6 Aralık 2021 Pazartesi

BEYKOZ'DA FUTBOL MAÇLARINDA ENGELLİLER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER ALKIŞ GETİRDİ


3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Haftası dolayısı ile Beykoz ilçesinde bir birinden değişik etkinlikler düzenlenirken bunlar içinde bir vardı ki ilk kez yapılması ile alkışı fazlası ile hak etti...

Beykoz Kulüpler Birliği ile Beykoz İlçesinde Engelliler anlamında kurulmuş derneklerden olan TOFD Beykoz Şubesi, Engelsiz Umutlar Derneği ve Boçay Derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerin Koordinasyonu Beykoz Kulüpler Birliği Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya tarafından sağlandı.



Hafta içinde yayınlanan maç takviminin Beykoz İlçe Statlarındaki müsabakaları dikkate alınarak yapılan etkinliklerde Engelli Dernekleri temsilcileri maçların seremonilerine katılım sağlayıp farkındalık oluşturdular.

Etkinliklerin Paşabahçe Stadındaki bölümü İstanbul Süper Amatör Lige dahil Paşabahçespor-Yahya Kemal İdmanyurduspor maçı öncesinde gerçekleşti. Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Bülbül'ün de iştirak ettiği programda her iki takım sporcuları ile birlikte seremoniye çıkıldı.



Ortaçeşme Stadında oynanan İstanbul Süper Amatör Lige dahil Gümüşsuyuspor-Bahçelievler Soğanlı karşılaşması öncesinde her iki takım sporcuları, Teknik Kadroları ve Müsabaka Hakemlerinin yanı sıra Beykoz Kulüpler Birliği Başkan Vekili Şeref Kurtuluş TOFD Beykoz Şubesinin temsilcileri ile aynı karede görüntü verdiler.



Güne ait bir başka özel anların yaşandığı adres ise Tekke Mevkindeki Kanlıca Stadı idi...İstanbul Süper Amatör Ligine dahil Kanlıcaspor-İstanbul Mesudiyespor maçı öncesinde aynı görüntülere şahitlik edildi. Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ile Birlik Genel Sekreteri İlker Güner programa katılanlar arasında idi.

Çavuşbaşı Muhammed Hanefi Dilmaç Stadında oynanan TFF Bölgesel Amatör Lige dahil İnkılapspor-Küçükçekmece Sinopspor müsabakası öncesinde de aynı renkli görüntülerin bir benzeri yaşandı.

Beykoz İlçesinde bu anlamda ilk kez düzenlenen geniş kapsamlı etkinlik için oluşturulan Tertip Komitesinde Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Başkan Vekili Şeref Kurtuluş, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Birlik Genel Sekreteri İlker Güner, Birlik Yönetim Kurulu Üyelerinden Yusuf Dinç, Beykoz Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Akın Bülbül,  Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği ( BOÇAY ) Başkanı Bülent Taştan yer aldılar.

Beykoz İlçesindeki 4 ayrı sahada gerçekleşen anlamlı etkinliklerde Hakemler ve Takım Temsilcileri maç seremonileri öncesinde katılımcı engelli temsilcilere çiçekler taktim ettiler.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada, " Bugün Futbol camiası olarak güzel ve anlamlı bir etkinliğe katkı sağladığımız için mutluyuz. Öncelikle bu etkinlik fikrini bize sunan değerli çalışma arkadaşımız, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcımız Mustafa Kaya ve Beykoz ilçemizde bu anlamda kurulmuş dernek temsilcilerimize teşekkürlerimi iletmek isterim. Beykoz İlçemiz bu anlamda farkını göstermiştir. Önümüzdeki yıllarda da bu programları tekrarlamak istiyoruz. " şeklinde konuştu.

ER-HA BEYKOZ HABER AJANSI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder