18 Eylül 2020 Cuma

BEYKOZ BELEDİYESPOR HENTBOL SÜPER LİG SEZONUN İLK MAÇI HAZIRLIKLARINA DEVAM EDİYOR


Türkiye Hentbol Federasyonu ( THF ) Erkekler Hentbol Süper Liginin iddialı takımlarından olan Beykoz Belediyespor'da sezonun ilk maçı için heyecanlı bir bekleyiş hakim.

Boğaziçi ekibi Temmuz Ayında açtığı yeni sezonda öncelikle yaşanan Pandemi süreci dolayısı ile ilgili bakanlıklardan gelen kurallar kapsamında uzun süre açık alanda, Paşabahçe Stadında antrenmanlarını yapmak zorunda kalmış idi. 



Spor Salonlarının belli şartlar dahilinde açılmasına izin verilmesi sonrasında Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda antrenmanlarında ikinci safhaya geçen Yeşil-Mavili ekip geçen hafta sonunda İzmir'de Büyükşehir Belediyesi Tarafından organize edilen Fuar Kupası müsabakalarında kendisini sınamış idi.

Beykoz Belediyespor Hentbol Takım Antrenörü Mesut Ilgın lig maçlarına sayılı günler kala yaptığı değerlendirmede, takımda sakatlıkları bulunan sporcularının çok olmasının kendilerini düşündürdüğünü ifade ederken, " Bu kapsamda İzmir'de geçen sezon Süper Ligi ilk 4 sırada tamamlayan takımların iştiraki ile gerçekleşen turnuvada. Bazı sporcularımızı İstanbul'da bırakırken, bazı isimlere ise yaşanan çeşitli sakatlıklar sonrasında maçlarda yer vermedik. Takıma altyapı takımımızdan dahil ettiğimiz genç arkadaşlarımız maçlarda oldukça çok süre aldılar. Bu anlamda bu turnuvada aldığımız sonuçlardan çok müsabakalara yeniden başlamış olmanın heyecanını yaşadık. İstanbul'a döndükten sonra da antrenmanlarımız kaldığı yerden devam etmekte. Sakatlıklar bizi ilk maç öncesinde tabii ki zorlayacak " diye konuştu.



Geçen sezon THF Erkekler Hentbol Süper Ligini Lider Beşiktaş Aygaz ile aynı puanda tamamlayan Beykoz Belediyespor takımı averaj farkı ile ikinci sırada yer almış idi. Bu sezon takıma milli takımlarda forma giymiş isimleri dahil eden Boğaziçi ekibinde hedef bu sezon da aynı ..Şampiyonluk yaşamak...

Takım Antrenörü Mesut Ilgın açıklamalarının devamında ise şu konulara değindi..." Bilindiği üzere İzmir'deki Turnuvada 4 takım mücadele etmiş idik. Buna Bursa Ekibi Nilüfer Belediyespor'u da ilave edersek, bu sezon ilk 5 sırada yer alabilecek takımların ortaya çıkığı düşüncesindeyim. Ligdeki ilk maçımız için geriye sayım başlamış durumda. İlk müsabakamızı Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda Rize temsilcisi Güneysu ile yapacağız. Doğrusunu söylemek istersem onlar bizim için kapalı kutu niteliğinde. Biz de iyi transferlere imza attık, ancak dediğim gibi takımda sakatlıkların çok oluşu bizi oyun içinde alternatifler konusunda zorlayacaktır. Lige galibiyet ile başlayıp, kaldığımı yerden devam etmek istiyoruz " dedi.



Beykoz'da Hentbol Sporunun sevilen bir spor dalı olmaya başladığını görmenin kendilerini sevindirdiği söyleyen Mesut Ilgın, " Geçen sezon dolu tribünlerde maçlarımızı yapmıştık. Bu sezon ise yaşanan ve hiç de arzu etmediğimiz bir pandemi süreci var. Bu da seyirci desteğinden bizi mahrum bırakacak. Umudumuz o ki bu sürecin en kısa sürede atlatılması. Biz de takım olarak Sponsorumuz da olan Medicalpark Hastanelerinde rutin Covid-19 testlerimizi yaptırmaktayız. Zaten her maç öncesinde de bu zorunlu olacak. Gereken şartlara en üst düzeyde uyuyoruz. İnşallah bu konuda bir sıkıntı yaşamayız " dedi.

Beykoz Belediyespor Hentbol Takımı olarak altyapıdan 2 ismi kadrolarına dahil etmelerinin altını da çizen Mesut Ilgın, " Beykoz Belediyespor olarak gerek altyapı takımlarımıza gerekse de spor okulumuza çok önem veriyoruz. Her sene ilçedeki okullarda taramalar, özel ekinlikler, buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Bu da bize çok güzel bir dönüş olarak yansıdı. İlçede birçok okulda Hentbol takımları kuruldu. 6-7 yıllık süreçte minik takımlardan başlayan sporcularımız çok iyi durumlara geldi. Nitekim bu sezon iki genç arkadaşımızı A Takım Kadromuza dahil ettik. Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın ve Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kulüp Başkanımız olan Fatih Sağlam'ın destekleri ile İnşallah bu ilçeye Hentbolda bir Şampiyonluk yaşatmak en büyük dileğimiz " şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder