19 Eylül 2020 Cumartesi

TALİP ERCAN, " BEYKOZ KULÜP BİNASI HAKKINDA...."


Bu konuyu kaç kere yazdığımı, kaç kez kamuoyu oluşturduğumu son 10 yıllık süreçte beni takip edenler fazlası ile şahitlik etmiştir. Ne yazık ki bu süre zarfında Kulüp Binasının aslına rücu ettiğini göremedik.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın Sosyal Medya Hesabından yaptığı paylaşım ile hareketlenen Beykoz Kamuoyu bu kez tavrını net koymaya başladı. Yazık ki aradan yıllar geçti...neyse zararın neresinden dönülse kardır diyelim...

" Şahsi fikrin ne? " diye soranlar olursa net ve açık, Beykoz Spor Kulüp Binası Beykozluların şahsında Beykoz Spor Kulübünün olmalı. Dediğim gibi bu konuda vicdanım rahat, hele ki geçen aylarda bir de içini mesken edinen kişiler yüzünden çıkan yangın olayı sonrası bir kez daha konuyu gündeme taşımıştım. 

En azından Kulübe bazı bölümleri bir katı bırakılmalı diye düşünmekteyim. İlk önce bu hakkı alalım ki yarınlar için daha da farklı umutlarımız oldun.

Şimdi, odu, budu, şudu demenin anlamı yok Beykozlular bari bu konuda ilk kez birlikte hareket etsin, Belediye Başkanımız Murat Aydın bu düşüncesini bir kez daha masaya yatırabilir gibi...kaldı ki Aydın Başkanımız, Beykoz Merkezde kısa bir tur atıp konu hakkında vatandaşların taleplerini dinle se zaten vaz da geçecektir...

Eski binada geçti yıllarımız, damından su aktığı kiremitlerin değişme anlarında az yardım etmedik, binanın çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesinde yaptığımı katkıları bilenler biliyor. Basketbol Sahasında az oynamadık, sahilinden az denize girmedik...hele ki o futaların bir kuğu misali mavi sulara kavuşma anlarını az heyecanla izlemedik.

Şimdi o eski bina ne mücadele sonunda onarılmak, yeniden yapılma için yıkıldı...sonrasında çelik konstrüksiyon şeklinde çok güzel bir şekle getirildi...ancak kulüp yönetiminin de kaynağı tükendi, bankalardan borç alınmaya başlandı, yani konu kilitlendi....şu bir gerçek ki orası Beykoz Spor Kulübünün anasının ak sütü gibi helaldir bizim gözümüzde

Aradan geçen aylar zarfında Gençlik Spor İl Müdürlüğünden gelip inşaatı mühürlediler, sonrasında Beykoz Belediyesine devredildi kullanım hakkı. Rahmetli Yücel Çelikbilek Döneminde çok uğraşıldı ancak konu soğumaya bırakıldı. İçki ve madde bağımlılarının mekanı oldu burası.

Bu konu kesinlikle siyaset üstü bir konu ancak ucu da siyasete dokunuyor...bugün Beykoz Belediye Başkanlığını yöneten siyasi iradenin Beykoz'daki temsilcilerine de sorulsa tamamına yakını burası Beykoz Spor Kulübünün olmalı diyecektir. Nitekim Sosyal Medya da bu yönde paylaşımlara rastlamakta fazlası ile mümkün.

Beykoz Spor Kulüp Binası Beykoz'un yazılmamış tarihini barındıran bir mekan, nasıl ki Beykozlular için Onçeşmeler, Beykoz Çayırı bir simge ise aynı şekilde bu binada bir simge halindedir. Orası Zeki Aksu'nun binası olarak anılmayacak, Beykozluların kulübü olarak bilinecek.

Diyeceğim o ki bu konuda Beykoz'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Partilere ve diğer ön planda bulunan kişilere, simalara büyük görev düşmekte. Belediye Başkanımız Murat Aydın'a mutlak surette ulaşılıp görüşler ve talepler beyan edilmeli ve ortak bir noktada buluşulmalı. 

Burası ile ilgili bir referandum talebinde bulunanların görüşleri bana mantıklı geldi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder