11 Ağustos 2021 Çarşamba

KASTAMONUDA ABANA-BOZKURT İLÇELELERİNDEKİ SEL BASKINI MAĞDURLARI YURDA YERLEŞTİRİLİYOR


Kastamonu'nun Bozkurt ve Abana İlçeleri başta olmak üzere değişik yerlerinde yaşanan Sel Felaketi, İstanbul başta olmak üzere değişik illerdeki akraba ve aileleri endişeye sevk etmiş idi.

Beykoz İlçesinden de Bozkurt ve Abana da evleri olan ve Yaz Dönemi Tatillerini buralarda geçirmekte olan vatandaşlar gün boyu cep telefonları ile irtibat halinde olduğundan yaşanan yoğunluk nedeni iletişim sorunları da yaşanmaya başladı.

İlçelerde Elektrik kesintisi de olduğundan GSM Şirketi vericilerinde de yoğunluk ve diğer teknik nedenlerden ulaşım zorluğu çekilmekte.

Akşam Saatlerinde bölgede yaşayan vatandaşlardan gelen bilgilere göre bölgede bulunan Yurtlara yerleştirmeler başlamış durumda.

Yaşanan Felaket nedeni ile bir Haber Ajansı tarafından servis edilen HES Kanalı Patladı başlıklı haberin ardından ise Kastamonu Valiliğinden açıklama gelirken iddia yalanlandı.

NTV Kanalının Canlı Yayınına katılan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık yüzden fazla canlı kaybı yaşandığı şeklinde sosyal medya organlarında paylaşılan haberlere karşılık şu ana kadar kesinleşen 5 canlı kaybı olduğu bilgisini aktardı. Yanık İlçe tarihinde ilk kez böylesine büyük bir felaket yaşandığına dikkatleri çekerken " Çaresiz şekilde ilçemizin yok oluşunu seyrediyoruz. Şu anda yağışlar kesilmeden devam ediyor. Bu felaketi kelimeler ile anlatmak mümkün değil " şeklinde açıklamada bulundu.

Bir birleri ile irtibat kuramayan vatandaşların yakınları ise sosyal medyadan bilgi edinme amacı ile aile fertleri olsun, akraba ve tanıdıkları olsun görüp görülmediği yönünde yardım istemekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder