23 Haziran 2020 Salı

COVİD-19 PANDEMİSİ SPOR OKULLARINI FENA VURDU !



Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi Sosyala alandaki faaliyetlere de büyük bir darbe vurmuş durumda. Sanat, spor, eğlence hayatı başta olmak üzere birçok alanda duran etkinlikler nedeni ile evlerine kapanan insanlar endişeli mi endişeli.

Beykoz İlçemizde de bu süreç en az hasarla atlatılmaya çalışılırken, yılların birikimleri de bir anda heba olmak üzere...özellikle sportif açıdan meselenin neresine bakılırsa bakılsın elde kalan bir hal söz konusu. Okulların kapanması ile ilçe genelinde spor kulüplerinin açmış oldukları spor okulları yapılamazken çok az örnek olarak Pandemi kurallarına uyularak spor yapanlar da yok değil.



Özellikle Beykoz İlçemizde sağlam altyapıları ile futbol okulları ile dikkat çeken Çubukluspor, Kavacıkspor, Paşabahçespor gibi kulüpler ve sahalarında tama anlamı ile bir sessizlik hakim. Neşeli çocuk sesleri, onlara destek olan ailelerinin kenardan destek seslenişleri artık yok ve de ne zaman da olacak belirsiz.



Bütün bu olumsuzlukların yanında faaliyetlerine sosyal mesafe kuralları altında devam eden bazı branşlarda yok değil...Kanlıca'daki Gençlik Spor Sahasında ilçe atletizm takımı sporcuları çalışmalarına devam ederken, Beykoz Belediyespor Hentbol ve Tekvando Takımları gibi kimileri de Beykoz Çayırında ve Küçüksu Çayırında formlarını koruma düşüncesinde olmakta.


Tabii ki işin bir de maddi boyutu var ki kulüpler bir dokunan bin ah işitmekte...kulüpler gelir elde ettiği Halı Sahalarında maçların yapılamaması nedeni ile büyük sıkıntılar yaşamakta...ödenemeyen faturalar ve ecri misillerin nasıl olup da ödenebileceği ise meçhul...kafeterya, çay bahçesi olan kulüpler ise haftalar sonra açılan yerleri nedeni ile az da olsa bir maddi katkı bulabilmekte


İnsan hayatının yukarıda izaha çalıştığımız olaylara karşın ne derece önemli olduğu gerçeği de var...aynı anlarda değişik hastahanelerde yaşam ile ölüm arasındaki çizgide gidip-gelen Covid-19'a yakalanmış olanlar mevcut...ilk başlarda sokağa adım atmakta tereddüt dahi edilse şimdilerde yeni normal süreçte dışarı çıkan sporcuların kafalarının bir köşesinde bu gerçek hep var ve de olacak gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder