18 Aralık 2021 Cumartesi

BEYKOZ BELEDİYESPOR, ESKİŞEHİR ORMANSPOR MAÇINI MUTLU TAMAMLADI 27-25


Beykoz Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda THF Erkekler Hentbol Süper Ligde üst sıraları yakından ilgilendiren bir müsabaka vardı.

Hafta içinde erteleme maçında Beşiktaş'a mağlup olarak ligde ikinci yenilgisini alan ve 3.sırada 16 puan ile yer alan Beykoz Belediyesi GSK Hentbol Takımı bu sezon Süper Lige yükselme başarısı gösteren ve 15 puan ile 4.sırada yer alan Eskişehir Ormanspor'u konuk etti.

Devre arasına girmeden son hafta karşılaşması anlamı da taşıyan mücadeleden çıkacak sonuç merak konusu idi.

Maçta ilk bölümler dengeli geçti, ilk goller konuk takımdan Sedat ve ardından Yurıı ile gelince Eskişehir Ormanspor 2-0'lık üstünlük sağladı. Beykoz Belediyespor Takımı ilk golünü 4.dakikada Ömür ile bulabilirken ardından 6.29 dakikada beraberliği bulabildi 2-2

5-5 ve 6-6'lık beraberliklerin ardından Beykoz Belediyespo oyuna ağırlığını koyarken 17.06 Dakikada Samet ile bulduğu golün sonrasında 9-6 ile fark üçe çıktı. Eskişehir ekibi bu anlarda ilk mola hakkını kullandı. Ormanspor Kalecisi Taner Günay karşı karşıya net 4 pozisyonda başarılı olup topu çıkarırken farkın artmasını engelleyen isim oldu. Mehmet Demirezen ve Alperen Arabacı ile karşılıklı gollerin ardından ilk yarı 11-9 Beykoz Belediyespor'un üstünlüğünde kapandı.

Müsabakada ikinci yarı karşılıklı goller ile dengeli başladı...Ormanspor bu bölümde farkı 14-13 ile tek sayıya indirdi. Boğaziçi ekibinde üst üste gelen 2 Dakika cezaları nedeni ile kenar yönetimi kaleyi boş tuttuğu anlarda Kaleci Taner ilk devrede olduğu gibi ikinci devrede de birer gol atma fırsatı buldu.

Maçın ilerleyen anlarında 20-14 ile farkı 6 gole taşıyan ev sahibi takım gelen 2 dakika cezalarında farkın kapanma eğilimine girmesi ile kısa süre bocalama yaşayınca Ramazan ve Çetin ile gelen goller sonrasında 24-22 ile fark ikiye kadar indi.

Beykoz Belediyespor son bölümlerde özellikle iki hatalı top ile rakibine avantaj verirken 26.dakikaya gelindiğinde Çetin'in yine boş kaleye uzak mesafeli şutunu Kale değişimini hızla yapsa da Mehmet Emre yetişemedi ve 25-25 ile maça eşitlik geldi.

Sağ kanat hücumlarından şanssız gününde olan Ömer Faruk Güldan bu kez Kaleci Taner'i geçince Beykoz bir kez daha öne geçti 26-25. Ömür Pehlivan ile Kaleci Taner birer bir kaldığı anda Taner topu çıkarınca son dakikalar müthiş bir heyecana da sahne oldu. Yine Ömür Pehlivan'dan galen hatalı pas sonrasında yapılan uzun mesafeli atışta top yandan auta çıktı. Karşı atakta Kaptan Çağlayan Öztürk çok kritik bir gole imza attı 27-25...son atak geçen sezon Beykoz Belediyespor forması giyen Yurıı den geldi ancak aut ile neticelenince Beykoz Belediyespor maçtan 27-25 galip ayrılmasını bildi.

Salon : Recep Şahin Köktürk Spor Salonu

Hakemler : Yunus Toprak-Serdar Özen

Beykoz Belediyesi GSK : Burak Turan ( Mehmet Emre-Murat Varlı ), Ozan Erdoğan 1, Tahir İlkbahar 3, Ömür Pehlivan 2, Gürkan Soğukpınar , Samet Kanberoğlu 7, Çağlayan Öztürk 5, Alper Aydın 1, İlkan Keleşoğlu 1, Fatih Ateş, Alperen Arabacı 5, Ömer Faruk Güldal 2, Salih Uludağ, Adem Orhun Kömürcü

Antrenör : Mesut Ilgın

Eskişehir Ormanspor : Taner Günay 2 ( Can Ağbaş, Ali Karadut )  Sefa Kocabayır , Gürkan Rallas , Sedat Yıldırım 3, Mehmet Demirezen 4, Yurıı Babenkov 6, Ramazan Mutlu 4, Alican Gökmen  1, Soner Dinç , İbrahim Bircan  ,Çetin Çelik 5, Murat Beyaztoprak , Uğur Öz

Antrenör : Mehmet Fatih Işık

İlk Yarı : 11-9 Beykoz Belediyespor

2 Dakika Cezalılar : Çağlayan ( 2 ), Alper ( 2 ), Ömür ( 2 ), Alperen ( Beykoz Bld.Gsk ), Mehmet Demirezen ( Eskişehir Ormanspor )

Sarı Kartlar : İlkan, Tahir ( Beykoz Bld.Gsk ), İbrahim ,Çetin Eskişehir Ormanspor )

7 Metre Atışları : Samet Kanberoğlu ( 4 Gol -Beykoz Beldiyespor ) Ramazan Mutlu ( 2 ) Sedat, Çetin ( Birer Gol-Eskişehir Ormanspor )

ERDEM ERCAN / ER-HA BEYKOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder