1 Temmuz 2019 Pazartesi

50 YAŞINDA BEYKOZ ÜNİVERSİTESİNİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ


  Hıdiv Kasrı'nda düzenlenen Beykoz Üniversitesi 2018 - 2019 Mezuniyet Töreni'nde mezun öğrenciler ve aileleri mezuniyet coşkusu yaşadı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman öğrencilere, "Kendi yolunuzu belirleyin ve bir an bile
vazgeçmeyin yolunuzdan. Seçtiğiniz yolda hayallerinizden ve hatalarınızdan korkmayın. Güle güle, dolu dolu ve dans ederek koşun hayata. Sizlerin de mutlaka söyleyecek birkaç sözü olsun bu hayatta" dedi. Üniversitenin birincisi ise 50 yaşındaki Beyhan Erşen oldu.

Güçlü akademik kadrosu ve yenilikleri ile nitelikli büyümesini sürdüren Beykoz Üniversitesi’nde 2018-2019 akademik yılı, yaklaşık 560 öğrencinin diploma almaya hak kazandığı mezuniyet töreniyle tamamlandı. Hıdiv Kasrı'nda büyük bir coşkuyla kutlanan mezuniyet törenine üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, mütevelli heyeti üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Beykoz Üniversitesi, böylece bu yıl yüksek lisans ve önlisans olmak üzere 28 bölümden mezun verdi.  

Beykoz mezunu olmak gurur verici
Beykoz Lojistik MYO Lojistik Bölümü'ndeki başarısıyla üniversite 1.'si olan Beyhan Erşen, törende yaptığı konuşmada, "Ben 50 yaşındayım. Mühendis olarak emekli olduktan sonra Tehlikeli Madde Taşımacılığı'ndan Güvenlik Danışmanı olmaya karar verdim. Ancak fark ettim ki Lojistik'in L'sini bilmiyorum. Yaptığım araştırmada tüm yollar Beykoz Üniversitesi'ne çıktı. Verdiği uzaktan eğitim fırsatı için Beykoz Üniversitesi'ne minnettarım. Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşarken okulumu da okuyabildim. Ancak tadı damağımda kaldı. Umarım 4 yıllık eğitimde de imkanlar oluşur ve okumaya devam edebilirim. Beykoz Üniversitesi mezunu olmanın gururunu hep yaşayacağız" dedi. Erşen'in ardından MYO 1.'si, üniversite 2.'si Hülya Şiyan ile 3. olan Hatice Nur Emmi'ye de plaketleri ve yüksek onur belgeleri verildi. 

İlk Yüksek Lisans Mezunları
Beykoz Üniversitesi bu yıl İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Programları'ndan olmak üzere ilk yüksek lisans mezunlarını da verdi. Yüksek lisans programlarının birinciliğini Serpil Süer ve Rüveyda Aydın paylaştı. En iyi yüksek lisans dönem projesi ödülü de yine Serpil Süer’in oldu.


Hayalimiz gerçek oldu
Beykoz Üniversitesi'nin bir hayalden doğduğunu belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, 30 yıllık lojistik sektöründeki çalışma hayatında sektörde yetişmiş eleman eksikliğini ve akademi ile bir ilişki kurulamamasını net bir şekilde gördüğünü söyledi. Özmen, "Hayalimiz bu eksikleri gidermekti. Bugün Beyhan'ın konuşması bize bu hayallerimize bir adım daha yaklaştığımızı gösteriyor. Ona sözümüz olsun, eğitimini 4 yıla tamamlatacağız. Hatta ileride onu ders verirken de görmeyi çok isteriz" diye konuştu. 

Beykoz Üniversitesi mezunlarının başarılarıyla her zaman gurur duyduklarını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Beykoz Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu’nun sağlam temelleri üzerinde kurulmuş, bir eğitim kurumu için kısa sayılabilecek 11 yılda önemli gelenekler ve başarılar oluşturmuş, ülkemizde alanında tercih edilen öncü ve marka bir okul olmuş, mezunlarımız iş dünyasında önemli başarılar elde etmiştir. Bugüne kadar, üniversitemizden 3.671 öğrenci mezun olmuş, bu öğrencilerimizden 2.161 öğrencimiz işe yerleşmiş veya kendi işlerini kurmuş ve 1.301 öğrencimiz de bir üst düzeyde öğrenimlerine devam etmiş veya halen etmektedir. Bu sayılara baktığımızda öğrencilerimizin mezuniyetler sonrasında işe yerleşme oranı oldukça yüksektir" dedi.

Özgür ve öğrenci merkezli eğitim
Ünlü eğitim bilimcisi John Dewey’in “Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın ta kendisidir” sözlerinden esinlenerek ve buna yürekten katılarak öğrencilerin sadece bilmek için değil uygulamak için öğrenmeleri gerektiğine inandıklarını söyleyen Durman, "Bu doğrultuda, tüm programlarımız için geliştirdiğimiz özgün eğitim modelleri ve yaklaşımları ile öğrencilerimize uygulama ağırlıklı, bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çok disiplinli yaklaşımlara açık, çok yönlü uluslararası kalite standartları ile desteklenen, özgür, öğrenci merkezli bir öğrenme ve üniversite ortamı sunuyoruz" dedi.

Durman, bu yıl fakültelerde ilk kez öğrenci alacak yeni programlarla birlikte lisans programlarının sayısının 19’a, önlisans programlarının sayısının 32’ye, Lisansüstü Programlar Enstitüsü'nde açılan ve açılacak olan yeni Yüksek Lisans programı ile birlikte toplam program sayısının 60’ların üzerine çıkacağının, öğrenci sayısının da 4 binlere yaklaşacağının bilgisini verdi.

Hem akademik hem sosyal başarı
Yalnızca büyümeye değil, kalite ve başarıya da odaklandıklarının altını çizen Durman, bunu şöyle açıkladı: “2017 yılında yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) üniversitemiz 165 Devlet ve Vakıf Yükseköğretim Kurumu arasında 3’üncü sırada yer aldı ve mezun olan öğrencilerimizin yüzde 90’ı lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı. Diğer taraftan öğrencilerimiz sadece eğitim alanında değil, sosyal ve sportif alanlarda da önemli başarılar elde etti. Geçen yıl Üniversiteler Ligi Erkekler Salon Futbolu’nda takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Bu yıl Futsal takımımız Türkiye Şampiyonu olarak bizi gururlandırdı ve ülkemizi Avrupa Üniversiteleri Oyunları (EUSA) Belgrad 2020'de temsil etmeye hak kazandı.”

Hayatı sizin duruşunuz biçimlendirecek  
Dünya’nın birçok ülkesinde mezuniyet günleri 'Mezuniyet' değil, 'Commencement' yani 'Başlangıç' günü/töreni olarak kabul ediliyor diyen Durman, sözlerine şöyle devam etti: “Sizler de bugün buradan mezun olarak yaşamınızda yeni bir döneme başlıyorsunuz. Biz üniversite yöneticileri, akademisyenleri ve çalışanları için en mutlu an, en büyük ödül, mezun ettiğimiz öğrencilerin hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde atılmalarını görmektir." Athena grubunun 'Ben Böyleyim' şarkısı ile öğrencileri uğurlayan Durman, "Sizler de bu şarkıda söylendiği gibi, kendi yolunuzu belirleyin ve bir an bile vazgeçmeyin yolunuzdan. Seçtiğiniz yolda hayallerinizden ve hatalarınızdan korkmayın. Güle güle, dolu dolu ve dans ederek koşun hayata. Sizlerin de mutlaka söyleyecek birkaç sözü olsun bu hayatta" ifadelerini kullandı. Öğrencilere hayata dair öğrenecekleri çok şey olduğunu da söyleyen Durman, “Daha da önemlisi hayatın kendisi sizin duruşunuzla, çevrenizle olan ilişkilerinizle, karakterinizle biçimlenecek. Hayatın da sizlerden öğreneceği çok şeyler olacak, bu konuda da cömert olun” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder