28 Ekim 2022 Cuma

BEYKOZ’DA 6 ÜLKEDEN ORGANİK LEZZET ŞÖLENİ YAŞANDI


Beykoz’da 6 ülkeden 48 gencin katılımıyla yürütülen “Take a Step Into Organic Life” (Organik Yaşama Sen De Bir Adım At) Erasmus+ Projesi lezzet ve kültür şölenine ev sahipliği yaptı. Misafir gençlerin ilçede yetişen doğal sebzelerle yaptıkları yemekler tat ve görünümleriyle tam not aldı.

Beykoz Belediyesi’nin Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Değişimi Programı kapsamında hibe aldığı  Proje’yle Fransa, Letonya, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz’den gelen gençler, 19-27 Ekim tarihleri arasında ilçedeki yaşıtlarıyla kent tarımı tesislerinde doğal yaşama katılıyor.  

Doğal kaynakları her geçen gün azalan dünyada şehirlerde organik tarım ve beslenme kavramlarını yaygınlaştırmak, gençlere çevre dostu yaşam becerileri ve farkındalık kazandırmak amacıyla hayat geçirilen proje doğaya ilişkin duyarlılığı artırmayı da hedefliyor. 




Ünlü Tatlar & Doğal Malzemeler

Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağı’nda organik beslenmeye dikkat çekmek için yapılan organizasyonda misafir gençler, ilçedeki kent tarımı tesislerinde yetişen doğal sebzelerle ülkelerine özgü yemekler hazırladı.

Ünlü tatlar ve doğal malzemelerin buluştuğu etkinlikte Letonyalı gençler Kartupeļu Pankūkas (Patatesli Pankek), Bulgaristanlı misafirler Banitsa Böreği, Yunanistan grubu komşu mutfaktan kıymalı Pasticio yaptı.  

Fransa’dan Baget, Portekiz’den Patanişka

Fransız gençler tost ekmeğiyle, ünlü Oui Oui Baguette hazırlarken, Portekiz grubu Patanişka, Beykozlu gençler de Türk Mutfağı’nın baş tacı Zeytinyağlı Enginar pişirdi.  Yemeklerin hazırlanmasına üniversitenin gastronomi öğrencileri de eşlik etti.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin takip ettiği programda ülkelere özgü doğal tatlar görücüye çıkarken farklı kültürlerden gençler de kaynaştı.

Etkinlik sonunda, özenle hazırladıkları yemekleri ikram eden gençler, doğal yaşama katı sağlayan bir birinden özel lezzetlerle beğeni aldı.  

İlçede Organik Tarım Yapılar

Proje kapsamında ilçedeki organik tarım ve geri dönüşüm atölyelerine katılan, kent tarımı tesisleri ve seraları ziyaret ederek tarımsal faaliyetleri yerinde gözlemleyen misafir grup, 27 Ekim Çarşamba günü ilçeden ayrılacak.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder