24 Haziran 2020 Çarşamba

BEYKOZ'UN EFSANELERİ İLE KULÜP MÜZEMİZİN ODASINDA NOSTALJİ TURU YAPTIK

Beykoz Spor Kulübü Derneği 1908 Yılından beri Türk Sporundaki hizmetini devam ettirmekte...Vefa ve Üsküdar Anadolu ile aynı yıl kurulan Sarı-Siyahlı Kulüp sahip olduğu mazisi ve müthiş birikimleri ile dikkatleri çekmesini bilmiş idi.

Beykoz Spor Kulübünün Eski Kulüp Binasında binlerce Beykoz Sevdalısının içinde gururla dolaştığı her biri alın teri, emek, mücadele ile kazanılmış, Kupalar, Madalyalar, Şiltler Ahmet Çakmak'ın Kulüp Müdürlüğü Döneminde gözden geçirilmiş ve onlarca eski resim de bu esnada duvarlardaki yerini almış idi.



Beykoz Spor Kulübü Binasının yıkılıp yeniden yapılması sonrasında Beykoz Belediyesi tarafından muhafaza altına alınan işte bu envanterler aradan geçen uzun zaman zarfında yıprandı, zarar gördü...Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, Beykoz Stadında bu tarih yatan envanterleri getirdi ve bir odada muhafaza edilmekte. Başkan Aksu, Beykoz Spor Kulübü Binasının Kendilerine verilmesini isterken Kulüp Müzesinin de orada bütün ihtişamı ile ziyarete açılacağı dileğinde bulunmakta.



Bein Sport tarafından hazırlanıp-yayınlanan " Futbolun Şehirleri " Adlı Programın çekimleri Beykoz Stadında gerçekleşirken , çekimde konuk olan bir zamanlar Beykoz Futbol Takımında yan yana forma giymiş ve yaşları 72 olan Takoz Lakaplı Recep Gürbaşak, Hoca Lakaplı Mustafa Özdemir ve Kalaycı Lakaplı H.Ali Zengin ile birlikte odada muhafaza edilen Beykoz Kulüp Müzesi Envanterlerini inceledik. 

Her üç isim de yıllar öncesinin fotoğraf karelerini görünce duygusal anları da beraberinde yaşadı. Kısıtlı zaman diliminde incelenen resimlerdeki kişilerin kim olduklarını söylediler, kısa bir nostalji anıları aktarıldı. 



Tabii ki Müze Odasına girildiğinde ortada hissedilen yoğun nem kokusu, biz Beykoz Sevdalıları için En Pahalı Parfüm kokularından daha değerli geldi. Şahsım da Beykoz değişik Yönetimler zamanında Kulüp Müze Kurulunda olan ve şu anda da aynı konumda olan biri olarak, 3 aylık Pandemi sürecinde Beykoz Tarihinin derinliklerinde yaptığım uzun yolculuklarda edindiğim bilgileri bu müze ürünleri ile örtüştürmek için heyecanlanmadım değil. 

1912'lerden 2020'lere kadar birçok yazılı belgeyi kayıt altına almış idim, İnşallah bu süreç atlatıldıktan sonra o bazılarına göre Küf, bazılarına göre ise Tarih kokan odadaki ürünler ile bu kayıt notlarını karşılaştırıp aktarma gayretinde olacağız.

Beykoz'umuzun Yaşayan Efsaneleri ile İnşallah " Müze Sohbet " Programlarımız başlayacak...Bein Sport Çekimi dolayısı ile 3 Efsaneden ilk kez duyduğumuz anıları dinlemek gerçekten de müthiş bir heyecan verdi....bunları yarınlar için kayıt altına almak yorucu ama bir o kadar da anlamlı olacak gibi....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder