6 Aralık 2018 Perşembe

BEYKOZ'DA " KIŞ SESSİZLİĞİ " BAŞLADI

İlkbahar-Yaz dönemini dolu dolu yaşayan Beykoz İlçemizde, Kış mevsiminin artık iyiden, iyiye kendini göstermeye başlaması ile birlikte Akşam saatlerinde sokaklar tenhalaştıkça, tenhalaşmakta.


İlkbahar günlerinde Parkların, piknik alanlarının dolmaya başlaması, ve gerek ilçe dışından gerekse de il dışından gelen okulların tercih ettiği bir gezi-piknik alanı konumunda da olan ilçemiz Yaz aylarında ise nüfusun had safhaya ulaşması ile beraberinde trafik problemi yaşamakta idi. Kavacık-Riva bağlantı yolunun devreye girmesinden sonra dahi bu merkez arterlerdeki yoğunluk azalmamıştı.

İlkbahar-Yaz aylarında birçok alternatif vakit geçirme alanlarının olduğu Beykoz'da Sonbahar-Kış döneminde ise akşam 21.00'den sonra en yoğun olması gereken yerlerde bile tabiri caizse in cin top oynamakta.

 İlçede Yaza dönemlerinde de yüksek doluluk oranı yaşayan kendi markalarını oluşturmuş birkaç cafe dışında tek alternatif ise Kavacık'daki Sinema salonları olmakta. Kış dönemi ile bir biri ardında vizyona giren filmler bu sebeple bir hayli ilgi çekmekte.

İş hayatlarını büyük ölçüde ilçe dışında sürdüren Beykozlular ise gerek akşam trafiğine takılıp kalmamak gerekse de Beykoz'da Kış Akşamlarında vakit geçirilecek, sosyalleşme sağlanacak alanların çok az olması nedeni ile Büyük Alışveriş merkezlerinde takılmayı tercih etmekte.

İstanbul İlçelerinde her yeri sarmış olan Büyük Alışveriş merkezleri ise Beykoz'da yok. Sinema Salonları demişken bu Kış Sezonunda Eski Kundura Fabrikası Arazisinde açılan Sinema da yeni yeni ilgi çekmeye başlamış durumda.

Yaz dönemlerinde işleri biraz açılan Taksici esnafı ise Kış Sessizliğinden en fazla mağduriyet yaşayan kesimlerin başında gelmekte. Yağmurlu havalarda bile müşteri bekleyen Taksici esnafı ise Hastanelere gitmek için kendilerini arayan müşteriler de olmasa hepten yanmış gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder