15 Ağustos 2020 Cumartesi

OSMAN GÜNAÇTI, POOMSE ŞAMPİYONASINDA İKİNCİLİĞİ KAPTI

 


İstanbul Poomse Şampiyonası 13-14-15-16/Ağustos/2020 tarihleri arasında Mustafa Yener Sarıyer Kapalı Spor Salonu da yapıldı. Müthiş bir heyecanın yaşandığı müsabakalara Beykoz İlçemizden katılan Milli Antrenörümüz Osman Günaçtı, aldığı ikincilik ile başarılı geçmişine yeni bir halka eklemiş oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu ile Taekwondo İstanbul İl Temsilciliğinin birlikte düzenlediği Şampiyonaya Covid-19  kapsamından dolayı  içeriye seyirci alınmazken, yarışmacı olarak katılan Sporcular Ateşi ölçülüp el dezenfektanı kullanarak spor salonunun içerisine alındılar.

10-11 Yaş Grubundan, 65 Yaş üstü sporculara kadar yüksek bir katılım olduğu müsabakalar sonunda derece alanlara madalyaları taktim edildi.

Şampiyonanın ardından görüşlerini aldığımız yılların deneyimli sporcu ve antrenörü Osman Günaçtı'ya öncelikle Poomse'nin Türkçe ne anlam ifade ettiği sorusunu yönelttik...Gölge Dövüşü imiş...

Osman Günaçtı Hoca açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi." Bu güne kadar İstanbul'da olsun , Türkiye'de olsun ve de Uluslararası Müsbakalarda defalarca madalya aldım. İşin Antrenörlük boyutunda da bu anlamda derece yapan Şampiyon Sporcularım oldu. Ancak ilk kez Poomse Şampiyonasına katılım sağladım. İfade ettiğim gibi Poomse Gölge Dövüşü anlamı taşımakta. Tabii ki benim için güzel bir deneyim oldu. İlk yarışmamda derece yaptığım için mutluyum " 

" Ülkemizde ve Dünyada yaşanan Pandemi süreci herkes gibi biz spor camiasının mensuplarını da çok etkiledi. Sportif anlamda antrenmanlarımız durdu, işte bu hal ortada iken bir anlamda sporcularıma örnek olmak, iyi bir mesaj verebilmek için şampiyonaya katılım sağladım. Gerçekten de adından da belli olacağı gibi insanın gölgesi ile dövüş sporu yapması gerçekten de enteresan idi. Bu güne değin hep rakipleri ile bire bir müsabaka yaşamış biri olarak ifade ettiğim gibi benim açımdan da güzel bir deneyim oldu "

1 yorum: