22 Kasım 2022 Salı

BEYKOZ'DA BUDAMA MEVSİMİ BAŞLADI


Beykoz’un ağaçlarına ve yeşil dokusuna can verecek budama ve bakım çalışmaları başladı.

Beykoz Belediyesi ekipleri, ilçedeki ağaçların sağlık kazanması ve güçlenmesi amacıyla her yıl Kasım-Mart ayları arasında yürütülen budama mevsimi çalışmaları kapsamında iş başı yaptı.

Ağaçların ömrünü uzatmak, gelişimini kuvvetlendirmek, çiçeklenme, meyve miktarı ve kalitesini arttırmak için yapılan budama işlemleri ağırlıklı olarak caddeler, sokaklar, mesire alanları ve parklarda sürüyor.

Budama ve bakım çalışmalarıyla ilçenin ağaç varlığı korunurken kış aylarında yaşanabilecek devrilme ve dal kopması gibi olumsuzluklara karşı önlemler de alınıyor.

Kuru Dallar Alınıyor

Orman mühendisleri ve ziraat mühendisleri denetimindeki toplam 3 ekiple ilçe genelinde özenle yürütülen hizmetin ağaçlar tomurcuklanmadan önce tamamlanması için yoğun bir program uygulanıyor. 

İlçenin büyüklüğü göz önüne alınarak bölge bölge yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak ekipler tarafından değerlendirme yapılarak budama kararı alınıyor.  

Budama yapılacak ağaç çevresinde gerekli önlemler alındıktan sonra uygun araç ve ekipmanlarla budama gerçekleştiriliyor, kuruyan, kırılan veya bozuk olan dallar gövdeden uzaklaştırılıyor.

Anıt Ağaçlar Yaşatılıyor

İlçenin doğa ve kültür varlığında önemli yeri olan anıt ağaçların bakım ve budama işlemleri de özenle yapılıyor.

Belediye envanterinde kaydı bulunan anıt ağaçların uzun yıllar yaşaması için sağlık durumlarına uygun budama ve tedavileri gerçekleştiriliyor.

Beykoz Belediyesi’nin budama ve bakım hizmeti verdiği ağaçlar ilkbahar geldiğinde yeniden sağlıkla yeşerecek.  

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder