18 Aralık 2021 Cumartesi

BEYKOZ KULÜPLER BİRLİĞİNDEN KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA DAHA VAR


Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği son günlerde ilçe spor gündeminde konuşulmakta olan Beykoz Belediyesi-Spor Kulüpleri ilişkileri hakkında bir açıklamada daha bulundu. Açıklamayı bize ulaştığı şekilde birer bir halde yayınlıyoruz...


Beykoz Kamuoyuna

 

Herkesin bildiği gibi Beykoz’da spor faaliyetleri ve çocuklarımıza spor yaptırılması çalışmaları büyük oranda spor kulüplerimiz tarafından yapılmaktadır. Kıt kaynaklar ve bütün olumsuz şartlara rağmen kulüp başkanları ve yöneticilerinin büyük özverisi ile binlerle ifade edebileceğimiz sayıda sporcu yetiştirilmiş ve kulüplerimiz bünyesinde liglerde mücadele etmeleri sağlanmıştır. Her kategoride ve her branşta önemli başarılar kazanarak Beykoz halkının takdirini kazanmışlardır. Sportif çalışmaların yürütülmesi ve sporun geliştirilmesi çabasının devletin ve yerel yönetimlerin desteği olmadan istenen sonuca ulaşamayacağı bilinen bir gerçektir. Bu amaçla spora destek anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Yasalar belediyelerin topladığı vergi gelirlerinin % 0.12 (binde oniki) sini her yıl spora harcamasını zorunlu kılmaktadır. Gerek yasal zorunluluklar gerekse sporun sağlıklı toplum yaratılmasının birinci koşulu olması belediyelerin spora desteklerini artırmıştır. Bu bağlamda her yerde olduğu gibi Beykoz’da da kulüplerimiz daha önce her yıl düzenli olarak desteklenmiş ve azda olsa sürekli ve düzenli yardım almıştır. Ancak son üç yıldır Sayın Murat Aydın’ın Belediye Başkanı seçilmelerinden sonra Beykoz Spor Kulüpleri ile ilişkiler savsaklanmış ve yardımlar sekteye uğramıştır. Geçen üç yılda sadece bir kez kulüplere yardım yapılmıştır. Her geçen gün kulüplerin masraflarının artması ve pandemi döneminin olumsuz etkilerinin getirdiği maddi sıkıntılar ile boğuşurken belediyenin tahsis edilen sahaları ve tesisleri kulüplerin elinden almaya çalışması ise tam bir şok etkisi yaratmıştır. Kulüplerin başkan ve yöneticileri ile konuşmadan muhatap dahi kabul etmeden bu işlemlerin yürütülmesi hayretle karşılanmıştır.

          Beykoz Kulüpler Birliği olarak sorunların çözümü noktasında her zaman diyalogdan ve uzlaşmadan yana olduk, saygılı ve anlayışlı davrandık.  Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın ile sorunlarımızı konuşmak üzere defalarca randevu talep ettik. Ancak her defasında başkanın işlerinin yoğunluğu sebebiyle başkan yardımcılarına yönlendirildik.  Bütün çabalarımıza rağmen olumlu bir ilerleme kaydedemedik. İçinde bulunduğumuz durumun kamuoyu ile paylaşılması amacı ile düzenlediğimiz basın açıklamasından sonra Sayın Murat Aydın’ın randevuları yok polemiği yaratarak sorunların çözümü noktasında olumsuz tavrını sürdürmesini üzüntü ile esefle karşılıyoruz.

          Beykoz Kulüpleri olarak Beykoz halkının en aktif en dinamik unsurlarını temsil ediyoruz. Beykoz halkının parası ile oluşturulan belediye bütçesinden Beykozun çocuklarının spor yapabilmesi için hakkı olan desteğin verilmesini talep ediyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Bir kez daha Sayın Belediye Başkanımızı sağduyuya davet ediyoruz. Suni gündemler ve gereksiz polimiklerle vakit kaybetmek istemiyoruz. Acilen sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını bir kez daha talep ediyoruz.

          Sonuç olarak belirtmek isteriz ki saygıda kusur etmeden, sabırla ama onurumuzla haklarımızı talep etmeye, herkese, her kuruma, her makama sıkıntılarımızı duyurmaya, taleplerimizi iletmeye daha büyük bir gayretle devam edeceğiz.

Beykoz Halkına saygıyla duyurulur.

Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder