16 Şubat 2019 Cumartesi

KİMİ SEÇİM, KİMİ GEÇİM DERDİNDE İKEN BEYKOZ HALLERİ...


Bir seçim propaganda süreci daha başlamış bulunmakta...adaylar belli oldu, sıra Beykoz Belediye Meclisi Üyeliği için teslim edilecek aday listelerinde...bu konu bazıları için sanki hayat-memat meselesi olmuş durumda...


Nedir bu Belediye Meclisi Üyeliğini cazip kılan şey? etiket, şahsi övünme, gurur, ya da ne bileyim bir şeyler yapabilme, değiştirebilme hevesi mi , bir iz bırakabilme hali mi...inanın bu konuda Yöre Dernekleri dışında Siyasi Partilerin Üyeleri dışında vatandaşlar nezdinde bir kıymeti harbiyesi yok...

Bu seçimlerde Sosyal Medya ve İletişim Araçları müthiş derecede kullanılmakta...acaba bu iletişim araçlarını takip edenler ne derece etkilenmekte ki? ya da her parti adayının arkasından yürüyen ve her adımını çekip anında paylaşan dostları her şeyi olduğu gibi yansıtabilmekte mi?

Beykoz'da maalesef mecazi anlamda " Balık Tutmayı "öğretme derdinde olanlardan çok bol, bol " Balık İkramı " yapanlar bulunmakta. Hani tüm adayların artık ortak bir noktada buluştukları " Beykoz'un geleceği Turizm'de " düşüncesi iyiden iyiye yerleşti de bu konuda eğitim anlamında bir Turizm Meslek Lisesi önereni duymadım.

Şu ana kadar da profesyonel anlamda dört dörtlük bir proje çalışması sunanlar da maalesef olmadı...peki Beykozlular Turizm...Turizm derken yine bulaşıkçılık, valelik, Güvenlik Görevi, Kat Sorumlusu, Garsonluk, Bahçıvanlık gibi hizmet sektörü ile mi muhatap kılınacak? işin Yönetim Kısmında, İdari Sorumluluk gerektiren alanlarda çalışacak mekteplilerimiz var mı ya da olacak mı?

Bakınız bizim çocukluk ve gençlik yıllarımızda sıklıkla bulunduğumuz, koşu yaptığımız, kışın kestane topladığımız, sobalı günlerde çalı-çırpı topladığımız Beykoz Fidanlığına o Türk-Alman Üniversitesini gelip kondurdunuz kondurmasına da sanki ora yapılırken 7 tane de Devlet Okulu yapılacaktı, nerede? liseler Kampüsü gibi olacaktı o okullar, değişik meslek liseleri olacaktı muhatapları bu konuda bizleri aydınlatabilir mi acaba? ya da bir Turizm Meslek Lisei de olacak mı bu okullar arasında?

Bu arada Maşallah adaylarımıza da vatandaşlarımızdan müthiş bir ilgi de var, bizler o ilgiyi yansıtan fotoğraf karelerini görmekten vallahi bıkmaya başladık...öyle ki Beykozlular sadece tek aday oy vermek yerinde mesela 3 adaya da oy verme hakkı tanınsa o sarılma hallerine göre üçüne de verebilecek gibi...

Bence bu seçimlerde kafalar fazlası ile karışık...özellikle devletten, belediyeden ve diğer kurumlardan sosyal yardım alanların halleri ise oldukça enteresan...mesela bazılarını duyuyoruz, anne-babası ya da engelli çocuğu için sosyal yardım alan, evde bakım hizmeti alan, her ay erzak yardımı alan,çocukları için okulları için Burs Yardımı alanlar var.

Ki bunlar içinde iktidara her ortamda yüklenen, ağır cümleler sarf edenleri dahi var...ancak oy vermeye gelince durum farklılaşıyor, realite önlerine çıkıyor...yine de kafalarından geçmiyor değil, " Acaba diğer partiye versem oyumu..onlar devam edecekleri mi bu hizmetlere? Genel Yönetimden aktarılan paralar kesilirse beni etkiler mi? " diye düşünmekte bazıları. Bence adaylar bu konuda düşüncelerini, olası durumlarda alternatiflerini de sunabilmeli bu konuma sahip Beykozlulara...

Mesela Nüfusumuz 251'den 247'lere düşmüştü galiba...İller Bankasından aktarılan Belediye Payımız yine yerinde sayacak...o 3-4 bin Beykozluların vicdanları rahat mı? memleketlerinde muhtar seçtirecekler diye taşıdıkları nüfuslarını geri getirmesinler bence? gitsinler Kastamonu da, Giresun'da, Trabzon'da, Ordu'da yaşasınlar adım atmasınlar bu ilçeye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder