5 Haziran 2023 Pazartesi

RÜZGARLIBAHÇESPOR KULÜBÜ, YALNIZ BIRAKILMAKTAN DERTİ, BELEDİYEYE İSE TEPKİLİ



Beykoz İlçesinin başarılı spor kulüplerinden olan ve sportif yönü dışında sosyal faaliyetleri ile de dikkatleri fazlası ile çeken Rüzgarlıbahçespor'da Kulüp Yönetimi ilçe yerel basını ile bir buluşma gerçekleştirdi.

Özellikle TFF Kadınlar Futbol 3.Ligde temsil edilen takımlarının ısrarla görülmezden gelindiği iddiasında bulunan Kulüp Yönetimi, onlara sağlıklı bir tesis, bir alan sunamamaktan dertli iken bu yönde Beykoz Belediyesinin bakış açısını kınadıklarını basın toplantısında aktardılar.

Kulüp tarafından Başkan Fatma Taşkıranlar imzalı yapılan ve medya mensuplarına iletilen açıklamada şu ifadelere yer verildi ; 

" Beykoz Belediyesi Rüzgarlıbahçe Kadın Futbol Takımına gerekli desteği vermiyor. Sorunlarımızı dile getirince, "Muhtarınız var, o size destek olur" gibi söylemlerle destek olmaktan kaçınıyorlar. Muhtarımız Beykoz Kızılay, Beykoz Kent Konseyinde görev yapmakta ve aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanı olunca kulübe yeterince vakit ayıramaz oldu. Mahalle olarak bunun bilinmesini isteriz. Bize destek olmak isteyenler önce şunu bilmeli, 3 yıldır Beykoz Belediyesi tarafından eşofman takımı ve futbol malzemesi dışında hiçbir destek alınmamıştır."




" Yine 3 yıl önce ki maddi destek toplantısında TFF Kadınlar 3. Liginde kulübümüzün mücadele ettiği bilindiği halde, "Pardon biz sizi unuttuk." gibi ötekileştirici söylemlerde bulunmuşlardır. Bizde buna karşıt, "Bize para vermeyin, kulübümüzün çevresini düzenleyin ve kız takımımızın odasını yapın." önerisinde bulunmamıza rağmen hiçbir yaptırımda bulunulmamıştır ve ne halde olduğunu sizlerin de gelip görmesini isteriz. "

" Deplasman maçlarımız için araç istediğimizde ya rica minnet gönderiyorlar ya da göndermiyorlar ve bu durum genelde olumsuz karşılanıyor. Öte yandan TFF Kadınlar 3.Liginde mücadele eden takımımızın Ev sahibi olduğu maçlarda TFF tarafından uygulanan kararla Maç Sahasında Ambulans bulundurma zorunluluğu var ve bulunmaması halinde cezası 4000 TL... bizde bu Ambulansı bin bir zorluk içerisinde kiralıyoruz. Belediyenin garajında duracağına 1.5 saat Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı'nda durabilir. "

" Tek dileğimiz, diğer spor kulüplerine nasıl davranılıyor ve ne imkanlar sağlanıyorsa bizde Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü olarak Kadın Futbol Takımımıza aynı desteğin verilmesini istiyoruz. Bu destek sağlanmaz ve bizi görmezden gelmeye devam edilirse biz de Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki bütün çalışma ofislerinin ve kamuoyunun önünde, pankartlar ve mesajlarımız ile bu zamana kadar yaşanan sorunlarımızı ve dertlerimizi kendisine iletmek için elimizden geleni yapacağız. Beykoz kulüpleri ve Türk Futbolu sahipsiz değildir. "

Rüzgarlıbahçespor Kulübü Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi son gün Beykoz'a gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Halk Buluşmasına özel bir pankart ile katılım sağlamış seslerini duyurmak istemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder