2 Mayıs 2021 Pazar

ÜMİT YILMAZ YAZIYOR..." EBEDİ KURTULUŞ REÇETEMİZ KADİR GECESİ ! "


Ramazan-ı Şerif'in artık son 10 gününün içerisine girdik Allah'ın izniyle sevgili dostlar.

Günler su gibi akıp gidiyor. Artık peygamber efendimizin deyimiyle en kıymetli günlere girdik.
Çünkü bu 10 günün içerisinde 1000 aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesi saklı. Peygamber efendimiz (S.A.V) Kadir Gecesini Ramazanın son 10 gününde ve tekli gecelerde arayın demiş. Yani 21.23.25.27.ve 29.gecelere dikkat edin demiş. 1000 ay demek 83 yıl 3 ay demek.
Ortalama bir insan ömründen bile uzun bir süre. Cenab-ı Hakk'a layıkıyla yapılacak bir günlük bir ibadet, kulluk 83 yıl 3 ayın tamamını ibadetle geçirmiş gibi kıymetli Allah katında.
Bu özel günleri boşa geçirmemek lazım kıymetli dostlar. Gündüzleri zaten oruçluyuz. Gecelerinde ise en azından bir günlük kaza namazı kılabiliriz. Şükür namazı kılabiliriz. Biliyorsak Kuran-ı Kerim bilmiyorsak bildiğimiz sure ve duaları okuyabiliriz.

Ülkemizin ve tüm İslam aleminin felaha, huzura kavuşması için elimizi açıp dua edebiliriz. Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesini anlatan bugüne özel bir surede vardır. Kadir Suresi.
Bu surede Kuran-ı Kerim'in bu gece indirildiğinden, bu gecenin bin aydan hayırlı olduğundan ve Cebrail (A.S) başta olmak üzere meleklerin Cenab-ı Hakk'ın izniyle sabah gün aydınlanıncaya kadar her iş için yeryüzüne indiğinden bahsedilir. Bu gecenin bir esenlik gecesi olduğu anlatılır.

Bu surede mümkün olduğu kadar çok sayıda okunup peygamberimize, diğer peygamberlere ve tüm Müslümanların ruhuna hediye edilebilir. Malum çok zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz.

Gün geçmiyor ki bir yakınımız yada tanıdığımız bu illet hastalığa yakalanmasın. Hayatını kaybetmesin. Bizimde ne olacağımızı Cenab-ı Haktan başka kimse bilemez. Belki bizlerde gelecek Ramazan-ı Şerifte hayatta olmayabiliriz. Bu bizim son Ramazan ayımız,son Kadir gecemiz olabilir. Elimizde kullanabileceğimiz ve iyi geçirebileceğimiz son Kadir gecesi olabilir.
Dile kolay 83 yıl 3 ay.
Bize verilen bu fırsatları boşa harcamayalım dostlar. Gevşeklik yapmayalım. Ramazan-ı Şerif'in son 10 gününde yapacağımız 1 saatlik bir ibadet bile belki Kadir Gecesine denk gelir. Bizlerin ebedi kurtuluşuna sebep olabilir. Allah'ın rızasını kazanmamıza vesile olabilir.
Bu gece Ramazan-ı Şerif'in 21.gecesi. Kadir gecesinin olabileceği bir gece peygamberimizin ifadesiyle.
Bu geceden başlayarak gecelerimizi daha iyi geçirelim. Gecelerimizi ihya edelim sevgili dostlar. Boş işlerin hiç birimize faydası yok malum.
Ebedi kurtuluş reçetemiz Kadir Gecesine bu kadar yakınken bu fırsattan istifade edelim. Bu fırsatı elimizin tersiyle tepmeyelim. Yazan:Ümit YILMAZ 02 Mayıs 2021 Pazar Köşe yazımızı kısa ama anlamlı bir duayla sonlandıralım. Cenab-ı Allah hepimizi Kadir Gecesini layıkıyla ihya eden, yaşayan kullarından eylesin. Bu gecenin feyzinden, bereketinden istifade eden kullarının arasına bizleri de dahil etsin inşallah.
Bir Müslüman olarak uyarması, bilgilendirmesi bizden, gereğini yapmak sizden kıymetli dostlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder