29 Ekim 2023 Pazar

CUMHURİYET BAYRAMI VE 100.YIL BEYKOZ'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE KUTLANDI


Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100.Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beykoz'da renkli görüntülerle kutlandı.

Bir gün önce yapılan Çelenk oyma Töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikini kutlama programı sabah Beykoz Kaymakamlığında başladı.

Beykoz İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk ile birlikte tebrikleri kabul etti.



Beykoz Merkez İshakağa Ortaokulundan başlayan ve Beykoz Belediyesi etkinlik alanında sona erecek yürüyüşe Ahmet Ferit İnal Lisesi Bandosu eşlik etti.

Yürüyüş grubuna daha sonra ilçe protokolü de eşlik etti. Ardından kutlama programında bir başka safhaya geçilirken tören alanında Beykoz İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı Duruşunun ardında hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması sonrasında İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer güne özel bir konuşmada bulundu.



Sözer, " Bugün geçmişimizden aldığımız güçle ezelden ebediyete büyük umutlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletin gelenek ve karakterlerine en uygun yönetim olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin simgesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılını kutlamanın gurunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıldır şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara v eşanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucu Büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları olma üzere şanlı ecdadımızın kanları ile bu toprakları vatan yapan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz " şeklinde konuştu.

Sözer'in konuşması sonrasında Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlana program sunuldu. Programın son bölümünde ise yakılan meşaleler eşliğinde Cumhuriyetin 100.Yılı dolayısı ile 100 Adet balon gökyüzüne sunuldu.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısı ile düzenlenen törenlere denizden de katkı sunuldu. Tekneler ile meşaleler eşliğinde çalınan kornalarla renkli anlar yaşandı.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder