6 Ocak 2024 Cumartesi

TALİP ERCAN, " BEYKOZ TAKIMLARI BU SEZON HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIYOR "


Beykoz İlçesinde futbol takımlarının anlık konumlarına bakıldığında hayal kırıklığı ile geçen bir sezon görmek mümkün.

Daha dünkü mahalle takımları üst liglerde yer alırken Beykoz İlçesi en üst lig olarak kadınlar liginde, evet yanlış duymadınız TFF Kadınlar Futbol 3.Liginde Rüzgarlıbahçespor ile temsil edilmekte.

Öyle ki başta Kulüp Başkanı Bayram Taşkıranlar ve yine geçmiş dönemlerde başkanlık görevi de olan değerli eşi Fatma Taşkıranlar müthiş bir özveri ile takımlarını ligde tutmayı başarmakta. Hatta geçen sezon TFF Kadınlar Futbol 2.Ligin kapısından döndüler destek yeridir.

Bu sezon da İstanbul dışı deplasmanı olan Beykoz Kızlarını desteklemek şart. Basketbol ve Voleybol dallarında kız takımları varken iş futbola geldi mi nedense herkes geri, geri kaçmakta. Oysa Beykoz 1908 ve Paşabahçe gibi köklü kulüplerin de Kız futbol takımları olmadı değil mi idi...

İster kabul edin ister etmeyin futbolda en üst ligde bu kızlar ve takımları var. İkinci kategori olarak TFF Bölgesel Amatör Ligde geçen sezon sonunda Bağcılarspor'un isim ve lige katılım hakkını satın alan Beykoz İshaklıspor bulunmakta.

Beykoz İshaklıspor otoriteleri şaşkına çevirerek sezonun ilk yarısını lider olarak kapattılar. Hafta içinde İkinci Yarı hazırlıkları kapsamında Antalya Kremlin Palace kampına gidecekler. Onlar için diyeceğim o ki kesin olarak 4-5 kaliteli oyunuc transfer yapmaları şart. Bu şansı yakalamışken yani TFF 3.Lig şansları varken bunu ciddi olarak düşünmeli. Yoksa dost acı söyler ikinci yarı düşüş süreci yaşanabilir.

Bu sezon aldığım karar gereği Beykoz Takımını takip etmiyorum sadece 1 kez o da İnternet ortamında 90 dakikalarını izledim. Çok kötü bir takım görüntüsü bende oluştu. Her sene değişen kadroları olduğundan gelen futbolcuların formaya, camiaya karşı bir aidiyet duygusu da oluşmuyor. Lig bitse de gitsek havası hakim.

Bu sezon her maçını takip etmeye çalıştığım Kavacıkspor ise rahat görüntüsü ile birçok sürpriz maç kazandı ancak hiçte hesapta olmayan maçları basit hatalar ile kaybettiler. 25kişilik kadroda kendi altyapılarından gelen 17-18 futbolcusunun olması tüm Beykoz takımlarına adeta bir ders niteliği taşımakta.

Bu sezon kuruluşunun 110.Yılını yaşamakta olan Anadoluhisarı İdmanyurdu takımı da beklentileri biraz karşılayamıyor gibi. İlk 2 şansı olsa da çok zorlu maçları rakipleri onları bekliyor olacak. Gönlümüz 110.yıılında yeniden üst liglere yükselmesinde.

Beykoz İdmanyurdu güçlü ve tecrübeli isimlerden oluşan bir kadroya sahip olsa da beni en çok şaşırtan takım oldu desem yalan olmaz. Kalan maçlarında başarılar diliyorum.

Paşabahçespor beni hayal kırıklığına uğratan bir başka takım. Birçok maçlarını takip ettim, bazı maçlarında bariz hakem hataları yaşamaları istemedikleri tabloyu ortaya çıkardı.

İstanbul 1.Amatör ligdeki takımlarımız da sezonu iyi geçiremeyenler arasına dahil oldular. Beykoz Elmalıspor, Soğuksuspor, Gümüşsuyuspor düşme korkusu yaşamakta. Bir tek Çavuşbaşıspor'un Süper Amatör Lige yükselme şansı var. Çiğdemspor, Kanlıcaspor, Beykoz Yenimahallespor ligi orta sıralarda bitirecek gibi.

Son sözüm şu olsun ki eğer ki Beykoz İlçesinin Profesyonel Liglerde bir takımı olmaz ise ne heyecan kalacak ne de geleceğe dair umutlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder