6 Aralık 2018 Perşembe

ANADOLUKAVAĞI KALESİNE YALNIZ ÇIKMAK CESARET İSTER !

Şu sıralar Anadolukavağına yolu düşenler, " Hele bir kaleye çıkalım, 3.Köprüyü arkamıza alıp bir hatıra fotoğrafı çektireyim " demekten korkar hale gelmiş durumda...nedeni ise yol boyu kalabalık halde gezen köpekler...


İstanbul'un Ormanlık alanları ile bilinen ve ilgi çeken ilçesi Beykoz'da, diğer ilçe belediyelere ait yerlerden toplanan köpekler akşam karanlığında Beykoz'a getirilip ormanlık alanlara bırakılmakta. İşte bu köpek yoğunluğundan son nasibini alan bölge de Anadolukavağı olmuş durumda.

Gerek manzarasını görmek ve fotoğraf çekilmek için gerekse de mezarlıkta yatan yakınlarına dua etmek için yola koyulan vatandaşlar Kaleye varmadan gerisin geri kaçmakta...çünkü gruplar halinde gezen köpeklere rastlayınca bir adım daha adım atmakta, korkutmak için hamle yaptıklarında ise daha da kötü bir durumun muhatabı olup mahalle merkezine doğru hızla uzaklaşmaktalar.

Bu durum hayvansever, evlerinde hayvan besleyenlere dahi korku vermekte. Maalesef ilçemizde bu durum kanayan bir yara halini almış durumda. Bundan birkaç sene öncesinde kadar her mahallede insanlar tarafından sevilen, yer geldi mi oynaşılan köpekler varken, şimdilerde dışarıdan getirilip bırakılan köpeklerin çokluğu nedeni ile mahalle köpekleri dahi köşelerine çekilip kalmış durumda.

İlçemizde tek hayvan barınağı ise maalesef ihtiyacı karşılamaktan uzak...hatta bulundukları Mahmut Şevket Paşa-Polonezköy yolunda yüzlerce köpek başı boş dolaşmakta. Üstelik bu köpekler aynen insanlarda olduğu gibi güçlünün zayıfı ezdiği gibi, sıklıkla da kavga-dövüş yapmaktalar. Yavruyken alınan birçok köpek büyüdükleri anlarda sahipleri tarafından araçlara konuk Beykoz Ormanlarına bırakılmakta. Aç, susuz kalan köpekler de mecburen daha iç mahallelere inmekte.

Anadolukavağı gibi ilçemizde turizm olayının en yoğun şekilde yaşandığı bir beldede bu durum olası tehlikeleri de beraberinde getirip tanıtım noktasında büyük bir yara da alınmasına vesile olabilir. Beykozlu vatandaşlar araçla gitmek dışından mezarlıklara, aile fertlerinin kabirlerine dua etmeye gitmekten dahi çekinmekteler.

Meselenin her iki tarafında da olanların kendi görüşler ile haklılık payları olabilir, hayvanseverler bu köpeklere adamakıllı, sağlıklı  barınma merkezleri sağlanması yönünde ilçe belediyeleri ile daha sağlıklı ilişkiler kurup çözüm üretebilirler. Yoksa Köpek Güzellik yarışmaları yapmakla günler geçiştirilmemeli.

Hayvanlara da yazık ki, belki de dört dörtlük bakılırken, kendilerini ormana bırakan sözde dostları tarafından reva görülen bu davranış nedeni ile sürülere mecburen uyup korku salmaya mecbur bırakılmaktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder