27 Ocak 2023 Cuma

ÇİĞDEMSPOR , ANADOLU ÜSKÜDAR İLE " 6 PUANLIK " MAÇA ÇIKACAK


Futbol müsabakalarında bazı maçlar vardır ki 3 yerine 6 puanlık bir maç olarak nitelendirilir...

Bir biri ardına peşi sıra gelen takımların o hafta oynayacakları maçlar öncesinde klasikleşmiş bir medya dili haline  gelen bu maçların bir örneği de Yarın ( Cumartesi ) Paşabahçe Stadında oynanacak...

İstanbul 1.Amatör Lig 16.Grubuna dahil Çiğdemspor-Anadolu Üsküdar karşılaşması düşme hattını yakından ilgilendiren bir mücadeleye sahne olacak.

Bu önemli ve zorluk derecesi yüksek karşılaşma öncesinde Beykoz temsilcisi Çiğdemspor 16, konuk edeceği Anadolu Üsküdar takımı ise 14 puana sahip bulunmakta.

Çiğdemspor Kulüp Başkanı Uğur Gökdemir yarınki müsabaka öncesinde son düşüncelerini ER-HA Beykoz'a aktarırken maçı kazanıp işte o mecazi anlamdaki 6 puanı kapma beklentisinde olacaklarını söyledi...

Başkan Gökdemir, öncelikle Kartal Çavuşoğlu maçına ilişkin bir aktarımda bulunurken " Geride kalan hafta sonunda iyi mücadele ettiğimiz Kartal Çavuşoğlu deplasman maçının öncesinde bekleme anlarının da aşılması sonrasında TFF İstanbul İl Temsilciliği nezdinde girişimlerim oldu, itiraz dilekçemizi sunduk. Bu konuda kurallar açık ancak nedense es geçildi. " derken sundukları dilekçeyi de paylaştı...


Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğine ;


22/01/2023 Tarihinde saat 15:00 oynanacak olan Kartal Çavuşoğlu-Çiğdemspor maçı ev sahibi ekibin Yönetici Kartı olmamasından dolayı saat 15:33 saatine kadar bildirmemesinden dolayı 33 dakika gecikmeli başlamıştır.

Söz konusu maçtan önce olan müsabaka 14:55 de bitmiştir 15:00 da Kartal Çavuşoğlu - Çiğdemspor maçının başlamasına herhangi bir engel görünmüyorken 33 dakikamız gasp edilmiştir. Söz konusu maçımızdan önce oynanan maçta resmi maçtır onunda kaçta bittiğinin kanıtı olarak hakem raporlarına bakılabilir.

Deplasman takımı Çiğdemspor Kulübü olarak 15 dakika kuralını Hakem Uğur Kam Beyfendiye aktardık ancak kendisi hakem kuruluyla görüştüğünü bildirerek 10 dakika daha bekleyeceğim sonra tatil edeceğim diyerek takımları bekletmiştir.

Geçen bu sürede lisans yine gelmeyince hakeme maçı hükmen kazanmamız gerekiyor biz lisanslarımızı 14:40 da teslim ettik beklemek istemiyoruz kuralı uygular mısınız? diye ricada bulunduk ancak hakem Uğur Kam bizlere maçı tatil olarak yazacağını hükmen kazanmamız gibi bir imkan olmadığını söyledi.

Biz sahaya çıkmıyoruz 30 dakika oldu diye bildirdiğimizde sahaya çıkmadığınızı yazarım önemli olan benim raporum hükmen kaybedersiniz veya maç yeniden hafta içi oynanır diyerek bizleri tehdit etti.

Kendisine federasyon başkanımızı arayabileceğimizi danışabileceğimizi söylememize rağmen ben hakem kurulunu tanırım federasyon beni bağlamaz derken ev sahibi takımın yöneticilerinin verdiği telefonları alıp bir kaç başkanım diye hitap ettiği kişilerle konuştu ve ben beklerim sorun değil yeter ki lisans getirin yöneticisiz maça başlatamam diyerek 30 dakika lisans bekletmiştir.

Lisans 15:30 sularında halen gelmediğinden dolayı karşı takımın 10 numarası ve saha görevlisi arasında münakaşa sözlü diyalog yaşanınca hakem Uğur Kam maçı tatil etme kararı almıştır ve maçı tatil edeceğini bildiren rapor yazacağını söyleyerek içeri girmiştir.

O sırada ev sahibi takımı yöneticileri kapıya vurarak açtırıp lisansın geldiğini söyleyerek 5 dakika daha bekletip lisansı getirmişlerdir.

Hakem Uğur Kam tüm uyarılarımıza rağmen maçı tatil etmeyip bizleri rapora tatil ettiğimi yazarım esas olan benim yazdığım sizi dinlemezler diyerek tehdit ederek 33 dakika lisans beklemeye zorlamıştır.

Maçın ilk yarısında hakemin yanına giderek 7 numaralı Şafak Sünbül kaçak oyuncu olabilir hocam bir fotoğrafına bakın birde oyuncuya bakın bir kontrol edin diyerek uyarıda bulunduk ancak hakem Uğur Kam bize kim fotoğrafına benziyor ki itirazınızı maç sonrasında yaparsınız demiştir.

O zaman lisansın fotoğrafını çekelim hocam dediğimizde fotoğraf çekmek yasak maçtan sonra itiraz merciiniz federasyon diyerek bizi geri çevirmiştir bu tutum karşısında neden ezildiğimizi bir kere daha anlamış bulunmaktayız.

Biz kulüpler lisans bildirmeyle zorunlu olduğumuzu sanıyorduk ancak ev sahibi takım bir kimlik ve bir çıktı ile oyuncu oynatarak bizleri yine şaşırtmıştır.

14/11/2022 tarihinde lisansı çıkan Emre Vurkun isimli oyuncu lisansı olmadan siteden baskı fotokopiyle hakem tarafından kabul edilerek oynatılmıştır.

Federasyonumuzun transfer dönemlerinde lisans yetişmediği için çıktı, kimlik ve imza ile oynatmaya izin verdiğini biliyoruz ancak bu yazı ve karar ile oluyor diye biliyoruz sezonun başında lisansı çıkan bir oyuncu zeyil başvurusu yapılmadan herhangi bir yazı alınmadan federasyonumuzdan herhangi bir izin almadan nasıl oynatılır biz bunu anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz.

Söz konusu maçta 8 numaralı Ersin Buyruk isimli oyuncu maç içinde sert faulden dolayı sarı kartla cezalandırılmıştır ancak o dakikadan sonra adeta boks ringinde saldırıya geçen bir sporcu gibi herkese yumruk dirsek ve tabanla girmeye başlayan oyuncuya hiç bir türlü kırmızı kart vermeyerek bizleri şaşırtmıştır itiraz edince de yöneticimiz Arif Hanoğlu kendisine ( Cesaretin mi yok korkuyor musun neden atamıyorsun bu oyuncuyu )  dediği için merak etme ben kimseden korkmam senden de korkmuyorum diyerek Kırmızı Kartla saha dışına göndermiştir.

Maçın bildirimleri bölümünde de gördüğünüz üzere Kartal Çavuşoğlu hocası 8 numaralı oyuncuyu kendisi de saldırılarını durduramayınca kart yiyeceğini anlayıp oyuncan çıkarmıştır.

Maçın 75 dakikasında 7 numaralı Şafak Sünbül küfür ve ağır hakaretten kırmızı kart görmüştür ve kart gördükten sonra da hakemin üzerine yürüyüp ağır küfürler etmiştir ve sahayı söylenerek küfür ve tehdit ederek terk etmiştir

Yine maçın 91 dakikasında 5 numaralı oyuncu sarı kart görmüştür kart gördükten hemen sonra hakeme ağıza alınmayacak küfürler ve hakaretler etmiştir Çiğdemspor oyuncularını da göstererek küfürlü konuşup hakemin üzerine saldırmıştır kendi oyuncuları dışarıya zor çıkarmışlardır.

Maçın Hakeminin Kartal Çavuşoğlu takımına yakınlığı olduğu alenen belli ve aşikardır bundan şüphemiz yoktur gözümüzle şahit olduk ve bundan utanç duyuyoruz.

Bu yakınlıktan kulübümüz zarar görmüştür ve 3 puanından olmuştur bu skoru kabul etmediğimizi bilmenizi istiyoruz ve gereğinin yapılmasını arz ederi.

ÇİĞDEM SPOR KULÜBÜ

Başkan Gökdemir dilekçelerine verilecek cevabı beklediklerini söylerken, " Tabii ki bu ayrı bir konu ve biz tama anlamı ile Anadolu Üsküdar maçımıza kilitlenmiş durumdayız. Zorlu bir mücadele yaşayacağız. Kazanırsak çok şey kazanmış olacağız. Dilerim 3 puanı alan taraf biz oluruz. Alacağımız her bir puanının geelcek haftalarda çok aranacak puanlar olacağını tahmin etmekte zorlanmıyoruz. Diyeceğim o ki Mahallemiz Sakinleri gelip bu hepsi Beykoz ilçesinde ikamet eden, bu kardeşlerimize destek olsunlar. Moral motivasyona çok ihtiyacımız var " diye konuştu.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder