23 Temmuz 2019 Salı

TARİHİ KANLICA YOĞURT FESTİVALİ İSTANBULLULARI BULUŞTURDU




Beykoz’un meşhur lezzetlerinden Tarihi Kanlıca Yoğurdu, "4. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’nde İstanbulluları buluşturdu. Renkli yarışmalar ve eğlencelerle şölene dönüşen festivalde 10 bin kişilik yoğurt ikramı yapıldı.


Beykoz Belediyesi tarafından Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımına katkıda bulunmak ve gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla düzenlenen festivale İstanbullular ve lezzet tutkunları yoğun ilgi gösterdi.  

Tarihi Kanlıca Meydanı'ndaki festivalin açılışında sahnelenen TRT Çocuk Tiyatrosu’nun Maysa ve Bulut oyunu, çocuklara coşku dolu anlar yaşatırken vatandaşlar yoğurt alabilmek için alanda uzun kuyruklar oluşturdu.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, belediye başkan yardımcıları da alana gelerek festivalin coşkusuna katıldı.

Tarih Araştırmacısı-Yazar Mehmet Dilbaz ise katılımcılara Kanlıca Yoğurdu’nun tarihçesi ve özelliklerini anlattı. Kanlıca’nın temiz havası dolayısıyla yoğurt üretimi için tercih edildiğini vurgulayan Dilbaz, semtin halen bu özelliğini koruduğunu söyledi.  

En İyi Yoğurda Altın Ödülü  

Ev hanımlarının mayaladığı yoğurtların görücüye çıktığı ‘En İyi Yoğurt Yarışması’nda jüri 22 yoğurt arasından 9 farklı kritere göre seçim yaptı. Tadı, kıvamı ve sunumuyla en yüksek puanı alan ev hanımı Zakire Gül'e yarım altın armağan edildi.

Beykozlu gençlerin en kısa sürede en fazla yoğurdu yemek için kıyasıya yarıştığı “Yoğurt Yeme Yarışması” da renkli görüntüleriyle ilgi odağı oldu. Yaklaşık 1 kilogramlık 1 kase yoğurdu, rakiplerini geride bırakarak en hızlı yiyen Umut Aktürk ise çeyrek altının sahibi oldu.

Başkan Murat Aydın: “İstanbul’da süt Beykoz’dan alınır, yoğurt Kanlıca’da yenir.

Ev hanımlarının mayaladığı yoğurtları tadan ve ödüllerini takdim eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “İstanbul’da süt Beykoz’dan alınır, yoğurt Kanlıca’da yenir. Artık yoğurt mayalama işi Beykoz’un köylerinde yapılacak ve Kanlıca’da İstanbullulara ikram edilecek. Gelecek yıl festivalimizin daha renkli ve daha fazla katılımla olmasını arzu ediyoruz. Yarışmacılarımızı kutluyor, festivalimize coşku katan tüm İstanbullulara ve Beykozlulara teşekkür ediyorum” dedi.

Ekin Uzunlar’dan Karadeniz Ezgileri

Başkan Murat Aydın’ın konuşmasının ardından Karadeniz Müziği yorumcusu Ekin Uzunlar sahneye çıkarak festival katılanlar için aralarında “Yokluğunun Kefeni”, “Son Bir Kez”, “Hediye” “Hüznün Gemileri”  şarkılarının yer aldığı keyifli bir konser verdi.
Beykoz Belediyesi festival kapsamında Kanlıca ve Kanlıca Yoğurdu’nun tarihçesini anlatan bir de fotoğraf sergisi açtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder