13 Ekim 2021 Çarşamba

BEYKOZ SUÇ İŞLENME ORANLARINDA 39 İLÇE ARASINDA 35.SIRADA YER ALDI


Beykoz, İstanbul'daki 39 ilçe arasında suç işleme oranlarına göre 35. sırada yer aldı. 
Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün her yıl gerçekleştirdiği Huzur toplantısı Kavacık Yaşam Merkezi’nde yapıldı.

Huzur Toplantısına Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sağlam, Ferruz Kutsal, Engin Köklü, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, kurum ve kuruluşların müdürleri, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar'ın yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.



Beykoz’da asayiş olaylarının sayısı arttı

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ilçedeki “güvenlik” faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda 2020 yılında 4 bin 228 suça karışmış kişinin yakalandığı, bu sayının 2021 yılının ilk 9 ayında 4 bin 191 olarak gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce ‘suç, mukayese ve istatistikler’ sunumunda 2020 yılında her gün 14,2 asayiş olayı gerçekleşirken bu sayı 2021 yılında 14,9 olarak kayıtlara geçti.

Çocuğun cinsel istismarı suçunda artış yaşandı

Asayiş olayları istatistiklerinde 2018 yılında 5 bin 97 suç işlenirken bunlardan yüzde 76’sı aydınlatılırken, bu sayı 2019’da 5 bin 262 çıktı ve bu suçlardan da yüzde 82’si çözüme kavuşturuldu. 2020 yılında işlenen 5 bin 171 suçun yüzde 83’ü aydınlatıldı.

İlçe genelinde 2021 yılının ilk 9 ayında 7 kasten adam öldürme, 483 kasten yaralama, 333 tehdit, 195 hakaret, 114 kişinin huzurunu bozma, 3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, 32 konut dokunulmazlığını ihlal, 13 cinsel saldırı, 22 cinsel taciz, 33 çocuğun cinsel istismarı, 42 evden hırsızlık, 3 oto hırsızlığı, 26 otodan hırsızlık, 20 işyerinden hırsızlık, 21 motosiklet hırsızlığı, 6 gasp, 68 dolandırıcılık ve 3 yankesicilik suçu işlendi.

İşlenen bu suçlar arasında gasp, motosiklet hırsızlığı ve çocuğun cinsel istismarı suçlarının 2021 yılında artış gösterdiği gözlendi.

Devriye uygulamalarında 717 suça karışan şahıs yakalandı

Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler yılın ilk 9 ayında 95 umuma açık yerle ilgili işlem yaptı. Narkotik suçlarda da yine ilk 9 ayda gerçekleşen 562 olaydaki şüpheli 615 kişiden 30’u tutuklandı. Geçtiğimiz yıla göre narkotik suçlarında da artış meydana geldi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı ekipler 2021 yılının ilk 9 ayında 105 bin 617 şahsı sorgulamış, 717 şahıs bu sorgulamalarla yakalandı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü 2021 yılı içerisinde bugüne kadar terör örgütlerine 1 adet operasyon düzenledi.

Huzur Toplantısında verilen istatistiklerde 31 Eylül 2021 tarihi itibariyle Beykoz’da trafiğe kayıtlı 81 bin 886 araç bulunduğu kaydedildi.

Beykozluları rahatsız eden suçlarda azalma yakaladık”

Toplantıda konuşan Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, 2018 yılının Ağustos ayında göreve başladığını 2020 yılında salgın nedeniyle huzur toplantısının gerçekleştirilemediğini söyledi.

Güleç, “Burada görünen ve görünmesini istediğim önemli konu şu biz bu FETÖ ile terörle olan mücadeleyi belli bir seviyeye getirip sokakta asil işimizle ıştıra etmeye başladığımız süre zarfında suçta ve suç aydınlatma oranlarında yükselme gördük. İnşallah kendi işimizle uğraşmaya devam ederiz özellikle Beykozluların günlük yaşam formlarını rahatsız eden işlenen suçlarda, insanları rahatsız eden olaylarda her sene yüzde 40-50 civarında azalma yakaladık.” diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, kendilerini mutlu edenin İstanbul’da suç oranı sıralamasında ilçenin 35. sırada yer almasının olduğunu söyledi.

Sağlam, Beykoz Belediyesi olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ihtiyaçlarını imkanlar çerçevesinde karşılamaya gayret ettiklerini ifade ederek, “Beykoz’da gençlerimizle ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizle ilgili suç oranlarını daha da düşürmek için gençlerimize spor kültürel faaliyetlerde sosyal faaliyetlerin içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de desteklemeye her zaman devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de şunları kaydetti:

“İlçemizin 35. sırada olması beni mutlu etti. Hem yüz ölçümümüz fazla hem de İstanbul gibi büyük Avrupa kentinden sorumluluğu omuzlarımızda.. Emniyet müdürü ve polis teşkilatına teşekkür ederim. Bu huzur toplantılarının bir amacı da birlikte istişare etmektir, eksiklerimiz neler sorunlarımız neler, bu sorunlar için neler yapabiliriz? Burada tabii en büyük vazife muhtarlarımıza düşüyor çünkü devletin en uç noktasında onlar vazife yapıyorlar.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder