6 Ağustos 2021 Cuma

PAŞAMANDIRALI SOFUOĞLU AİLESİNİN OLİMPİYAT 3. SPORCUSU VAR....TEBRİKLER ALİ SOFUOĞLU


Beykoz Paşamandıra Köyü /Mahallesinden Sofuoğlu Ailesinin artık Olimpiyat 3. sporcusu var...

Türkiye Milli Takımı ile Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece yapan Ali Sofuoğlu, Tokyo Olimpiyatlarında çıktığı tatamiden Kata dalında Bronz Madalya ile ayrıldı.

Ali Sofuoğlu bu yıl içinde gerçekleşen Avrupa Karate Şampiyonasında da yüzümüzü güldürüp Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Hırvatistanın Porec kentinde Mayıs ayında yapılan Avrupa Şampiyonasında İspanyol Rakibi Damian Hugo Quıntero ile müthiş bir mücadele yaşayan sporcumuz rakibini geçip Avrupa Şampiyonu olarak aldığı altın madalya ile Japonya'da Tokya'da yapılan Olimpiyat Oyunlarrına katılma hakkı elde etmişti.

Bu kez dünyaca ünlü ve bu spor dalında ekol haline gelmiş ülkelerin sporcuları ile tatamiye çıkan Milli Sporcumuz Bronz Madalyanın sahibi olmuş idi.

Karate sporuna gönül vermiş ve bünyesinden birçok başarılı sporcu çıkarmış Sofuoğlu Ailesinden Ali Sofuoğlu böylece en yüksek dereceyi elde eden isim olmasını da bildi.

Ali Sofuoğlu'nun başarısı Ata toprağı Paşamandıra'da sevinç, heyecan ve mutluluk da yaşattı.

Ali Sofuoğlu'nu başarısını tarihe not düşen bir başka şey ise Türkiye olarak bu güne kadar katıldığımız tüm olimpiyat oyunlarından 100. Madalyanın kendisinden gelmesi idi.





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder