17 Haziran 2021 Perşembe

BEYKOZ YENİMAHALLESPOR NİHAYET SAHASINA KAVUŞTU


Beykoz Yenimahalle Spor Kulübünde neşeli günler yaşanıyor...nasıl olmasın ki çok ama çok uzun yıllar mücadelesi yapılan tesisleri tamamlandı ve hizmete açıldı...mahallenin çocuklarının sesleri yankılanmakta halı sahadan...

Beykoz İlçesinin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük 3.ilçesi konumunda olan Yenimahalle'de çocuk ve gençlerin yoğunluğu da dikkatleri çekmekte.



Yıllar önce varlığı bile bilinmeyen ya da bilinmek istenmeyen bir mahalle konumunda idi Yenimahalle seçimden, seçime anılan bir mahalle idi adeta...seçim propaganda araçları ile dolaşılırken gayriihtiyari sorulurdu burası da Beykoz'a mı bağlı? diye...



İşi en acı tarafı da Yenimahalle de yıllar önce yapılan bir kulüpler toplantısına katılan dönemin atanmışlarından biri sorunlar iletilip, saha için yardım istenince, " Haydi toplayın bu kadar genci de göreyim " diye rencide edici cümleleri sarf etmişti mahalle sakinlerine.



Bu muameleyi hiç unutmadı Yenimahalle'nin spor sevdalıları, " Bir gün mutlaka tesislerimize kavuşacağız " cümleleri düştü herkesin dilinden.



Bizde ne zaman Yenimahalle'den geçsek bugün tesislerin bulunduğu yerdeki konteynırı görüp durmakta idik...yanı başındaki toprak alanı, top sahasını da...Pandemi Sürecinde bir iki defa geçtik bir çalışma vardı...bu kez bari bir sorun çıkmasın diye geçmekte idi kafamızdan...öyle ki bahsettiğimiz alanın birkaç ayrı bakanlığı, kurumu ilgilendiren durumu vardı.



Neyse uzatmayalım aradan yıllar geçtikten sonra Beykoz Yenimahallespor Tesisleri yapıldı, hem de ne yapılma her bir köşesini gezdik, daha süren bölümler olsa da mevcut bölümler bize mükemmel bir görüntü olarak yansıdı.



Beykoz Yenimahallespor Kulüp Başkanı Pehlivan Gündoğdu gelen teklif üzerine ile yoğun haber koşturmamızdan bir boşluk bulup tamam geliyorum başkan dedik vardık tesislere...15 TY Hattı ile acaba hangi durakta inecektik derken, hem görüntülü hem de sesli anonstan Spor Tesisi uyarısı ile indik otobüsten.



İlk önce yoldan yüksekten bir bakış attık ki bir hayli güzel bir görüntü vardı...aşağı indik biz gelmeden önceki antrenman esnasında bir küçük sporcu düşmüş kolu kırılmış ve Başkan Pehlivan Gündoğdu' da acilen hastaneye götürmüş...3 saatlik çekim ve röportajımız esnasında birkaç kez alçıya alınıp sökülmüş....geçmiş olsun dileklerimizi de not düşelim yeri gelmişken...



Beykoz Yenimahallespor Kulübü tesisleri Beykoz Belediyesi tarafından yapıldı...Merhum Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek Döneminde başlayan tesis çalışması, koşturması kendisinden sonraki Belediye Başkanı Murat Aydın'a nasip olmuş. Kapalı ortamında son derece kaliteli işçilik ve malzeme kullanılmış. Bu andan sonra bu güzelliği koruyup, muhafaza etmek de hem yöneticilere hem de sporculara düşer.



Şunu bir not olarak düşelim ki tesisleri yapan Beykoz Belediyesi henüz kullanma hakkını, işletme hakkını resmi olarak Beykoz Yenimahallespor Kulübüne vermiş değil...bazı çalışmalar devam etmekte. Onlar tamamlanınca tıpkı Mahmut Şevket Paşa Mahallesindeki, Rüzgarlıbahçe'deki, Kaynarca Mahallesindeki Halı Saha tesisleri gibi ya muhtarlık ya da spor kulübüne emanet edilecektir.



Beykoz Yenimahallespor Tesislerinde hijyeni bir ortam da var...sporcular sahaya girmeden önce dezenfektan kullanıyor, her bir grup için ayrı antrenman önlükleri kullanılmakta, toplar ve diğer antrenman malzemeleri sıklıkla dezenfekte edilmekte.



Beykoz İlçemizin çalışkan ve başarılı Antrenörlerinden olan Eyüp Aktaş ile tesis gezdik. Eskiden konteynırı bulunduğu köşeye gittiğimizde Eyüp Hoca bu bölümün Kulüp adına satın alınan tapulu arazileri olduğunu söyledi...yani belki de tek tapulu arazisi olan kulüp te burası mı diye aklımızdan geçmedi değil. Çünkü birçok tesis resmi kurumların ve ecri misil yani kira kullanım ücreti Beykoz Belediyesi  ya da kulüpler tarafından karşılanmakta.



Eyüp Aktaş Hoca bize gezdirdiği kendi arazileri üzerindeki kapalı alanın Kulüp Binası olarak yapılmakta olduğunu söyleyip çalışmalarda son bölüme geçildiği bilgisini aktardı. Eyüp Hoca demişken bir şeyin dikkatini çektik hatta kendisine aktardığımızda onayladı..." Evet Talip abi dediğin gibi benim çifte sevinç yaşadığım görüşün doğru. Yıllardır bu günleri bekledik, emeği geçen herkse öncelikle teşekkürlerimi iletmek isterim. Ne zorlu bir süreç idi yaşadıklarımız. Ben çok daha farklı heyecan ev mutluluk yaşıyorum, yıllardır mahallemizin çocukları değişik kulüplerdeki spor okullarına gitmekte idiler, bu da ekstradan bir maliyet ve zaman sorunu da yaşatmakta idi. Geldiğimiz noktada Yaz Dönemi için Futbol Okulumuzu açıyoruz diye duyuru yaptığımız anda müthiş bir ilgi gördük. Her geçen gün yeni grup açmak zorunda kalıyoruz. Bu durum bizi daha uzun zaman çalışmaya sevk etse de kesinlikle bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yeter ki bu çocuk ve gençlerimizi spor ile buluşturalım "



Eyüp Aktaş Hoca, yaptığımız görüşmede Mahalle Sakinlerinden ilk günkü antrenman sonrasında müthiş bir ilgi olduğunu söylerken, açıklamalarının devamında bu konuya vurgu yaptı...



" Beykoz'un en büyük ilçelerinden biri olunca ortaya çıkacak genç nüfus da tahmin edilebilir. Artık mahallemizde sosyal hayatta farklı bir alternatif alanı var. Spor Okulumuza gelen sporcular öyle heyecan ve istekli ki...kendi grup çalışmasından 2 saat önce gelene bile rastlıyoruz...diğer yandan aileler de bu durumdan çok mutlu. Yaşanan Pandemi sürecinde okullara da gidilmediği için çocuklar televizyon ve bilgisayar ortamlarının esiri olmuşlardı ister istemez. Daha ilk gün çalışmamızı görenler bir sonraki gün o kadar yoğun bir talep ile yanımıza geldiler ki...yani saatlerce güneş altında görev yapsak, hizmet sunma gayretinde olsak da inanın yaşadığımız yorgunluk tatlı bir yorgunluk olarak yaşanmakta. "



Tabii ki biz de güneş altında yaklaşık 3 saatlik bir çekim ve röportaj yapmanın yorgunluğu ile tesislerden ayrılırken Kulüp Başkanı Pehlivan Gündoğdu halen daha kolu kırılan sporcu ile hastane de idi...selamlarını iletti, bir başka gün buluşmak üzere sözleştik....



Pehlivan Gündoğdu Başkanın çocuklarından küçük olanı Beykoz 1908 Takımında forma giymekte...Sarı-Siyahlıların maç günlerinde fırsat buldukça Beykoz Yenimahallespor Tesisleri ile ilgili ayaküstü konuşmalarımız da olmadı değil...


Başkan Gündoğdu, ilk zamandan bu güne değin tesislerin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere öncelikle üstüne basa basa kimseyi atlamadan teşekkürlerini iletti...sonrasında yaşanan sürece ilişkin aktarımlarda bulundu...şimdi tek şey kaldı, tesislerin bize yani Beykoz Yenimahalle Spor Kulübüne devri, verilmesi...
" Bu konu da girişimlerim de başladı...bizim bir mutluluk kaynağımız da şu anda Kulüp Binamız olarak yapımında sona geline bölümün tapulu arazimiz olması...çok mücadele edildi, nice zorluklar karşımıza çıktı...başta Rahmetli Yücel Çelikbilek Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletmek isterim. Gelinen noktada mutluluk ve heyecan yaşamamak ne mümkün. Mahallemizde de çok farklı bir heyecan yaşamakta, aileler çocukları ile birlikte gelip tesisi gezmekte onlarda mükemmel bir tesisin ortaya çıktığının farkında, önemli olan bu güzel görüntüyü hep birlikte koruyup, temiz ve sağlıklı bir halde tutabilmek. Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın çok güzel modern bir tesisi mahallemize yaptı kendisi ile birlikte Başkan Yardımcıları Engin Köklü ,Fatih Sağlam, Belediye Meclis üyesi Fatih Çelik  ve  ilgili tüm Belediye Personeline de teşekkür ederiz.  " 

Beykoz Yenimahallespor Tesislerinde bahsettiğimiz gibi uzun bir zaman diliminde kalıp haber için çekimler gerçekleştirdik...sporcu velileri ile de röportajlar yaptık...ne kadar uzun zamandır bu günleri beklediklerine yakından şahitlik ettik...onlar da geçen yıllar zarfındaki tüm aşamaları hemen, hemen bilmekte...çocukları saha içinde spor yaparken kenardan onları dikkatle takip etmekteler..." Çocuklarımızın spor yapacakları yer yoktu...yıllar önce ufak bir yerimiz vardı...sonrasında oraya Belediye Hizmet Binası park yapıldı...sonrasında bugün bulunduğumuz yerde bir alan açıldı, toprak saha oldu. Sağ olsunlar Kulüpte Görev yapan Başkanlarımız ve Yöneticiler yoğun bir mesai harcayıp burayı mahallemize kavuşturdular. Sporcu velileri olarak Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın  ve önceki dönem Belediye Başkanımıza teşekkür ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz. "

ÖZEL HABER / TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder