12 Ağustos 2020 Çarşamba

İBB SPOR MÜDÜRÜ İLKER ÖZTÜRK, İASKF YÖNETİMİ VE İLÇE KULÜPLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

 


İstanbul İstinye'de  bulunan Orhan Saka Amatörlerevinde önemli bir konuk ağırlandı. Bugüne kadar değişik İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlerinin ziyaretine ev sahipliği yapan Amatörlerevinde ilk kez bir İBB Spor Müdürü İlçe Kulüpleri temsilcileri ile geniş kapsamlı bir buluşması yaşandı.

Orhan Saka Amatörlerevindeki buluşmaya bir-iki İlçe Kulüpler Birliği Başkanı dışında katılım oldukça yüksek idi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, İBB Spor Müdürü İlker Öztürk'ü makamında konuk ederken, yönetim kurulunun bazı üyeleri ile bir süre baş, başa bir görüşme yaptı. Ardından  ilçelerin Kulüpler Birliği Yönetimleri ile yenilen yemeğin sonrasında toplantı odasına geçildi.

TFF İstanbul İle Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, açılış konuşması ile İlker Öztürk'e hoş geldin dileğinde bulunurken, kendisini ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, 7 yaşından beri futbol oynadığını, bunu ileriki yıllarda Okul Takımları, kulüp Takımları ile devam ettirdiğini söylerken, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda hem Spor Yöneticiliği hem de Beden Eğitimi Bölümlerinde çifte dal üzerinden mezun olup ve ardından İstanbul Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamlamış biri olarak uzun yıllar Milli Eğitim camiasında değişik okullarda görev aldığı bilgisini paylaştı.

SPORA NASIL DOKUNABİLİRİZ, ONUN DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Öztürk konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi, " Futbolu bildiğimi zannediyorum, amatör kulüplerin bünyesinde yaşananları anlatmak bana düşmez, neler çektiklerini amatörlerin hem mali hem de idari anlamda ne tür zorluklarla karşı, karşıya kaldıklarını bilen bir kardeşinizim. İşte bu düşüncelerle ilk yaptığım şeylerden birisi Mart ayının 25'inde İBB'de Gençlik-Spor Müdürü olarak göreve başladım, bizim her ne kadar spor alanı spor müdürlüğü olarak gözükse de bunun bir de gençlik ayağı var, çok fonksiyonlu olmak üzere. Müdür olduktan sonra müdür yardımcısı arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarla toplantı yaptığımda şöyle bir tablo ile karşılaştım, yani bu tercih meselesi, takdir edersiniz ki amatör spor kulüpleri ile birlikte spora nasıl dokunabiliriz düşüncesinde olduk. " diye konuştu. Öztürk konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi, 

Başarabiliriz, başaramayız bu ayrı konu ancak başarılı olmak için nasıl uğraşlar verebiliriz inancı ile arkadaşlarım ile yaptığım değerlendirmede burasının irtibata geçilmesi gereken çok önemli bir kurum olduğuna karar verdik. Önceden duyuyorduk  burasının önemini ardından birkaç ilçe kulüpler birliği başkanları ile toplantılarımız oldu, onlardan ön bilgiler aldım. Kurum adında Aslında yapabileceklerimizi de gördüm, yapamayacaklarımızı da gördüm. Bir çalışma yaptık ve karşıma iki tane problem çıktığını gördük birisi saha kullanım hakları ile ilgili çok huzursuzluk geldiğini fark ettim bir de İBB tarafından Amatör Kulüplere malzeme dağıtımı ile ilgili sorun geldi. " 
İLKER ÖZTÜRK İSTANBUL'UN SPORTİF RONTGENİNİ YANSITTI

İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk daha sonra gelmeden önce hazırlattığı istatistiki bilgileri katılımcılara aktardı. Buna göre ; İstanbul Genelinde müsabakaların oynandığı 150 adet saha bulunmakta, mülkü İBB'ya ait olan 123 Stat bulunmakta, bu futbol sahalarının yüzde 9'u İBB tarafından işletilmekte. İlçe Belediyelerinin işletmesinde 43 stat var, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından işletilen 19 futbol sahası bulunmakta. Amatör Spor Kulüpleri tarafından işletilen 65 adet saha var. İstanbul Genelinde 707 Amatör Futbol Kulübü, diğer branşlarda hizmet sunan 220 spor kulübü olmak üzere toplamda 929 Amatör Spor Kulübümüz mevcut. Ayrıca 70 bin 30 Lisanslı futbolcu bulunurken, diğer branşlarda ise 57.772 faal sporcu bulunmakta.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin spor tesisleri ve yatırımları olarak İstanbul Gebelinde 49 adet spor kompleksi var. Biz bu tesislerde hizmeti eski adı ile Spor A.Ş., şimdiki adı ile Spor İstanbul olarak işletmesini halka ücretsiz olarak yapıyoruz. Yapımı devam eden 15 adet Spor Kompleksi var, 4 tesiste Amatör Spor Kulüplerine hizmet verecek futbol sahaları var. Ayrıca 187 Okul Spor Salonunun işletmeciliği müdürlüğümüzce yapılmakta. Ek olarak şu anda 32 tane okul spor salonu yapılıyor, 10 tanesi kullanıma hazır, 22 tanesini ise yeni Eğitim-Öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Amatör Spor Kulüplerine en son 2018 yılında 800 amatör spor kulübüne yardımlar yapılmıştır. 2020 yılına yapılacak yardımların tarihi ASKF tarafından maç takvimlerinin açıklanması ile başlayacak. Bu bilgiler doğrultusunda kategoriler göre malzeme yardımı yapmaya çalışacağız.

İBB'NİN İSANBUL'DA 49 SPOR KOMPLEKSİ VAR

İstanbul'da bizi mutlu edecek tesis yeterliliği içerisinde değiliz. Biz 39 tane ilçesi olan bir ilde Büyükşehir Belediyesinin kurulduğu yıldan itibaren olan 49 tane spor kompleksinden bahsediyoruz. Yeterli mi yetmez...İBB'nin Mesela Beykoz'da, Avcılar'da birer tane Kompleksi varken, bazı yerlerde hiç yok...ilçelerde yerel ve merkezi yönetimler işbirliği yapmak sureti ile tesisleşmeyi arttırmalı. 

İhtiyaca göre tesis açlığımız var, spor salonları olarak da futbol sahaları olarak da her yerde var bu ihtiyaç. Dolayısı ile şunu bir defa kabul edelim ben sayın Belediye Başkanım ve şahsım adına imkanlar nispetinde, sınırları esneterek, amatör kulüplere tüm branşlarda gücümüz neye yetiyorsa yanınızda olacağız, işbirliği yapacağız. Ama olmazı da olmaz yapmak bize mahsus değil. İstanbul'da ben spora ve sporu sevenlere ne kadar yararlı olabilirsem benim için bir onurdur. Dolayısı ile Kulüpler Birliği Başkanlarımız ile, Federasyon Başkanımızla ne yapabiliyorsak yapacağız. 

Toplantı öncesinde görüşmemiz oldu, ilçelerde spor kulüp sayıları değişkenlik arz etmekte, mesela bir ilçede 30 tane spor kulübü var, ancak 3 tane hadi bilmediniz 5 tane tesis var, bunu adaletli bir şekilde kulüplerin kullanımına nasıl sokabiliriz? işte burada Kulüpler Birliği ile bir çalışma yapılması gerekir ki en makul çözüm yolu bulunabilsin.

SAYIN MÜDÜRÜMÜZÜ AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, konuşmasına başlamadan önce ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti kelimelere döktü, teşekkür etti...." İlker Bey belli bir araştırma sonunda bizlere güzel bir bilgi aktarımında bulundu, benim burada aktaracaklarım ona katkı mahiyetinde olacaktır. Esasında Amatör Spor Kulüplerinin kronolojisini uzun yıllardır bilen bir insanım. Sporculuğuma gitmiyorum ama kulüp başkanlığımdan beri biliyorum. İstanbul'da 2-3 milyon nüfustan, 22-23 milyon üzerine ulaşan bir nüfus oluştu. Ve bizim top oynadığımız ve başkanlık yaptığımız yıllar arasında imkanlar ve ihtiyaçlar arasında bana göre büyük bir tezatlar oluştu. Bu süre zarfında İstanbul'da çok ciddi tesisler yapıldı. Yani ben 90 Yılında Kulüp Başkanı oldum, bugüne kadar zannediyorum İstanbul'da İl Genel Meclisinde Spor Komisyonunda Başkanlık yaptığım için biliyorum, oranın 2 dönemde yaptığı tesislerde ilçe belediyelerine ve Bakanlığa yani iki tarafa devredildi. Onu da özellikle vurgulamak istiyorum. 10 senede 80 tane de orada tesis yapılmış. Bir örnek vereyim Sarıyer'de yarım saha futbol oynanacak yer yokken şimdi üç buçuk saha var. Kağıthane'de sıfır ki, Kağıthane ile maç oynarken bunu Ayazağa'da oynamıştık, şimdi Kağıthane'de ciddi bir tesis var, 8-9 tane tesis yapıldı. Buna rağmen Fatih'te bir Namık Sevik varken artan bir tesisleşme oluşumunu hatırlatabiliriz ". 

İSTANBUL'DA TESİS İHTİYACI HİÇ BİTMEZ 

"Biz hemen, hemen İstanbul içinde 100 , Türkiye'de kabataslak 1000 sahaya maç veriyoruz. Kapalı Salonları, Havuzları, diğer tesisleri saymıyorum. Ama amatörlere ne kadar iş ve saha yaparsak yapalım, Büyükşehir de yapsın hiçbir zaman tesis ihtiyacı bana göre bitmeyecek. Çünkü o tesisleri yaptıktan sonra çok daha nitelikli hale getirmek gerekmekte. Yani  5 tane soyunma odası olacak, çok daha fazla hijyen içerecek yani devamlı bunların elimizin üstünde olması gerekmekte. Son bir örnek Fatih bizim çok daha fazla sıkıntı çektiğimiz ilçelerden biri idi. 2 tane tesis daha önceki dönemde başlamıştı sonrasında Ekrem Bey geldikten sonra bitimini yaptılar, ve sporun emrine gençlerin emrine verdiler. Yapan, başlayan, bitiren bizim için fark etmez....yani tesis konusunda eksik var, ama şunu da ifade emek istiyorum, rantabl kullanılıyor, kullanılamıyor bunlar hep tartışılabilir, daha nitelikli tesis olabilir olmayabilir bunlar tartışılabilir, ancak çok sayıda tesis yapılmıştır. Ama parantez açarak söylüyorum ki bir bu kadar daha tesis yapılsa İstanbul'da tesis sorunu var. Bunu ben bu camianın başı olarak her zaman söylediğim gibi bugün de söylüyorum. Ayrıca bu tesis ihtiyacımız bitti diye hiçbir zaman olmayacak, bunların nicelikli değil, nitelikli olması gerektiğinin altını çizerek vurgulamak istiyorum "

BURAYA SİYASETÇİ GİRER, ANCAK SİYASET GİREMEZ....

" Malzeme yardımı ile ilgili olarak , 90'lardan beri ben buraların bazı abilerim ile hafızasıyım...malzeme verilme ihtimali yoktu, çok nadir hatırlıyorum, bir Ali Sami Yen Stadında Sait Bey Döneminde ban başkan vekili iken bir şeyler verdirdik, ben olumsuzluklardan bahsetmek istemiyorum ama ondan sonra da verilmedi. Çünkü benim bir düşüncem var ki hem buraya hem de Türkiye başına geldiğim günden beri söylüyorum, bizim yaptığımı iş fahri bir iştir, başta benim için, manevi tarafı vardır, onun için çok dikkat etmek lazımdır. Ve kolları çok açmak lazım ki her tarafı kucaklayabilesiniz. Ve şöyle bir söylem geliştirdim, bizde kişiler siyasi olabilir, ama spor adamları ancak spor adamı olur. Buraya zaman, zaman siyasetçiler girer ancak siyaset giremez dedik ve bunu da uyguladık. Kulüp dönemimde de ben bunu uyguladım ki 20 seneyi devirdik, burada da 10 senedir uyguluyoruz. Bizim bir muradımız var Hep Beraber....amatör spor kulüplerine ki değişen şartlar benim top oynadığım ve başkanlık yaptığım dönemde ben de o değişime o gelişime hem gençlik adına, hem yapan yöneticiler adına, hem de şartlar adına ayak uydurmak zorundayız. Hizmet yapmaktan muradımız tesis yapma dışında bir hizmetimizin olmadığını ifade emek isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder