9 Kasım 2023 Perşembe

BEYKOZ'UN ADI GİBİ ÖRNEK BİR SPOR KULÜBÜ....ÖRNEKKÖYSPOR


Beykoz İlçesinde kurulu bulunan spor kulüpleri içinde tamamen altyapı odaklı bir seyir takip eden Örnekköyspor bu anlamda bir hayli mesafe kat etmiş durumda.

Kurulduğu ilk sezon A Takım düzeyinde liglere katılım sağlayan ve sonrasında kısa süre zarfında edinilen tecrübenin ardından A Takımını liglere katmama ve sadece alt yaş grubu takımları ile katılım sağlama düşüncesini hayata geçiren Başkan İsmail Türkoğlu gelinen noktadan ise bir hayli memnun ve mutlu görünmekte.




İsmine yakışan bir kulüp Örnekköy Spor kulübü.... Yeşil-Beyazlı Kulüp 2013 yılında kurulduğundan bugüne kadar bir veya birden fazla takımlarla her sene  liglere katılım sağlamış, mahallesini temsil gayretinde olmuştu.




Kuruluşunun 2. yılında takımını İstanbul 1.Amatör lige  çıkartan Kulüp Başkanı İsmail Türkoğlu Başkanlığındaki takım bu liglerde 4 yıl adından söz ettirmişti. Örnekköyspor'un kendi tarihi için en önemli yıl ise 2017 olmuştu... Başkan Türkoğlu ve Yönetici arkadaşları radikal bir karar alarak kulüp binasında bir basın açıklaması yapmıştı. 




Başkan Türkoğlu gerçekleşen toplantıda  A Takımı donduracağını ve sadece altyapıya yöneleceğini söylemiş ve kendi köyünün çocuklarına ve civar köylerdeki minik çocuklarından oluşacak bir altyapı hamlesi başlatmıştı. Başkan İsmail Türkoğlu şimdilerde bu kararın ne kadar doğru olduğunu açık yüreklilikle söylerken  hayalinin ise geleceğin A takımını kendi altyapı takımlarından çıkan futbolcularla oluşturmak oluğunu ifade etmekte.




Ayrıca önemli bir konuya değinen Türkoğlu, " Bunun için çok ciddi çalışmalar yaptık, adımız gibi örnek bir kulüp olarak anılmak istedik. Kulübümüz altyapısına kayıt olan çocukların velilerinden  yönetim kurulunu oluşturarak başarılı olacağımıza inandık. Bunun için altyapıda 5 kadın yöneticisi ile başlayarak bir ilki de imza attık.  2017 yılından bugüne kadar da her zaman kadın yöneticilerle birlikte hareket ettik. Neticede çocuklara anne şefkati ile yaklaşan ve diyalog kuran bir altyapı akademisi kurulmuş oldu. " diye konuştu.




Bu güne kadar gelinen süreçte değişik zamanlarda altyapılarda Beykoz'un tanınmış antrenörlerini göreve getiren Başkan İsmail Türkoğlu, " Bunu şunu söylemek isterim ki bünyemizde görev yapmış ve yapmakta olan her bir antrenörümüzden tecrübe   birikim ve deneyim kazandık. Sevinerek görmekteyiz ki biz artık bu sistemi oturttuk ve Örnekköy gibi eski köy yeni mahalle statülü bir yerde yaklaşık 150 kişilik altyapı öğrencisine ulaşmayı başardık.  Bu arada yeni bir oluşuma giderek  kulübün antrenörlerinin akademik deneyimi olan genç, dinamik, heyecanlı  fiziksel gelişim, beslenme programı deneyimi olan  yarışmacı bir  ekibe emanet ettik. " dedi.




Beykoz'un örnek kulübü olmaya aday hatta başarmak üzere olan Örnekköy Spor Kulübüne geçtiğimiz günlerde Başkanın İşletmekte olduğu ve bölgeye renk ve alternatif bir mekan katan Sala Cafe'deki bir toplantı vesilesi ile gittiğimizde Başkanın talebi ile U14 Takım antrenmanında bulduk kendimizi.

Kısıtlı zaman zarfında antrenman yapan çocukların heyecanı, antrenörlerinin son derece pozitif enerji dolu bakış açılarına şahitlik edince fazlası ile zamanı burada geçirdik. Başkan İsmail Türkoğlu'nun ifadesi ile her başkanlık döneminde olduğu gibi çocukların yanında bir Yönetici Annesini yani Anıl Akköse ile tanıştık.

2 Yıldır Örnekköy Spor Kulübünde Altyapı Takımlar Koordinatörü olan Anıl Akköse hem saha içinde hem de saha dışında tüm olumlu ve olumsuzlarda çocuk ve gençlerin yanında olmakta. Bu anlamda Kulüp Yönetimi ve Başkan İsmail Türkoğlu ile takımlar arasında bir köprü vazifesi gören Anıl Akköse en modern antrenman malzemelerini, tatami, güç bandı, paraşüt gibi malzemeleri antrenmanlara dahil ettirmiş durumda.




Takım antrenmanlarını hiç aksatmayan Anıl Akköse işini severek yaptığını ifade ederken, " Geride kalan 2 yıllık sürece baktığımda bir hayli mesafe at ettiğimizi görmek gerçekten de mutluluk verici ve yorgunluğumu aldı götürdü. Burada amatör ruhla profesyonel mantıkla çalışıyoruz. Herkes görevinin farkında, ben de yönetimle takım antrenörlerimiz ile futbolcular arasında koordinasyon sağlıyorum. Bu arada takımdaki futbolcuların velileri ile de güzel bir diyalog ortamı oluştu. Bu sezon U11, U12, U13 ve U14 Yaş Kategorilerinde liglere katılım sağlamaktayız. Cemal Onar, Oğuz Keskiner, Ahmet Efe Aslan ve deneyimli Kaleci Antrenörümüz Aydın Kurçenli ile çok iyi bir teknik kadromuz oluştu. " şeklinde konuştu.



2023-24 Sezonunda yapmış oldukları yeni oluşumun çok yerinde bir karar olduğunu gözlemlemekten mutlu oluğunu ifade eden Kulüp Başkanı İsmail Türkoğlu, İnstagram hesaplarının 3 ay gibi kısa bir sürede 1.200 takipçisi ve 40.000 /45.000 izlenme rekoruna koşuyor olması nedeniyle Anıl Akköse'ye teşekkür etti. 





TALİP ERCAN  ( ER-HA BEYKOZ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder