19 Haziran 2020 Cuma

BEYKOZ SAHİLİ YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞUYOR



Beykoz Belediyesi’nin maviyle yeşilin en güzel manzaralarına sahip Beykoz Sahili’nde başlattığı yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmasıyla sahil yeni bir çehreye ilçe sakinleri de bakımlı gezinti ve dinlenme alanlarına kavuşuyor.  

Beykoz Belediyesi-Beykoz Korusu arasında, ilçede sosyal hayatın en canlı yaşandığı sahil kesimi artık ziyaretçilerini kent dokusuna uygun keyifli alanlarda ağırlayacak.
Ailelerin, turist ve ziyaretçilerin yürüyüş, spor ve gezinti için sıklıkla tercih ettiği sahil bandının daha etkin kullanılmasını sağlayacak proje kapsamında toplam 9 bin 600 m2 yürüyüş alanı ve 6 bin 830 m2 yeşil alan düzenlemesi yapılıyor.
İlçe vizyonu ve kent dokusuna yaraşır şekilden hazırlanan projeyle, özellikle hafta sonları çocuk cıvıltılarıyla şenlenen mevcut 2 çocuk parkı yeniliyor, sağlıklı yaşam için alana spor aletleri yerleştiriliyor. 
Ailelerin sahilden çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığıyla yararlanabilmesi için deniz kenarına şık görünümlü cam bariyerler de kuruluyor.   
Gümüşsuyu Restoran’la Komple Bir Sahil 
Beykoz Sahili Bandı Projesi kapsamında mevcut aydınlatma direkleri şık ve tasarruflu aydınlatma elemanlarıyla değiştirilecek, ilçe sakinlerine estetik ve çevreci bir aydınlatma hizmeti verilecek.
Boğaz manzarasına karşı modern bir tasarımla yenilenen Gümüşsuyu Restoran’ın hizmete açılmasıyla ilçe sakinlerinin gezinti, spor, dinleme, yeme-içme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayan komple bir sahil ortaya çıkacak.
İlerleyen süreçte sahil düzenlemesinin Çubuklu’ya kadar uzanması ve kesintisiz sahil oluşturulması hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder