19 Mart 2021 Cuma

SOĞUKSU YÜCEL ÇELİKBİLEK GENÇLİK MERKEZİ MERHUMUN SENE- DEVRİYESİ ÖZEL PROGRAMI İLE AÇILDI


Beykoz Belediye Başkanlığını 3 ayrı dönem yapan Merhum Yücel Çelikbilek vefatının yıldönümünde özel bir etkinlik ile anıldı.

Merhumun sağlığında başlatılan Soğuksu Gençlik Merkezi ve Muhtarlık Binası, Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi adı ile yapılan tören ile açılırken, Merhum Çelikbilek için Tiyatro-Konferans Salonunda anma etkinliği yapıldı.



Programa Merhum Yücel Çelikbilek'in Eşi Ayşe Çelikbilek, çocukları, akrabalarının yanı sıra Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatından mevcut yönetim üyeleri, geçmiş dönemlerde görev yapanlar, Beykoz Belediyesinde gerek şimdi gerekse de Merhum Çelikbilek Döneminde görev yapan birçok isim katılım sağladı.



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Programa Eşi Bediye Aydın ile katılırken, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise Beykoz'a gelen Babası ile etkinliği takip etti.



Anma Programı öncesinde Protokole dahil isimler Merhumun adının verildiği Gençlik Merkezinin her bir kat ve bölümünü gezip Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir'den bilgi aldılar. 



Bu bölümüne Merhumun Eşi ve Çocuklarının yanı sıra Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç'te katılırken Ayşe Çelikbilek'e Beykoz Belediye Başkan Yardımcılarından Manolya Tekin Demirören, Ak Parti Beykoz ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Kadın Kolları temsilcileri eşlik etti.



Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi Tiyatro-Konferans Salonundaki program Ayasofya Cami İmam-Hatiplerinden Hafız Bünyamin Topçuğlu'nun Kuran-Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Merhum Yücel Çelikbilek'in Hayat Hikayesinden kesitlerin sunulduğu bir Sinevizyon Gösterimi aktarıldı.



Anma Programının bir sonraki safhasında ise konuşmalar bölümü vardı. İlk konuşmayı Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yaptı. Aydın, " Hiç aklımda Beykoz'da Belediye Başkanlığı yapma düşüncesi yokken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile bu göreve seçildim. Merhum Yücel Abi ile Halef-Selef olduk. Son yıllarda rahatsızlık yaşıyordu, vakit doldu Rabbim onu yanına aldı. Bugün Merhum Yücel Abimizi vefatının yıldönümünde hem rahmet ve şükranla anıyoruz, hem de ismini verdiğimiz Gençlik Merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Onu çok daha geniş katılımlı bir tören ile anmak isterdik, ancak yaşanan Pandemi Süreci nedeni ile kısıtlı sayıda davetli ile gerçekleştirmek zorunda kaldık. Şunu da konuşmamda belirtmek isterim ki Merhum Yücel Abimizin de bizleri de hayali olan Ayasofya'nın Camiye yeniden dönüşmesi sonrasında burada görev yapan değerli hocamız Bünyamin Topçuoğlu'nun da katılımı bizleri sevindirdi. " diye konuştu.



Başkan Murat Aydın konuşmasının devamında ise şu cümlelere yer verdi, "  Beykoz'da Beykozluların yurtlarında kalması, yaşaması anlamında yaptığı çalışma ve hizmetler ile Merhum Yücel Abimiz bu anlamda en önemli aktörlerden biri olmuştur. Amel defterinin kapanmaması için bu konunun unutulmayıp, hatırlanmasında fayda görüyorum. Yücel Çelikbilek'in ismini farklı yerlere de verebilirdik, ancak ne büyük bir tevafuk ki hayatının 4-5 yılı dışında tamamen yaşadığı mahallede yapılan Gençlik Merkezine adının verilmesini uygun gördük, Belediye Meclisimizden alınan kararla da bunu gerçekleştirdik. Yoğun biçimde kadın ve gençler başta olmak üzere uzun yıllar vatandaşlarımıza hizmet verecek bir yer oldu burası. Bu sayede de Rahmetli Yücel Abinin de ismi unutulmayacağından o da nasiplenecek. Merhumun bir adını da Meyve-Sebze Bahçesine verdik. Buradan yetişen ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere de veriyoruz. Onlardan da bu şekilde dualar alınmakta. Ben bir kez daha Merhum Yücel Çelikbilek Başkanımız Rahmetle anıyorum, Mekanı Cennet olsun."



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'dan sonra konuşma yapan ikinci isim ise Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç idi...Dilmaç bilinenin aksine Başkan Çelikbilek ile çok eski yıllara uzanan bir tanışıklık ve dostluğunun olduğunu ifade ederken, " Milli Gençlik Vakfındaki görevimden itibaren, sonrasında Çavuşbaşı Belde Belediye Başkanlığı ve sonraki dönemlerde Beykoz Belediye Başkanlık Dönemlerimde kendisi ile birlikte çalıştık, hizmet verme gayretinde olduk. Onun bazı konularda uyarı, görüş ve önerileri bizlere ayrı bir şevk kattı. Rahmet ve Şükranla anıyorum. " dedi.

Merhum Yücel Çelikbilek'in Vefatının 1.Yıldönümünde anıldığı programda aile adına konuşmasını yapmak için davet edilen Ahmet Çelikbilek ise duygularına hakim olamadığı için katılımcılara geldikleri ve vefaları için teşekkürlerini iletti.

Cuma Namazı öncesinde ise Soğuksu Merkez Caminde Kuran-ı Kerim Tilaveti vardı. Oldukça geniş bir katılımın olduğu bu bölüm Cuma Namazı sonrasında yapılan dualar ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder