17 Ocak 2019 Perşembe

MUAMMER ERCAN, " BU ENKAZI KİM KALDIRACAK?"


Hiç kimseden çekmedi Beykoz halkı şu siyasetçilerden çektiği kadar...Beykoz ilçesinde yaşayan halkın birçoğu bu çirkin görüntüye alışmış olabilir. Yalnız farklı illerden veya ilçelerden buraları gezmeye gelenlerin birçoğu, harabe görüntüsü çizen bir yerleşim yeri
görmekteler. Tepeüstü’nden Paşabahçe’ye inerken, Eski Tekel Rakı ve İspirto Fabrikasının o korkunç, çirkin ve harabeyi andıran görüntüsü ne kadar kötü. Paşabahçe’nin ise günün hemen, hemen her saatinde, bitmek tükenmek bilmeyen trafik çilesi ise son derece vahim.

Ya, Şişe ve Cam Fabrikasının o enkaz görüntüsüne ne diyelim. Sanki savaşta bombalanmış olup hasar görmüş gibi görünmekte. Özellikle akşamları o güzergahta oturan, insanların birçoğu evlerine korkarak gidip geldiklerini bilmeyeniniz yoktur. 

Neyse yolumuza devam edelim Beykoz Belediyesinin hemen karşısında bulunan sahildeki Paşabahçe vapuruna ne demeli. O güzelim Paşabahçe vapurunun hali ise korkunç, berbat bir o kadar da içler acısı. Ne olur beni kurtaran yok mu diye feryat ediyor sanki. 

Hemen ileride bulunan Beykoz Belediyesine ait olan sosyal tesislerin durumu ise belirsizliğini koruyor. . Nasıl bir gerekçe olabilir ki hala bir türlü hizmete açılamadı. Sporla ilgilenenlerin hemen sesini duyar gibiyim abi Tarihi Beykoz Spor Kulüp Binasının durumu ne olacak diye ...

Vallahi dostlar, sizler ne biliyor iseniz ben de o kadar biliyorum. Bildiğim o ki görsel olarak hiçte iyi görüntü çizmiyor. 183 Ayrıca Çubuklu’daki feribot iskelesinin yanındaki eski dolum tesisleri ve Deri Kundura Fabrikasının durumu da aynı kaderi paylaşıyor. 

Yıllardır imar sorununu bir türlü çözemeyen Beykoz’u yönetenler, yaklaşan her seçim öncesi aynı şarkıları söyleme curetinde bulunabiliyorlar. 80’li yıllar sonrası alınan SİT kararından dolayı maalesef hep Beykoz halkı cezalandırıldı. 

Eski bir arabaya benziyor Beykoz ilçesi,neresine el atarsanız atın elinizde kalıyor. Birikmiş o kadar sorun var ki,bunların hallolması için uzunca bir zamana ihtiyaç var. Hepsinden önemlisi de ülkemiz bilindiği gibi deprem kuşağında bulunuyor. 

Bana kalırsa ilçede yer alan eski binaların %90’ının biran önce yıkılıp, yerine modern binaların inşa edilmesi gerekiyor. Çünkü eski yapıların birçoğu deniz kumuyla inşa edildiğinden dolayı. Allah muhafaza yaşanacak bir olası depremde Beykoz ilçesi haritadan silinir. 

Bunda Beykoz ilçesini bugüne dek yöneten tüm siyasetçilerin de vebali vardır. Zaman nasıl geçiyor hepimizce malum. Eskiler çok iyi bilir AYDIN TANSEL’in şarkısının sözlerinde olduğu gibi GÜNLER AYLAR GELİP GEÇER BİTMEZ KABUS NİCE GÜNLER

Evet sevgili Beykoz’lular Günler, haftalar,aylar yıllar derken o gün geldi de çattı .Önümüzde yeni bir mahalli seçim var. Beykoz’lu bugüne kadar her konuda hep kandırıldı. Umarım önümüzdeki seçimlerde bu sefer kandırılan siyasetçileri olur.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder