14 Mart 2021 Pazar

MUAMMER ERCAN " BEYKOZ TREKKİNG'İN BÜYÜKADA ÇIKARMASI "


Beykoz Trekking  yürüyüş etkinliği, Cumartesi günü Büyükada’da gerçekleşti. Böylelikle Pandemi sonrası yasakların kalkması ile yapılan ilk Cumartesi etkinliği dün yapılmış oldu. Gruba katılım her zaman olduğu gibi farklı semtlerdendi. 

Bunların içinde biri var ki, oldukça uzaklardan gelmiş idi. Sosyal medyadan yaptığı takip sonrası, Beykoz Trekking’in Büyükada etkinliğine katılmaya karar veren, Emine Karaoğlan adlı katılımcı, İzmir Karşıyaka’dan gruba dahil oldu.

Kendisiyle  yaptığımız kısa söyleşide, İstanbul Şişli’de oturan kızını ziyarete geldiğini, İzmir’de oturduğunu, söylediğinde herkes şaşırmıştı. Emine hanım ben zaten İzmir’de farklı trekking gurupları ile  yürüyordum. Kısa bir süre önce İstanbul’da oturan kızıma gelmeyi planladım. 

Kızıma ziyarete gelmeden önce, İstanbul’da aktif faaliyette olan TREKKİNG guruplarını araştırdım. Yaptığım araştırma  sonrasında, Beykoz Trekking’e katılmaya karar verdiğini söyledi.  Emine hanım, kendisinin sporu çok sevdiğini aynı zamandan ise Karşıyaka’da Pilates Eğitmenliği yaptığını dile getirdi. 

Öte yandan grup üyeleri Büyükada iskelesinde toplandı. Toplanma sonrası sahilde bulunan, heykel bölgesinde, plates eğitmeni Emine Karaoğlan eşliğinde açma, germe, ısınma hareketleri yapıldı. Grup sonrasında Büyükada’da bulunan Ermeni Katolik Kilisesi, San Pacifico Latin Katolik Kilisesi ve son olarak ta, Büyükada’nın en yüksek noktasında bulunan, Rum Ortodoks Kilisesi olan, Aya Yorgi Kilisesini ziyaret etti.

 Yapılan ziyaretler sonrası, tepeye oldukça hakim bir noktada, yemek ve dinlenme molası verildi. Böylelikle  farklı semtlerden etkinliğe katılan birçok doğa sever hoş sohbetler edip dinlenmiş oldular. Farklı semtlerden demişken, İzmir, Avcılar, Esenyurt, Sarıyer, Şişli, Kartal, Maltepe, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Erenköy gibi semtlerden katılımcılar oldu. 

Verilen molanın ardından 45 dakikalık bir yürüyüş daha gerçekleştiren Beykoz trekking ekibi, başlangıç noktası  olan Büyükada iskelesi önünde yürüyüşünü tamamladı. Böylelikle Beykoz Trekking grubunun düzenlemiş olduğu Büyükada Kültür Turu Etkinliği son bulmuş oldu. Son günlerde Facebook, Instagram, ER-HA, BEYKOZ HABER, BEYKOZ HAVADİS, ATV Televizyon kanallarında çıkan haberler sonrasında, grubun takipçi sayısında önemli bir artış olduğu da gözlenmekte oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder