21 Temmuz 2020 Salı

FİKRET SİVRİ, İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI



Ağustos Ayı içinde gerçekleşecek olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurulu öncesinde Adaylığını açıklayan isimlerden olan Fikret Sivri, İstanbul Genelinde yayın yapan Spor Medyasının Temsilcileri ile buluşup süreci resmen başlatmış oldu. 

Uzun yıllar mevcut başkan Ali Düşmez'in yönetiminde yer alan, Başkanvekilliği gibi önemli bir görev üstlenen Sivri, medya organlarına önce projeleri ve değişik konulardaki görüşlerini aktarırken, ikinci bölümde ise medya organları ve kulüp temsilcilerinden gelen sorulara yanıtlar verdi. 



Toplantıda Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüplerinden de temsilciler varken, Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Coşkun Okur ve Yöneticilerden Metin Bilgi, Çavuşbaşıspor Kulüp Başkanı Yaşar Şahin ve Yöneticilerden Ali İhsan Ayar, Tokatköyspor Kulüp Başkanı Uğur Korkmaz, Soğuksuspor Kulüp Başkanı Muammer Aydınoğlu hazır bulunan isimler idiler.



İASKF Başkanlığına adaylığımı açıklayan Fikret Sivri, göreve gelmeleri halinde Başkanlık Döneminin 2 dönem ile sınırlandırılacağını beyan ederken, bu konuda yapacakları ilk işin tüzük tadilatı yapmak olduğunu söyledi. TASKK ve TFF Yönetim Kuruluna seçilen İASKF Başkanının bu görevinin sona ereceğini ifade eden Sivri, sonraki dönemler için yapılacak Kongre İlanının ve Başkan Adaylık Başvurularının net bir şekilde vurgulanacağını söylerken, şu anda ve geçmiş yıllarda yaşandığı gibi halen daha Kongre Tarihinin açıklanmamış olmasının bir hata olduğunu ifade etti.

Fikret Sivri'nin medya buluşmasında yaptığı konuşmaya ait yazılı metin daha sonra medya temsilcilerine dağıtıldı...işte o metinde yer alan ifadelerde bazıları....

- İl Temsilcisi ve tertip komitelerinin tüm üyeleri seçim ile göreve gelecek, görev alınan sezonla ilgili statüler en geç Haziran Ayında yani yeni sezon takvimi ve sair hususlar başlamadan ilan edilerek tüm sezon hazırlığı sezona başlanılmadan evvel tamamlanmış ve açıklanmış olacak.

-Kurulların ( Disiplin Kurulu-Tertip Komitesi ) görevlerini layıkıyla ve adaletli biçimde yapmaları sağlanacak. Bu kurulların işlevini tam anlamı ile yerine getirebilmesi için teknik altyapı ve imkanlar genişletilecek.

-Aktarmalarda ( Transferlerdeki ) TFF Payının sıfırlanması ( 0 ) sağlanacak. Şuan için her transferde 10 TL  TFF payı yatırılmaktadır.

-Transferler ve vize iş ve işlemlerinin tamamının ; teknik alt yapısının oluşturulmasıyla elektronik ortam üzerinden yapılması sağlanacaktır. Bunun için bir yazılım geliştirilerek bu tür işlemlerin takibi ve işleyişi için mobil uygulamaya geçilecektir. ( Dernekler Masasında nezdinde yapılan dernek işlemlerinin DERBİS üzerinden yapılması örneği en kolay biçimiyle önümüzde yer almaktadır )

-TFF-İASKF ve TASKK'a her türlü ödeme istenirse kredi kartı ile yapılaması imkanı oluşturulacaktır. 5. ve 6. Maddelerin gerçekleşmesi ile son gün son gece eziyeti sona erecektir.

-İstanbul'daki takım sayısı baz alınarak BAL ve Türkiye Şampiyonalarındaki takım sayılarımız artırılarak İstanbul'umuza uygulanan negatif ayrımcılığın önüne geçilecektir.

-Spor Şube-TFF Stadyum ve Güvenlik Komitesi görüşleri doğrultusunda gerekli düzenleme yapılıp maç oynanan tüm sahalara istenilen standartta güvenlik kamerası ile tesis edilip güvenlikle ilgili sıkıntılar geçirilecek ve bu şekilde gerçeklik ile uyuşmayan Gözlemci ve Saha Komiseri raporlarının ortadan kalkması sağlanarak adaletli karar çıkması temin edilecektir.

- 6222 Sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesi Kanunu muhakkak uygulanacak,  uygulanması için de tüm alt yapı ve teknik eksiklikler giderilecektir.

ayrıntılar daha sonra yüklenmeye devam edilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder