5 Temmuz 2019 Cuma

BEYKOZ PAZARLARI ZABITA GÜVENCESİNDE



Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlar ve esnafın daha rahat alışveriş yapması için pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını, Pazar esnafının da daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ve 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince Beykoz Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve semt pazarlarında denetimlerine devam ediyor.

Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ölçü ve ayar memurluğu ve zabıta ekiplerince hassas teraziyle yapılan denetimlerde eksik tartım yapan tartı aletine rastlanmazken, esnaf ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneleri konusunda uyarıldı.

Öte yandan, vatandaşlardan gelen şikayetlere istinaden yapılan denetimlere devam edilirken, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ile ilgili maddeler gereğince tezgahlarına etiket koymayan ve vatandaşı yanıltacak şekilde etiket kullanılıp kullanılmadığı yönünde de incelemeler gerçekleştirildi. Esnafa yönetmelik hükümleri konusunda mağdur olmamaları için bilgiler aktarıldı.

Damga ve muayenelerin Mart 2019 tarihinden başlayarak yılsonuna dek devam edeceği konusunda bilgilendirilen ilçe sakini esnaflara, Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder