26 Aralık 2022 Pazartesi

BEYKOZ KULÜPLER BİRLİĞİ YILIN SON TOPLANTISINI ÇUBUKLUSPOR EV SAHİPLİĞİNDE YAPTI


Beykoz Kulüpler Birliği ( BİSK ) 2022 yılının genel değerlendirme toplantısı anlamı da taşıyan son buluşmasını Çubukluspor ev sahipliğinde yaptı.

Yoğun bir katılım olduğu son buluşmada Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir açılış konuşmasını yaparken, 2008 yılından beri düzenlenen aylık toplantılara önceleri İlçe Belediye Başkanlarının, Kaymakamlarının, Emniyet Müdürlerinin de katılım sağladığına vurgu yaparken, " Bilindiği üzere yaşanan bir pandemi süreci vardı, toplantılarımızda bu nedenle aksamalar oldu. Öte yandan 2022-23 sezonu maalesef futbol müsabakalarında görmek istemediğimiz olaylar ile başladı. Sporun bütün paydaşları ile birlikte bu olumsuzlukları hep beraber el ele verip ortadan kaldırmamız gerekmekte. Beykoz İlçesindeki Amatör Spor Kulüpleri maalesef sahipsiz kaldı, buna ilçe belediyesi ve diğer makamları eklediğim gibi kendi kendimizi de bundan ayrı tutamayız. Özellikle son 3 yıllık süreçte ilçe belediyemizden kulüplere yapılan nakti yardımları alamadık, bu konuda çok çabaladık ancak çözüm bulunmadı. Bu sebepledir ki kulüplerimiz bireysel ilişkiler ile sorunu çözme yolun bile tercih etti. Bizler varız görmezden gelinemeyiz. Spor adına yaptıkları her iyi adımı, güzelliğe teşekkür ettiğimiz gibi, olumsuzlukları eleştirmek de en doğal hakkımız" diye konuştu.




2022-23 Sezonunda grup maçları tamamlana 2 kategoriden Çubukluspor'da 2, Paşabahçespor'da ise 1 olmak üzere toplamda 3 şampiyonluk yaşanmasını az bulduklarını ifade eden Başkan Özdemir, " 2023-24 döneminde daha sağlıklı ortamlarda spor yapılabilmesi yönünde gayret sarf edeceğiz. Spor Kulüplerinin her türlü ayrılıklardan uzak bu tür toplantılara en geniş kapsamlı katılımlarından yanayız. Değerli kulüp başkalarımız özel ve fahri bir görev ve hizmette bulunmakta, kimse bu gerçeği yadsıyamaz " diye konuştu.




" Spor Kulüplerinin muhatap oldukları yasa da değişimler oldu, 7405 sayılı yasa ile bir takım düzenlemelere gidildi, aksak yönlerde genelgeler ile düzeltmeler yapıldı. Spor Kulüplerimiz 26 Nisan 2023 tarihine kadar kendilerinden istenenleri yerine getirmek zorunda, yoksa tescillerinin kaldırılma riski bulunmakta. Her kulüp bu konuya ciddi anlamda bakmalı. Evraklarını zamanında vermeli nakti cezaların yanı sıra dediğim gibi kulüplerimizin fesh olma riskleri bulunmakta " diye açıklamada bulunan Başkan Özdemir'den sonra ev sahibi Çubukluspor adına Başkan Coşkun Tosun konuşmada bulunurken, 




" Bu toplantımıza geniş bir katlım olmasını memnuniyetle karşıladığımı ifade etmek isterim. Mazereti olan kulüplerimiz dışında özlediğimiz bir tablonun ortaya çıktığı bir toplantı oldu. Birbirimize sarılmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Bizi bizlerden başka düşünen yok. Onarılmayacak yaralar açılmamalı, ha Bisk'ten kaynaklı hatalar olmuyor mu, oluyor, bir birimize sarılarak bu sorunların üstesinden geleceğiz.




 Öte yandan geçtiğimiz günlerde altyapı takımlarımızın bir mücadelesinde yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bu olay bizleri çok üzdü. Bakın bilindiği üzere benim görevim gereği Amatör Federasyonda olmam gerekiyor ve orada olay çıkaran takım ve sporcular ve diğer katmanlar ile ilgili çok ağır yaptırım kararları konuşulmakta. 




Takımların ihraçları söz konusu olacakken, alttan gelen takımların onların yerine Türkiye Şampiyonalarına gitmeleri mümkün olabilecek, Fair Play örneği sergileyen kulüplere ise değişik şekillerde malzeme yardımları da dahil olmak üzere ödüller verilecek. Beykoz ilçesi kulüplerimizin de bundan sonra çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Takımlardan gelen hakem eleştirilerinin ağırlıkta olduğu talepler dikkate alınıyor " şeklinde konuştu.




TÜFAD İstanbul Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yorulmazlar ise hakem hatalarının gündemden düşmediğine vurgu yaparken, " Bu konuda Hakem Akademisinin hayata geçirileceği bilgisini sizlerle paylaşmak isteriz. Üniversitelerimizin Spor Bilimleri Fakültelerinde müfredat programlarına hakemlik programı da ilave edilecek" diye konuştu.




Prof.Dr.Yorulmazlar, TÜFAD olarak Beykoz'da değişik statlarda, tesislerde açılan Antrenörlük Kurslarına Beykoz'da iz bırakmış isimlerin adının verilmesi ile gurur yaşadıklarına vurgu yaparken, ilerleyen süreçte de açılacak kurslara yeni ilavelerin geleceği bilgisini aktardı.

Toplantı daha sonra serbest program şeklinde devam ederken hafta sonunda o gün maçları olan spor kulüp temsilcileri Çubukluspor tesislerinden ayrıldı. Beykoz Kulüpler Birliği Aylık toplantılarının bir sonraki adresi ise Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübünün ev sahipliğinde yapılacak.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder