19 Mayıs 2022 Perşembe

ATATÜRK KOŞUSU, BU SENE FARKLI BİR ETKİNLİKLE KUTLANDI


Ülkemizin kurucu lideri Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a hareket etmek üzere Sarayburnu’ndan vapura bindiği tarih olan 16 Mayıs 1919’un yıldönümlerinde, federasyonumuz tarafından “Atatürk Koşusu” organize edilmiştir.

Federasyonumuz kurucularından Sayın Kemal Bektaş tarafından ilk olarak 1978 yılında organize edilen koşumuza, her sene öğrencilerimizin yanı sıra büyük ve genç yaş sporcularımızda koşuya iştirak etmekteydiler.

Ancak; herkesin bildiği gibi Corona virüsü salgın hastalığının halen devam etmesi ve katılan çoğu öğrenci sporcunun sınav haftası olması nedeniyle bu organizasyon bu günün önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için farklı bir şekilde icra edildi. Federasyonumuz heyeti Türk bayrakları ile donatılmış bir tekne ile 16 Mayıs 2022’de Sarıyer sahilinden hareketle boğazda yaklaşık 2 saatlik bir süre için turlayarak etkinliği Sarayburnu’nda sonlandırdı. Atatürk’ün Samsun’a hareket ettiği yer olan Sarayburnu’n da Yüce Önder Atatürk heykeline çelenk bırakıldı. Ardından Federasyonumuz Yönetim Kurulu, geniş katılımla Yönetim Kurulu Toplantısı yaptıktan sonra etkinlik İstinye’de son buldu.

TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez yaptığı açıklamada “Bu etkinlik sayesinde bugünün öneminin unutulmamasının sağlanmasını hedeflenmekteyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını şimdiden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vatanı uğruna kendi canını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha saygı ile yad ediyoruz.” dedi.

Onur Kurulu Üyemiz ve Atatürk Yol Koşusunu ilk kez organize eden Kemal Bektaş ise yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anlamak ve gelecek nesillere anlatmanın önemini vurgulayarak "Bu organizasyon ile gençlerimize Ulu Önderimizi daha iyi bir şekilde anlatmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

Törene Genel Başkanımızın yanı sıra TFF İl Temsilcimiz Ali Tanrıyaşükür, Onur Kurulu Başkanımız Kemal Bektaş, İASKF Yönetim Kurulu, çalışanlarımız ve basın mensupları da katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder