21 Ocak 2021 Perşembe

BEYKOZ BELEDİYESİNDEN BAŞKANLAR KİTAP SERİSİNDE SIRA ALİ ZENGİN'DE İDİ...


Beykoz’un I. Dönem Belediye Başkanı (1984-1989) Hüseyin Ali Zengin’in hayat mücadelesi, başarıları ve ilçeye hizmetlerinin anlatıldığı “Ali Zengin Kitabı” çıktı.

Geçmiş dönem Beykoz belediye başkanlarının hayat hikâyeleri ve hizmetlerinin kayıt altına alındığı biyografi serisinin 3. eseri “Ali Zengin Kitabı” Beykoz Kitaplığı raflarında yerini aldı.

Ali Zengin’in küçük yaşta zorluklarla başlayan ve belediye başkanlığına uzanan hikâyesinin akıcı bir üslupla anlatıldığı kitap, okurları özgün insan portreleri, canlı sosyal mekânlar, dönemin siyasi ve sosyal olayları eşliğinde keyifli bir yakın tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Cevval Bir Sendikacı

1948 yılında Beykoz’da dünyaya gelen Hüseyin Ali Zengin babasının tevkif edilmesiyle dolayısıyla ortaokuldan sonra eğitimini yarıda bırakarak çalışmak zorunda kalıyor. Hayatın her alanında aktif bir kişilik sergileyen Ali Zengin azmi ve çalışkanlığıyla girdiği her ortamda saygınlık kazanıyor. 

İlk gençlik yıllarından itibaren “ilçenin hafızası” sayılan Sümerbank Deri Kundura Fabrikası’nda çalışmaya başlayan Ali Zengin, burada işçi haklarından yana sendikal mücadele yürütüyor, 1979 yılında Türkiye Deri- İş Sendikası Genel Sekreterliği’ni yapıyor.

Beykoz Belediyesi Kuruluyor

1984 yılına kadar Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir şube müdürlüğü olarak hizmet veren Beykoz’un, ilçe belediyesi olarak kurulduktan sonra ilk başkanı seçilen Ali Zengin halk arasında “ilk belediye başkanı” olarak hafızalara kazınıyor.

Müjde: Telefon Geliyor

1984-1989 yılları arasında görev yaptığı süre boyunca kısıtlı bütçe ve imkânlarla ilçeye birçok hizmet getiriyor. Belediye binası, kreş, düğün salonu gibi hizmet binalarının yapılmasının yanı sıra köylere İETT seferlerinin başlatılması, telefon santrali kurulması gibi hayati hizmetlere ilçe onun döneminde kavuşuyor.

Beykoz Kitaplığı biyografi serisi, 1984 yılından bugüne ilçede görev yapan tüm başkanların tanıtıldığı kitaplarla devam edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder