5 Ekim 2020 Pazartesi

İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA VAR



Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi sebebiyle geçen sezon birçok kategoride tamamlanamayan amatör liglerimiz bu sezon itibariyle de başlatılamamıştır.

13 Mart 2020 tarihinde müsabakaların durdurulması kararı ile kulüplerimizin sporcuları ve antrenörleri mağduriyetler yaşamışlardır. Pandemi sebebiyle yaşanan mağduriyetler sadece amatör spor camiamızla sınırlı kalmamış ve Türkiye genelinde birçok büyük işletme, küçük esnaf ve bu işyerlerinde çalışanlar, memurlar da çeşitli zorluklar yaşamışlardır. En önemlisi de okullar bile kapatılırken eğitim öğretim sekteye uğramış, çocuklarımız okullarından ve arkadaşlarından uzakta eğitimden mahrum kalmışlardır.

Pandeminin başladığı günlerde birçok kulübümüz federasyonumuza müracaat ederek müsabakaların ertelenmesini talep etmiş, sahaya çıkma imkanlarının olmadığını ve futbolcuların hastalık endişesi sebebiyle antremana dahi gelmediğini belirtmiştir. Bu konular sosyal medya ortamında da epeyce konuşulmuş ve konu edilmiştir. O dönemde yaşanan bu durum karşısında federasyonumuz tarafından müsabakaların durdurulması kararı alınmış ve alınan bu karar tüm camiayı memnun etmiştir. Çünkü bu süreçte yakın arkadaşlarımızı, akrabalarımızı kaybetmenin, kaybettiklerimizin ise cenazelerine dahi katılamamanın üzüntüsünü yaşadık. Aynı zamanda büyüklerimiz ve çocuklarımız evlere hapsolurken, hiçbirine sarılamadık ve belli bir mesafede görüşmek zorunda kaldık. Pandemi sebebiyle yeni kurallar çerçevesinde hareket etme zorunluluğu ile birlikte yaşantımızın nasıl etkilendiğini hep beraber yaşadık ve yaşamaya da devam etmekteyiz.

Devletimizin kurumları bu dönemde son derece titiz bir şekilde çalışarak yeniden normale dönme noktasında bir çok tedbiri almış buna rağmen önümüzdeki sonbahar mevsimi itibariyle vaka oranının artması ihtimali göz önünde bulundurulmaktadır. Bu sebeple İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelge ile “koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak, uygulamaya geçirildiği” hatırlatıldı. Genelgede “Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkilerde göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenecektir” ibarelerine yer verilmiştir.

Ancak; pandeminin başlangıcından bugüne kadar geçen zamanda tüm bunlar bazı insanlar tarafından unutulmuştur. Bazı sporcuların ve antrenörlerin mağduriyetleri gerekçesiyle müsabakaların oynanması kararı sanki amatör federasyonumuzun Genel Başkanı Ali Düşmez tarafından veriliyormuş imajı yaratan bazı kişiler bu anlayışı amatör federasyonumuzun genel kuruluna dönük ve art niyetli düşünce altına alarak sporcu ve antrenörlerimizi etki altına almaya çalışmaktadırlar. Bu tür popülist söylemler gerçekten mağduriyet yaşamış insanlarımız açısından kulağa hoş gelmiş olsa da insan sağlığını ve bilimsel verileri hiçe sayan, temeli olmayan ve seçime yönelik söylemlerdir.

Bizler yaşanan sıkıntıların farkındayız ve müsabakaları oynatmak için çareler aramaktayız. Yetkili kurullarımızca sürekli “ne yapabiliriz” düşüncesi içerisinde alternatifler üzerinde çalışırken, Bilim ve Sağlık Kurullarından görüş almadan, bilimsel gerçekleri göz önünde bulundurmadan, insanlarımızın sağlığını hiçe sayarak faaliyet yürütme imkanı bulunmamaktadır. Bunun en somut örneğini TFF Başkanımız Nihat Özdemir’in müsabakalara yüzde otuz oranında seyirci alınabileceği açıklamasıyla yaşadık. TFF’nin bu kararına rağmen Bilim ve Sağlık Kurulu tarafından bu durumun pandemiyi daha da artırabileceği görüşü iletilmiş ve seyircili müsabaka kararından vazgeçilmiştir.

Böyle bir ortamda, amatör federasyonumuzun yapacağı genel kurulla ilgili herhangi bir proje sunamayan, faaliyetlerini anlatamayanlar, ancak gerçeklikten uzak ve popülist söylemlerle bir yere varabileceklerini sanmaktadırlar. Pandemi döneminde yaşanılmakta olan sıkıntılı süreçle birlikte insanlarımızın yaşamış olduğu duygusal kırılmaları kullanıp onları kışkırtarak genel başkanımız Ali Düşmez’i hedef gösterip başarıya ulaşabileceklerini düşünen bu zihniyet şunu bilmelidir ki bugüne kadar yapılan hizmetler yanında sunulan katkılar kulüplerimiz tarafından takdir edilmektedir. Bu güne kadar her konuyu samimi bir anlayışla paylaştığımız amatör spor kulüp yöneticilerinin aklıyla kimsenin alay etmeye hakkı yoktur. Sağduyulu amatör kulüp başkanlarımız ve yöneticilerimiz kimi tercih edeceklerini ve hizmetin kimden geleceğini çok iyi bilmektedir.

Her şeye rağmen bizler, demokrasiye inanan insanlar olarak kulüp delegelerinin vereceği kararlara saygı duyuyoruz. Üzüntümüz şudur ki; amatör federasyonumuzu eski düzene getirmek isteyenler ve istedikleri gibi hareket etme isteği içerisinde olan insanlar mevcuttur. Bu insanların kendi kulüplerine imkan yaratabilme anlayışı içerisinde olduklarını çok iyi biliyoruz.

Kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla.

İASKF YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder