7 Ağustos 2021 Cumartesi

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ HAYRETTİN NUHOĞLU BEYKOZ İLÇESİ STK'LARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU


İyi Parti Beykoz İlçe Teşkilatı tarafından İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde düzenlenen Kahvaltıda Partinin İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu konuk idi.


TBMM'de Beykoz'un Genel Sorunlarını içeren yapmış olduğu konuşma ile ilçede oldukça ses getiren Nuhoğlu'nun konuk olduğu programa Beykoz İlçesi Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ki bunlar içinde Mahalle Muhtarları, Spor Kulüplerinden Temsilcileri, Yöre Dernekleri Başkanları katılım sağladı.


İyi Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir'in açılış konuşması ile başlayan programda daha sonra İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu genel ve yerel konuları içeren bilgi aktarımında bulundu.



Nuhoğlu Beykoz İlçesini öğrencilik hayatından beri iyi bildiğine vurgu yaparken, " Haydarpaşa Lisesinde okurken Beykoz'a arkadaşlar ile giderdik. Meşhur bir otobüs de vardı. Üç fabrika ve diğer yan kuruluşları ile ve balıkçılık, hayvancılık ve tarım ile uğraşan insanların geçim derdi yok, herkesin bir işi var diye konuşurduk. Yıllar içinde gelinen noktayı, sorunlar yumağındaki bir Beykoz'u görmek bizi de üzmekte. Üstelik İmar Sorununu çözmeye de kimsenin niyeti de yok. Beykoz'da işsizlikten evlenemeyen binlerce genç ve bunun yanı sıra aynı sorun nedeni ile boşanan bir kitle var, çatırdayan binaların varlığını çok iyi biliyorum. Beykoz artık bir Üniversite Kenti olmalı, Turizm, Balıkçılık ve Tarım gibi alanlara önem verilmeli. Beykoz'da yaşanan sorunların belirlenmesi ve çözümü için Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar, Ak Sakallılar kısacası Beykoz'da yaşayanlar toplanmalı. Biz iyi parti olarak sahaya inmiş durumdayız. Seçimlerden önce yaşanacak iktidar değişikliği öncesinde bizler ne yapabileceğimizi bilmeliyiz. Bu anlamda bu tür toplantıları ve Beykozlular ile buluşmalarımızı devam ettireceğiz " diye konuştu.



BU İKTİDARIN CIVATALARI GEVŞEDİ, ARTIK YALAMA OLDU TUTMAZ....

" Artık bu hükümet yoruldu, iktidar partisine oy verenler artık işin, yönetim anlayışının çığırından, kontrolden çıktığını söylemekte. Son yaşananlarda ortada vatandaşlar - Nerede bizim uçaklar - demekte. Külliyede 13 uçak var bunlardan biri bile satılsa 50 tane yangın söndürme uçağı alınır. Artık vidalar, cıvatalar gevşedi, ne kadar sıkarlarsa sıksınlar yalama oldu...AK Partiye destek verenler bile yorgun olunduğunu görmekte, artık toparlanmalarına da imkan yok. Toplum nazarında en hazır parti olarak İyi Parti, Millete umut veren lider olarak da kadın ve gençlere verdiği önem ile Merak Akşener gösterilmekte. Kadın elinin değdiği her şeyin güzel olacağı bilinmekte. Bugün gazetelerin 3.sayfa haberlerine bakıldığında toplum olarak yaşananlar ortada, uykuda öldürülen kişiler ve aile faciaları her gün haber olmakta, oysa Türk Milleti bu duruma gelmeyi kesinlikle hak etmiyor. Ak Parti iktidarında gençlerin geldiği durum da ortada...18-19 yaşlarında siyasetten nefret eden bir kitle, ülke sorunlarına duyarsız ve uzak duran, kutsal dinimize bile nefret ile bakar hale gelmiş bir gençlikten bahsediyorum. Bu gençlerin Türkiye'de yaşayabilme umutları körelmiş her biri yurt dışına gitme orada yaşama hesapları içerisinde. Ben bu anlamda Beykoz İlçesindeki durumu da yakından biliyorum. Ama özellikle de Muhtarlarımızın çok tecrübeli, hem dünya ve ülke hem de ilçe meselelerini çok yakından takip ettiklerini biliyorum " diye konuşan İyi Parti İstanbul Milletvekilinin ardından katılımcılardan gelen soru, görüş ve öneriler kısmına geçiş yapıldı. 



Bu bölümde ilk sözü Beykoz Giresunlular Dernek Başkanı Hayrullah Usta aldı...Hayrettin Nuhoğlu'nun yaptığı konuşmasında genel siyasete ilişkin açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Usta, 2023 yılındaki seçimlere kadar İyi Partinin ve de dolayısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Millet İttifakının bir bileşeni olarak yapabilecekler şeyler olduğunu ve bunun hayata geçirilmesi beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Usta bu konuda bazı önerilerini de aktarırken ilk etapta 3-4 projenin hayata geçirilmesini görmek istediklerini söyledi ve bunları bir Alzaymır Hastanesinin yapılması, Kreş ve çocuk bakım evlerinin, Yaşlı Bakım evinin yanı sıra metronun Beykoz'a da gelmesi olduğu belirtti. Beykoz'da gençlerin, çocukların spor yapabilecekleri spor salonlarına, yüzme havuzlarına ve diğer tesislere ihtiyaç duyulduğu bir gerçek. Bu anlamda İBB ile birlikte Beykoz'da da yapılan yerleri görmek istiyoruz, Büyükşehirin bu anlamda birçok uygun yeri bulunduğunu söyledi. Usta, İBB Meclisinde gündeme gelen Beykoz'a ilişkin planlara ret oyu verilmemesi gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.



Çavuşbaşı sakinlerinden Halil İbrahim Dilmaç ise yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılan Görele ve Çavuşbaşı Mahallesini ilgilendiren İmal Planlarında son derece kötü bir durumun olduğu iddiasında bulunurken, hiç yoktan iyidir düşüncesinde olanları da kınadığını ifade etti. Dilmaç, İyi Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan bu planları TBMM de dile getirmesi talebinde bulundu.



Çiftlik Mahallesi Muhtarı Hayrettin Şenol ise son açıklanan İmar Planlarının mahallede oturan vatandaşların aleyhine olduğunu kendi oturduğu bina örneği ile belirtirken bu planlar ile birilerine rant kapısı aralandığını söyledi.

ZEKİ AKSU, " ESKİ YÖNETİM SİSTEMİNE GERİ DÖNÜLMELİ "

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu ise son yıllarda siyaset yapma kavramının yanlışlıklar içerdiği iddiasında bulunup buna vurgu yaparken,"  Konuşan Türkiye'yi özlemişiz, biran önce Demokratik Parlamer sisteme geçilmeli, eski kuvvetler ayrılığını içeren yönetim anlayışı geri getirilmeli. Bu konuda mücadele içinde olunmalı. Öte yandan bir Belediye Başkanı düşünün ki görevde iki buçuk yılı geride bırakmasına karşın burada bulunanları da dahil ederek konuşuyorum kendisinden randevu alabilen birileri var mı? diye düşünüyorum. Benden önce konuşanlardan Hayrullah Usta başkanımızın da ifade ettiği gibi Beykoz'da Spor Salonuna büyük ihtiyaç bulunmakta. Bu sebeple ki Basketbol ve Voleybol Takımlarımız olmasına karşın salon yokluğundan Beykoz dışında Kartal ilçesinde salon bulabildik. Şunu ifade etmek isterim ki spor yapan insandan ne terörist ne de anarşist çıkar, vatanını devletini milletini seven insanlar çıkar. Bu anlamda İyi Parti Beykoz İlçe Teşkilatına Akif Başkanın nezdinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum " diye konuştu.



Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Eski Belediye Meclisi Üyelerinden Beykoz Siyasetinin renkli ve tanınmış simalarından İsmet Konca ise " Bugün burada çok güzel bir ortamda buluşulduğu düşüncesindeyim. Beykoz İlçemizin 45 mahallesinde de ayrı, ayrı problemler mevcut. Örnek verecek olursam Çavuşbaşı Mahallemizden 5 arkadaşımız geldi, yaşanan imar problemlerine ilişkin Hukuki anlamda neler yapabilecekleri konusunda hukuki destek istedi. Eski Köy Statülü yeni mahallelerde de birçok problem, sorun yaşanmakta, İl Genel Meclisi Üyelik geçmişim de olduğundan her birini çok iyi bilmekteyim. Beykoz geçmiş yıllarda direniş ve mücadele yaşanan bir ilçe konumunda idi, o günlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Mesela 2B konusu Beykoz'da çözüme kavuşmuş ise bunu bütün Siyasi Parti İlçe Başkanlarının mücadelesine borçluyuz, istemeseler de çözmek zorunda kaldılar. Öte yandan da Beykoz'un yaşadığı problemleri iyi bilen Sivil Toplum Kuruluşları olsun ayrı ayrı kurumlar olsun gelen siyasilere verilmek üzere dosyaları hazır etmeli, ayırt etmeden her kurum, oluşum ve yapı için bunu yapmalarını istiyorum." diye konuştu.



Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahallesi Muhtarı H.Hüsnü Kolcu ise farklı bir konuda söz alırken İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İttifak olan İyi Partiden ve de Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun şahsında bir talepte bulunurken, Beykoz İlçesinde Mahalleler nezdinde yapılan ilaçlama faaliyetlerinin yetersiz kaldığına dikkatleri çekerek bu konuda devreye girmelerini talep etti.

ASIM BAŞKAN YENİ SPOR ALANLARININ YAPIMI İÇİN YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ise Beykoz İlçesinde 42 aktif sporun içinde olan toplamda 58 Spor Kulübünün bulunduğuna dikkat çekip pandemi sürecinde spor kulüplerinin çok sıkıntılar çektiğine vurgu yaptı. İlçe sporunun sadece futboldan ibaret olmadığını söyleyen Özdemir değişik spor dallarında gerek ülke gerekse de uluslararası müsabakalarda derece yapan birçok sporcunun bulunduğunu söyleyerek özellikle spor salonlarına olan ihtiyacın had safhada olduğunu belirtti.

Pandemi sürecinde çocuk ve gençlerin internet bağımlısı olduklarına dikkatleri çeken Özdemir, " Sayın vekilimizin şahsında teknolojik bağımlılık konusuna dikkatlerin çekilmesini istiyoruz. Spor yapılabilecek alanların arttırılması yönünde destek beklemekteyiz. Öte yandan ilçemizdeki Engelli bireylerden de spor yapma anlamında yoğun talepler gelmekte. Bu konuda İBB Meclis gurubununuz bu yöndeki talepleri dikkate alması ve çalışmada bulunmasını istiyoruz. Yediden yetmişe herkesin spor yapabilmesi için eldeki tüm imkanların seferber edilmesini istiyoruz.  " dedi.

Beykoz Gündem Gazetesi Sahibi Yılmaz Gökgöz Tokatköy'de yaşanan imar problemine dikkatleri çekerken bu konuda hak sahibi vatandaşların aleyhine düşünce ve projeler olduğunu ifade etti. Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin de geniş bir nüfus ve araç trafiğinin muhatabı olan mahallesindeki yollardaki daraltmanın sıkıntılarına yakın zamanda fazlası ile şahitlik edileceğini belirtikten sonra mahallesinde olmayan Sağlık Ocağı dolayısı ile vatandaşların özellikle de ileri yaşlardaki mahalle sakinlerinin en yakın sağlık ocağına ilaç yazdırmaya bile gitmekte sıkıntı yaşadıklarını söyleyip Sağlık Ocağı yapılmasını istedi.


Beykoz Giresunlular Dernek Başkanı Hayrettin Usta, Çavuşbaşı Mahallesi Sakinlerinden Halil İbrahim Dilmaç, Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi Muhtarı Hayrettin Şenol, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı İsmet Konca, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahallesi Muhtarı H.Hüsnü Kolcu, Beykoz il Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Uzun, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Yerel Medyadan Beykoz Gündem Gazetesinden Yılmaz Göktürk ile Beykoz Ses Gazetesinden Tayyar As, Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin, Emekli Din Görevlisi ve Beykoz Rumeli-Balkan Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Alay söz alıp konuşma yapan isimler oldular.



İyi Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerinden Ogün Samur son bölümde bir konuşma yaparak açıklamalarda bulundu. Samur 16-17 yıldır Beykoz ve civar ilçelerdeki sorunları yakından takip edip bilgi sahibi olduğuna vurgu yaparken, " Bu süre zarfında birçok köy ve mahallede toplantılara katılım sağladım, vatandaşlar ile birebir görüşmelerde bulundum. Eskiden meramımızı anlatmaya giderken, program yaparken pek dinleyen olmaz idi. Şimdi gelinen noktada ülke olarak yaşananlar ortada. Bu anlamda ben Beykoz ilçesinin çok farklı bir yere sahip olduğu düşüncesindeyim. Bugünkü toplantı da son derece verimli geçti, gereken notları aldım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili oluşan beklentileri Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşüp aktaracağım, kreş olsun yaşlı bakım evi olsun tüm isteklerinizi ileteceğim bu konuda namus, şeref sözü veriyorum. Mahalle Muhtarlarımız ile istişarelerimiz olacak, özellikle imara ilişkin konularda Akif Başkanımız ve Muhtarlarımız ile İBB İmar Komisyonuna gidip incelemeler yapabiliriz. Adalet, hak hukuk neyi gerektiriyorsa sizlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının önderliğinde, öncülüğünde destek vereceğimizden emin olun. Artık ülkemizde, yalan dolan, dümen siyaseti bitecek " diye konuştu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder