16 Kasım 2020 Pazartesi

BEYKOZ KAYMAKAMI ESENGÜL KORKMAZ ÇİÇEKLİ İLÇE YEREL MEDYASI İLE BULUŞTU

 


Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Restoran-Cafe'de ilçede yayın yapan Yerel Medya temsilcileri ile bir araya geldi. 

Daha önce değişik etkinlikler dolayısı ile tanıştığı medya temsilcileri ile göreve başladığı günden beri ilk kez bir toplu buluşma gerçekleştiren Çiçekli, sohbet ortamında geçen programda bazı konularda notlar aldı.

Oldukça sıcak bir ortama sahne olan programda İlçe Yerel Medya Temsilcileri katıldıkları kurumlar ile birlikte kendilerini tek, tek tanıttılar. Geçtiğimiz Temmuz Ayı sonunda resmen görevine başlayan Çiçekli Medya Temsilcilerine öncelikle -İlçenin en büyük sorunları neler-sorusunu yöneltti.




Kendisinin Sosyal Medyayı fazlaca kullanan biri olmadığını ifade eden Çiçekli, Yerel Medyanın ilçelerde önemli bir misyonu olduğuna vurgu yaptı. Beykoz Kaymakamı olarak Mahalli İdarenin her aşamasında, yerinde olma gayretinde olacağını ifade eden Çiçekli, daha sonra medya temsilcilerine sözü bıraktı.

Yerel Medya Temsilcileri ise kendilerini tanıttıktan sonra Beykoz İlçesinde son dönemlerde göre yapan İlçe Kaymakamları ile çok güzel ilişkiler kurulduğuna dikkat çekerek, aynı çalışmanın devamını dilediler.




Dünya'da ve Ülkemizde yaşanan Pandemi Sürecinde ilk başlarda yaşanan Sokağa Çıkma Yasakları anlarında Beykoz sınırlarında çalışma izni talebinde bulunan Yerel Medya Temsilcileri, kendisinden önce görev yapan Ahmet Katırcı zamanında bu iznin yasaklar öncesinde kendilerine verildiğini belirterek izin konusunun kendi dönemlerinde de verilmesi talebini Çiçekli'ye ilettiler.

Çiçekli ise konu ile ilgili bir araştırma çalışma yapacağını iletirken İstanbul'un 39 İlçesinde bu konu ile ilgili nasıl bir yol izlendiği konusunda özellikle münferit karar alınmasından öte kendilerinin de tabi olduğu Valilik Makamından işleyiş ile ilgili bilgi edineceğini söyledi. Çiçekli aynı konu ile ilgili değişik taleplerin de kendisine geldiğini söylerken, Hayvanseverlerin Yasak Günlerde Hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde talepleri olmasını örnek gösterdi.

Medya temsilcileri adına ilk sözü ilçenin duayen Gazetecisi konumunda olan Tayyar As alırken, Kaymakam Çiçekli'nin İlçenin En Acil çözülmesi gereken konu sorusuna İmar, SİT ve Boğaziçi İmar Kanunundan doğan sıkıntıların olduğu bilgisini aktarırken konunun sadece belli bir dönemi içermeyip uzun yıllar değişik Hükümetler ve Yerel Yönetimler döneminde de çözüme kavuşmamız olmasının Beykozlular nezdinde bir hayal kırıklığı yarattığına vurgu yaptı.

Beykoz Ses Gazetesi Sahibi de olan Tayyar As ikinci düşüncesini ilçenin eğitim sıralamasına ilişkin yaparken İstanbul'un 39 İlçesi arasında Beykoz'un en sonlarda yer almasının ilçe adına kötü bir durumu beraberinde getirildiğini söyledi. Okulların depremlere karşı güçlendirilmesi ve yeni okulların yapımı ile ilgili de örnekler ile durumu açan As, bazı okullarının bu yenilenme, güçlendirme çalışmalarından sonra bile depreme dayanıklı olmadığı yönünde örnekler bulunduğunu aktardı.

Tayyar As Beykoz İlçesinin her ne kadar nüfus bakımından İstanbul'un en az nüfusunu yansıtan ilçesi olmasının aksine alan, yüzölçümü bakımından da 3.büyük ilçesi olduğunu hatırlatarak, Beykoz'da Tokatköy Mahallesinde konuşulan bir konu vakit geçmeden en dış mahallesi olan Kavacık'da bilen duyulduğuna vurgu yaparak, Beykoz Belediyesi karşısında yapılacak Yat Limanı Projesi ile birlikte Barbaros Hayrettin Paşa Lisesinin bulunduğu alandan Beykoz Belediyesinin binasının da dahil olduğu bir alanın tahliye edileceği söylentilerinin vatandaşlarca konuşulduğuna dikkat çekti. Kaymakam Çiçekli İse bu konuda kendisine ulaşan bir bilginin olmadığını ifade etti.

Kaymakam Çiçekli Çubuklu Atatürk İlk ve Ortaokul Bina inşa çalışmaları ile ilgili Tayyar As'ın çalışmalarda bazı şeyler yanlış yapılıyor, dikkat ediliyor gibi bir izlenimin vatandaşlar nezdinde konuşulması ile ilgili görüşlerine karşılık yapılan her okul Projesinin Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri tarafından takibinin yapıldığı bilgisini aktardı.

Kaymakam Çiçekli, Beykoz Gündem Gazetesi Sahibi Yılmaz Gökgöz'ün Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesinde vatandaşa kiralanan ve konfeksiyon fabrikası şeklinde çalışan yerin tahliye edilmesi ve akabinde konunun Yargıya aktarılması sonrasında işyeri sahibinin davayı kazanması ve yaşanan gelişmelerinne aşamda olduğu sorusu üzerine konuyu ilk kez duyduğu ve bilgisi olmadığını ifade edip araştıracağını söyledi. 

Konuya vakıf olan isimlerden Beykoz Doğuş Haber Gazetesi Sahibi Ozan Derviş ise konuyu kendisinin de gazetesine taşıdığını hatırlatarak işyeri sahibi kişinin konuya uzlaşmacı bir yapı ile baktığını iletti.

Tayyar As'ın Beykoz'un kanayan yaralarından birinin madde bağımlılığı olduğunu iletip bu konuda ilçemize bir Anatem türü bir tedavi merkezinin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusunu cevaplandıran Kaymakam Çiçekli, Bu konuda Anadolu Yakasında Tedavi Merkezi konumunda olan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ile yaptığı bir görüşmeyi aktarırken kendisinin Avrupa Ülkelerinde yapılan çalışmalara da atıfta bulunarak Bina, Yeni Tedavi Hastanesi yapımının sorunun çözümünde bir olumlu etkisinin olmadığı bilgisini aktardı. 

Konuya ilişkin bir ilave yapan Doğuş Haber Gazetesi Sahibi Ozan Derviş ise bununla ilgili tedavi sürecinin çok maliyetli hatta örnek rakam ile 18 bin lira tuttuğunu hatırlatırken, Beykoz Belediyesi tarafından bu yönde geçmiş yıllarda çalışma yapıldığını ancak sadece bir kişinin bağımlılıktan kurtulabilmesinin de yaşananlara örnek olduğunu söyledi. Konunun aile ilişkilerini, yaşanan çevre ile ilgili boyutu olduğunu söyleyen Derviş, bu konuda Çevre değiştirip, farklı bir yere taşınmanın önemine dikkat çekti.

Beykoz Özgün Haber Gazetesi Sahibi Sedat Dalar ise  Beykoz İlçesinde Bir Kadın Kaymakam olmasının pozitif yönde anlamlar taşıdığını öncelikle belirttikten sonra Beykoz'un geleceği hep Turizm olarak anlatılmakta, bilinmekte ancak ilçemizde bir Spor Lisesi bile varken bir Turizm Otelcilik Lisesinin olmamasının düşündürücü olduğunu söyleyerek bu yönde bir okulun yapımı için Kaymakam Çiçekli'nin öncülük etmesi talebinde bulundu.

Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli ise Beykoz'da öncelikle, aciliyet gerektiren  okulun bulunduğunu ifade ederken, bir lise, ve Özel Eğitim Okulunda acil bir yenileme yapılmasının şart olduğunu, sonraki projelere Turizm Lisesinin ilave olunabileceğini söyledi. Çiçekli Anadolufeneri'nde bulunan Özel Eğitim Okuluna atıfta bulunarak düşünün ki 30-32 kilometreden buraya öğrenciler taşınmakta, bu da yüksek bir ulaşım meblağı anlamına da gelmekte. Bu konuda sponsorlar yardımı ile okul binaları yapımı yönünde düşünceye sahip olduğunu söyledi.

Beykoz Aktüel Gazetesi Sahibi Mücahit Ak ise farklı bir konuya pencere açarken, uzun yıllardır İlçede çekilen ve televizyon ekranlarında bir hayli geniş izleyicisi olan Arka Sokaklar dizisinde ne kadar kötü, yaşa dışı iş varsa bunun Beykoz'da olduğu yönünde aktarımların olduğunu ve bu konuda ilçenin kötü bir izlenim bıraktığına dikkat çekerek konuya ilişkin yapımcısı yönünde bir çalışma yapılıp yapılamayacağını sordu. 

Doğuş Haber Gazetesi Sahibi Ozan Derviş Pandemi sürecinde Beykoz'da hastalığa yakalanan ilçe sakinlerine destek olunması yönünde bir öneri sunarken, " Maalesef maddi durumu iyi olmayan ve hastalık sürecinde ciddi sıkıntı yaşayan vücutların sağlıklı bir şekle girebilmesi için meyve ve takviye edici gıdalara ihtiyaç duyulanların olduğunu söylerken bu konuda yardımcı olunmasını istedi. Kaymakam Çiçekli ise bunun ile ilgili aileler tespit edilirse kendisine iletilmesini istedi.

Son olarak Beykoz Haber 1908 Sahibi Talip Ercan ilçe halkının spora yönlendirecek projelere ihtiyaç olduğuna vurgu yaparken, Beykoz'un kanayan yaralarından biri olan Madde bağımlılığının önüne bu yönde geçilebileceğini söylerken spor camiasından bu tür bağımlılık ile ilgili örneklerin olmadığına dikkatleri çekti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder