3 Temmuz 2019 Çarşamba

BEYKOZ ÜNV. " MASALLAR VE FELSEFE " SERTİFİKA PROGRAMI DÜZENLEYECEK





Yaz tatilinde de etkinliklerine ara vermeden devam eden Beykoz Üniversitesi, 'Masallar ve Felsefe Atölyesi' düzenliyor. 'Şehrazad'ın Sırları' adlı kitabın da
yazarı olan Özcan Yüksek'in eğitmenliği, yazar Gülşah Elikbank'ın moderatörlüğünde düzenlenecek atölyede 1001 Gece Masalları'ndan Kırmızı Başlıklı Kız'a kadar tanınmış masalların bilinmeyen sırları felsefenin temel sorularıyla buluşturulacak.

Eğitim - öğretim dönemi boyunca birbirinden değerli etkinliklere imza atan ve öğrencileri alanında uzman kişilerle buluşturan Beykoz Üniversitesi, yaz tatilinde de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Beykoz Üniversitesi, tüm sektörlerde hikaye anlatıcılığının öne çıktığı bu dönemde 'Masallar ve Felsefe Atölyesi' başlatıyor.

4 hafta sürecek
'Şehrazad'ın Sırları' adlı kitabın da yazarı olan Özcan Yüksek'in eğitmenliğini üstleneceği atölye, 10 - 31 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy Moda Sahne'de gerçekleşecek. Atölyenin moderatörlüğünü ise yazar Gülşah Elikbank yapacak. Atölyenin 4 hafta süreceğini belirten Yüksek, 1001 Gece Masalları'ndan Kırmızı Başlıklı Kız'a, Sindirella'dan Kurbağa Prens'e kadar tanınmış masalların bilinmeyen sırlarının  felsefenin temel sorularıyla buluşturulacağını söyledi.     

Aşkı biliyor muyuz? 
Atölye hakkında bilgi veren Yüksek, "Örneğin, 'Şehrin Özgür Kadını' anlamına gelen Şehrazad, tüm zamanların kadını ve erkeğine neler anlatıyor?" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Masal bize hangi büyük soruları soruyor? 'Neden yaşıyoruz?' sorusuna masallar hangi yanıtları veriyor? Özgürlüğün kaynağı nedir, nereden öğreniriz, nasıl elde ederiz, nasıl koruruz? İnsan, özgürlüğünü kimden söküp alır, kimin kölesidir, kime boyun eğmez? Masallar bize neden ısrarla aşkı anlatır, yalnızca hoşça vakit geçirmek için mi? Belki de aşkın ne olduğunu bilmediğimiz bir çağda yaşıyoruz. Arzunun bastırılması, cinselliğin denetimi ve toplumsal erk masallarda nasıl anlatılıyor? Bu ve benzer birçok sorunun cevabını atölyemizde katılımcılarımızla uzun uzun tartışacağız."    

Masallar ve Felsefe Atölyesi'ne katılım aşağıdaki adreslerden yapılabilir:

gelisim@beykoz.edu.tr
Telefon: (0216) 444 25 69

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder