10 Ağustos 2020 Pazartesi

BEYKOZ BELEDİYESPOR HENTBOLDA SALON ÇALIŞMALARININ BAŞLAMASINI BEKLİYOR

 

Türkiye Erkekler Hentbol Süper Liginin başarılı temsilcilerinden olan Beykoz Belediyespor'da 2020-21 Sezonu Antrenmanları başladı.

Boğaziçi Ekibinde Bayram öncesinde başlayan çalışmalarda belirli bir seviyeye gelinirken, şimdilerde tüm beklenti biran önce salon çalışmalarına da kavuşmak....Yeşil-Mavili Ekibin Antrenörü Mesut Ilgın yeni sezona ilişkin düşüncelerini ERHA BEYKOZ'a aktatırken, Pandemi sürecinin biran önce alt seviyelere inmesi temennisinde bulundu.

Mesut Ilgın yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi, " Beykoz Belediyespor Hentbol Takımı olarak 20 Temmuz'dan beri antrenmanlara devam ediyoruz. Arada bir de Bayram Tatili için oyuncularımıza izin verdik. Tabii ki bu süreçte en büyük sıkıntımız Salon Çalışmalarına daha başlayamadığımız idi. Bu da hem bizler için hem de sporcularımız için can sıkıcı oldu. İnşallah salon çalışmalarına başlayacağız, bunun en kısa sürede olmasını bekliyoruz. Hali ile taktik ve teknik çalışmalar yapamadık, sürekli koşu ve fıtness çalışmasında kaldık. Takımı diri tutmaya çalışıyoruz " 


Beykoz Belediyespor Hentbol Takımı Antrenörü Mesut Ilgın bu seneki transfer hareketliliği ile ilgili yaptığı açıklamada ise, " Takımın çekirdeğini bozmamaya gayret ettik. Gökhan Örnek ayrılınca aynı bölgeye Cemal Kütahya'yı transfer ettik. Emre Keskin ve Mikail Yıldırım ile üzülerek yolları ayırmak zorunda kaldık. Onların yerine Tahir İlkbahar'ı aldık ancak oyun kurucu anlamında Ozan Erdoğan tek kaldı, onunla birlikte Yakup Yaşar Simsar'ı dönüşümlü olarak kullanacağız. Bu sene çok değişiklik olmadı, pivotlarımız duruyor, kanatlarımı duruyor, genç kanat oyuncuları aldık, ama oyun sistemimizde pek de bir değişiklik olmayacak." dedi.

Geçen sezon iki yabancı oyuncu ile ligde mücadele ettiklerini hatırlatan Mesut Ilgın, " Houssem Boudjenah ile yolumuzu ayırarak,onun yerine genç Samet'i aldık. Yurıı ise takımda kaldı. Sağ kanat oyuncumuz Doğukan Keser, çok ısrarcı olmamıza karşın Beşiktaş'a geri döndü, kendisinin kalmasını çok istedik. Türkiye'de sağ kanat sıkıntısı var ve bu bilinen bir gerçek. Bu nedenle geçen seneki performansından memnun kaldığımız Yurıı Babenkov ile devam ediyoruz. Aktif, dinamik ve genç bir takım oluşturduk. Yaş ortalamamız da düştüğü için daha koşan bir takım olacağız.Bu durumdan da ben gayet memnunum. ek yabancı ile ligde mücadele edeceğiz, transfere de nokta koyduk diyebilirim. " diye konuştu.

Hentbol camiasında konuşulan,2019-20 Sezonu sıralaması ve Türkiye Kupası Final eşleşmesi de belli olduğundan Süper Kupa ve Türkiye Kupası maçlarının oynanın oynanmayacağı yönünde de görüşlerini açıklayan Ilgın, "  Açıkçası biz Süper Kupanın oynanacağı düşüncesindeyiz, bu yönde de Federasyon nezdinde talepte bulunduk. Süper Kupayı oynamak istiyoruz. Bana kalsa Türkiye Kupası Finalistleri de belli olduğundan bu maçı da oynatırdım ki aktif, üzerimizdeki ölü toprağını atarak o heyecanla lige girmiş olurduk.Ama bu Federasyonun alacağı bir karar. Süper Kupa Ligler başlamadan 1 hafta önce oynanacak gibi." şeklinde konuştu.

Beykoz Belediyespor olarak altyapı çalışmalarına büyük bir önem verdiklerinin altını çizen Mesut Ilgın, " Beykoz'da okullar düzeyinde yaptığımız tarama çalışmaları ile başlayan süreç sonunda yüksek oranda sporcu sayımız oldu. Tabii ki bunlar yıllar içerisinde A Takım düzeyinde de değerlendirilecek, nitekim bu sezon ki kadromuza Orhun ve Ali'yi dahil ettik, bu bizim açımızdan gurur verici bir olay. Bugün de Altyapı Takımlarımızın sezon açılışında yanlarında olduk. İleride Türk Hentbolünde adından söz ettirecek isimlerin onların arasından da çıkacağına inanıyorum." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder