13 Aralık 2021 Pazartesi

“BEYKOZ BELEDİYESİ 3. FOTOĞRAF YARIŞMASI”NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNE KAVUŞTU


Beykoz’un tarihi ve kültürel zenginliğini, gündelik hayatını, renkli doğa ve insan manzaralarını en güzel karelerle bugünden geleceğe taşıyan “Beykoz Belediyesi 3. Fotoğraf Yarışması” ödüller sahiplerine kavuştu.

Beykoz Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Vakfı (TFV) işbirliğiyle düzenlenen ve geleneksel hale gelen yarışmayla, fotoğraf tutkunları için ilçenin çekim merkezi haline gelmesi, doğal ve tarihi güzellikleriyle yüz yıllar boyunca gözde olan ilçenin ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amaçlandı.    

Toplam 126 Bin Ödül 

Toplam 126 bin TL ödüllü olarak açılan yarışmaya, amatör ve profesyonel 308 fotoğrafçı, 2 bin 903 fotoğraf gönderdi.  

3 kategoride açılan yarışmanın “Foto Öykü” Kategorisi’ndeki birinciliği K. Deniz Kalaycı, ikinciliği Kemal Türk, üçüncülüğü ise Caner Başer kazandı. “Serbest” Kategori’de birinci Sebahattin Özveren, ikinci Neşe Arı, üçüncü ise Mehmet Aslan oldu.

Kurgu Kategorisi’nde Serdar Aydın birinci, Kemal Türk ikinci, Mehmet Ağca üçüncü seçildi.

En Güzel Eserler Sergileniyor  

Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni kapsamında ilk olarak dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflardan oluşan “Beykoz Belediyesi 3. Fotoğraf Yarışması Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Dereceye giren katılımcılar ise ödülleri ile katılım belgelerini, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin elinden aldı. Törende jüride yer alan usta fotoğrafçılarda yer aldı.  

“Foto Öykü Kategorisi”nde birinciye 10.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL verildi. “Serbest Kategorisi”nde birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü 3.000 TL aldı.

Kurgu kategorisinde birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü ise 3.000 TL ödülün sahibi oldu. Özel ödüller, mansiyon ve sergilenmeye değer ödüllerle toplam 126 bin TL verildi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Geleceğe Not Düşüyoruz”

Törende konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Bugünden yarına kalacak olan fotoğraflar bundan beş yüz yıl sonra, bin yıl sonra Beykoz’un bugününü yansıtacak. Bir kare fotoğraf, bazen ciltler dolusu kitabı anlatmış oluyor. Dolayısıyla bu fotoğraflarla geleceğe not düşmüş oluyoruz. Burada sadece dereceye giren fotoğrafları görüyorsunuz, yarışma vesilesiyle binlerce fotoğraf çekildi. Bu güzelliği bize yaşatan, başta yarışmayı düzenleme yetkisi veren ilçe sakinlerimiz olmak üzere, dereceye giren, giremeyen tüm fotoğraf sevdalılarına, kıymetli jüri üyelerimize ve yarışmaya katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Beykoz’un her köşesinin çok özel ve güzel olduğunu, yarışmaya gönderilen fotoğrafların bunu en iyi şekilde kanıtladığını vurgulayan Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise ilçenin sahip olduğu güzelliklerle yakında İstanbul’un gözbebeği unvanı alacağını söyledi. 

Ödül ve konuşmaların ardından “İncesaz Grubu” fotoğraf severler için konser verdi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder