sevdiği futbolda değil de farklı, kendi işine yoğunlaşması durumunda maddi açıdan çok daha üst seviyelerde olabilirmiş.

Bu kadar yoğun zaman diliminde ailesi ile bir arada olmaktan zevk alan Recep Aykutalp Müzik ve Spor Programlarını izleme gayretinde.

Recep Aykutalp ile kısa bir sohbet ortamı ile başlayan aramızdaki sosyal medya paylaşımları ile şekillenen sohbetimiz sonunda bir mesaj vermesini istediğimizde şu cümleleri sarf etti ;

" Bu kadar yıl içerisinde iyiyi, kötüyü, yanlışı doğruyu, başarıyı başarısızlığı yaşadım...her şeyimi futbola borçluyum. Nerede eğitim ve bilgi varsa ihtiyacım da olmamasına karşın eğitimlerde yerimi almaktayım. Futbolun içinde olan tüm paydaşlara selamlarımı iletiyor, Kurban Bayramlarını kutluyorum. "




Bugün Beykoz dışından değerli bir spor adamı, dost insanı kısa bir sohbet anı ile başlayan haberimizde konuk ettik. Çok uzun yıllar öncesine dayanan bir tanışıklık dostluk, Allah'tan sağlıklı huzur dolu günler yıllar diliyorum.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder