27 Ekim 2022 Perşembe

BEYKOZ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HUZUR TOPLANTISI 2022 GERÇEKLEŞTİ


Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü huzur toplantısı yaptı. Beykoz’un asayiş olaylarına yönelik istatistiklerin paylaşıldığı toplantı Kavacık Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıda, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Beykoz Polis Hizmetleri Koruma Derneği Başkanı Birzat Mermer, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, BİSK Başkanı Asım Özdemir, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe hazır bulunurken, çok sayıda mahalle muhtarı, dernek başkanı ve vatandaşlar programı takip etti.



Beykoz Toplum Destekli Polis Bürosundan Selçuk Küçük’ün sunumunu yaptığı toplantıda, çok sayıda isim İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk’e yeni atanması sebebiyle “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Huzur toplantılarının ayrı bir önemi vardır

Huzur toplantılarının, İlçe Emniyet Müdürlüğünün görev alanı esas alınarak, vatandaşların katılımı ile düzenlenen değerlendirme ve güvenlik hizmetlerine ilişkin sorun çözme toplantıları olduğunu söyleyen Müdür Öztürk, “güvenlik sorunlarının zamanında tespit edilmesi ve çözümlenmesi bakımından bu toplantıların ayrı bir önemi ve önceliği vardır” dedi.

Beykoz’un coğrafi konumuna yönelik bilgileri de paylaşan Müdür Öztürk, daha sonra istatistikî verileri ele aldı.




Beykoz’da 591 tane dernek var

Beykoz’daki kamu kurum, kuruluş ve özel işletmelerinin sayılarını paylaşarak, emniyet güçlerinin kontrol ettiği alana vurgu yapan Hakan Öztürk’ün vermiş olduğu bilgiler arasında 591 tane dernek olduğunu söylemesi dikkatleri çekti. Öztürk’ün vermiş olduğu bilgiler arasında dikkat çeken diğer iki başlık ise 342 tane tekel bayi büfe ve 325 tane kahvehane olduğunu söylemesiydi.




137 cami, 5 kilisenin olduğu Beykoz’da; 99 eğitim kurumu ve 29 sağlık kuruluşu olduğunu ifade eden Öztürk, Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu coğrafyada 6 karakol da, 599 personel, 43 adet binek araç,  2 adet minibüs, 4 adet motosiklet ve 1 adet uygulama noktası aracı ile hizmet verdiğini dile getirdi.

2022 yılının ilk 9 ayında 715 kişiye 1 milyon 443 bin 644 TL tutarında idari işlem yapıldığını ve 2021 yılında suç işleme oranında 34. sırada olan Beykoz’un 2022 yılında 35. sıraya düştüğünü kaydeden Öztürk, 2021 yılında yakalan kişi sayısının 615’ten, 2022’nin ilk 9 ayı itibari ile 849 olduğunu belirtti.

Beykoz Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği’nin 2022 yılının 9 aylık süresi içerisinde 648 tabanca ve 511 uzun namlulu av tüfeği ruhsatı verildiği ifade edildi. Öte yandan Beykoz’un 220 kameri ile izlendiği dile getirildi.




Uyuşturucu ilk sırada yer aldı

Beykoz’da 2022 yılının ilk 9 ayında işlenen 517 suçun 434’ü kullanmak için uyuşturucu ve uçucu madde satın almak, bulundurmak, 75’i ise uyuşturucu madde kullanmak ve imal etmek olarak kayıtlar da yer aldı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk'ün paylaştığı diğer bilgiler ise şöyle sıralandı.

Hakan Öztürk’ün sunumunun ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’de bir konuşma yaptı.

İnsanların en büyük ihtiyacı güvenliktir

İnsanların en büyük ihtiyacının güvenlik olduğunu, bu ihtiyacı olmadan diğer ihtiyaçların karşılanması mümkün olmadığını söyleyen Kaymakam Çiçekli, “devletleri devlet yapan en önemli unsur da çevremizde gördüğümüz gibi güvenlik. Güvenlik ihtiyacı karşılanmadan herhangi bir devletin ayaklarının üstünde durması mümkün değil.” dedi.

İstanbul için çok güzel bir rakam

Emniyet Müdürünün, Beykoz'un özelinde İstanbul ile mukayeseli olarak emniyet durumunu izah ettiğini ifade eden Çikekli, “İstanbul genelinde 34 - 35 sıralarda yer alıyoruz. İstanbul için çok güzel bir rakam. Ancak bunun devam etmesi için buradaki birlik ve beraberliğin devam etmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Muhtarlardan STK’lardan destek bekliyoruz

Çiçekli, “Beykoz'da bulunan 550-600 polis memurumuzla, zabıta personelleriyle 246 bin nüfusumuzun salahiyetini sağlamamız çok mümkün değil. Bunu sağlıyorsak Beykozlu hemşerilerimizin destekleriyle sağlıyoruz. Muhtarlarımızın, STK'larımızdan bu desteği her zaman bekliyoruz.” dedi.

Programın son bölümünde muhtarlar ve STK temsilcileri bölgelerine yönelik sorunları ve emniyet çalışmalarına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşırken, Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal sorulara cevap verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder