7 Ocak 2019 Pazartesi

AK PARTİ BLD.BŞK.ADAYI MURAT AYDIN YEREL BASIN İLE TANIŞTI

Mart Ayında gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı olan Murat Aydın, Beykoz İlçesinde Yayın Yapmakta olan Yerel Medya Temsilcileri ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.


Rüzgarlıbahçe'de bulunan işletmede yapılan toplantıda ilçe medya temsilcileri tam kadro hazır idi. Adaylığı ile ilgili gelişen süreç hakkında bilgi aktarımında bulunan Murat Aydın, daha sonra Beykoz'a ilişkin ilk mesajlarını da vermiş oldu.

Toplantıda İlçe Yerel Medya Temsilcileri kendilerini tanıttıktan sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili kendi bakış açılarını da ilettikten sonra Murat Aydın'a çeşitli sorular yönelttiler. Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'da yer alırken, Dilmaç kendi adaylığı ile ilgili ilçe genelinde oluşan spekülasyonlara birinci ağızdan yanıtlarını da vermiş oldu.

Murat Aydın Beykoz’un çok daha iyi yerlere geleceği iddiasında bulunurken, “ Biz bu vaatte bulunuyoruz…sağlığımı da yerinde olursa, Beykozlulardan da gereken desteği alırsam 5 yılda 15 Yıllık bir hizmet yapacağımızın sözünü veriyorum. Ben bu görev için beni tercih eden Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük sevgi ve muhabbet duymaktayım. Bir kız bir erkek çocuğu sahibiyim ve de erkek çocuğuma bu sevgiden kaynaklı Muhammed Tayyip adını verdim. Beykoz’un sorunlarının çözümünde tüm araçları harekete geçireceğim “ diye konuştu.


Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu, “ Sekiz ay önce AK Parti Beykoz İlçe Başkanı olarak göreve başladık. Bu süreçte ilçemizde bulunan attı. 45 mahallemizdeki 32 Mahalle başkanımızı değiştirdik. Bizim her mahallemizde en büyük gücümüz çok sağlam bir yapı kurduğumuz mahalle teşkilatlarımızdır. Her bir ana kademe teşkilatımız içinde Kadın ve Gençlik Teşkilatı da dahil olmak 19+1 arkadaşımız görev yapmakta. Şunu iddia edebilirim ki dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. " 

" Çok disiplinliyiz, il başkanlığından verilen bir talimat bir saat içinde tüm kılcal damarlarımıza kadar ulaşır. Hiyerarşiye uyulur ve istişareler yapılır, biz Lider eksenli bir partiyiz. Mesela benim ilçe başkanı olmam da istişareler sonrasında ortay çıkmıştır. İl Başkanımız görevi tevdi etmeden beni çağırdı ve 2019 Mahalli Seçimleri için seni aday olarak değerlendirmeyebiliriz denmiştir. Gelinen süreçte 15 tane arkadaşımız aday adaylığını ilan ederken, bazıları tarafından bizim ismimiz de gündeme taşınmıştı. Murat Aydın, İl Başkanlığımız, Genel Merkezimiz ve bizzat Genel Başkanımızın takdirleri sonucu aday olarak gösterilmiştir. Bu andan sonra asıl hedefimiz Beykoz'da en yüksek oyu alabilmek, seçilecek olan Belediye Başkanımıza ne tür katkılarda bulunabiliriz, biz bunlara kilitlenmiş durumdayız. Yoksa geçmişe ait kamuoyuda dillendirilen konular elbette ki konuşulabilir ancak biz dediğimiz gibi biz geleceğe bakıyoruz "

Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın Beykoz İlçesi Medya Temsilcilerinin kendilerini tanıtıp sorularını sormalarının ardından aldığı notlar ile bunlara tek, tek yanıtlarını vermeye başladı. Yerel seçimlerde tüm yoklamalar sizi 20-30 puan önde gösterse dahi seçimi kazanmanın garanti olmayacağını söyleyen Aydın, " Demografik yapısı nedeni ile zor olan bir ilçede 20 yıl Belediye Başkanlığı görevimde bulundum. Seçime girdiğim anda mecazi anlamda söylemek istersem tek garanti oy kendi oyum'dur. Biz bu görev bize tevdi edildikten sonra gemileri yaktık, seçim sonrasında kazansam da kazanmasam da gerçekten de sevdiğim, beğendiğim bir yer olan Beykoz'da yaşayacağım. Şu yoğun süreçte ilk etapta bir ev kiralayacağım ki bu da hemen, hemen belli. Boğazın İncisi olarak nitelendirilen Beykoz'da oturmayı kim istemez ki..." 

" BİZ DUYGULARIMIZ İLE DEĞİL AKLIMIZ İLE BAKACAĞIZ "

" Kendimizi bir şekilde Beykoz'lulara anlatacağız...Beykoz'da tecrübeli insanlar yok mu idi, tabii ki var, Beykoz'a hizmet mi edilmedi? elbette edildi...İmar Sorunu kaç yıldır var? çok...Belediye Başkanı olan ne yapabilir, İmar ve Mülkiyet ile ilgili konularda ne yapabilir? Çavuşbaşı'ndan Riva'ya, oradan Rüzgarlıbahçe'ye her yüz kişiden 40 kişi bu meseleye çözüm bulun diyor. Beykoz Belediye Başkanı olanlar Anayasa ve Kanunlar çerçevesinde görev yapmakta...mesela Öngörünüm, ruhsat gibi konularda Boğaziçi İmar Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkili, İmar Planları yapma ile ilgili ilgili bakanlık, Koruma Havza alanları ile ilgili İski dolayısı ile Büyükşehir Belediyesi yetkili. XYZ olarak nitelendirdiğim İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümetin birlikte çalışıyor olması gerekir. ( İktidar ve Büyükşehir ve İlçe Beldiyesi aynı partiden olmaz ise sorunlar çözülmeyecek mi sorusu üzerine ) Bu uyum sağlamasa idi şimdi hala 2B'yi konuşuyor olmayacak mı idik? Elinizi vicdanınıza koyun Beykoz'da sorunların yüzde doksanı aşılmış, bundan sonra uygulamaların hayata geçirilmesi anlamında konunun diğer muhatapları ile uyumlu bir çalışma yapılması kaldı. Bundan sonra Ankara'da işi takip noktasında organize olmuş biçimde çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Beykoz'ın imar-mülkiyet sorunu ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip ve bizi de bu amaç doğrultusunda görevlendirdi, kanuni, yasal bütün katkılarda bulunacaklarını bizlere söyeldi" 

" Biz Beykoz'un sorunlarına duygularımız ile değil aklımız ile bakacağız. Geçmiş yönetimler Mülkiyet ile ilgili atılması gereken adımları atmış, biz bundan sonra bunlara ilaveten ne tür adımlar atabiliriz ona yoğunlaşacağız.Bu genel anlamda parlamento ile, onun yetkisinde olan ve bu anlamda başarılmış adımlar da var. Ankara çözüm ile ilgili irade ortay koymuş ve bizim dönemimiz de de koymaya devam edecektir. Ben hiçbir hesap-kitap içinde olmazken adım bu göreve tevdi edildim. Zeytinburnu'nda başarı ile görev yaptık ( Başarılı iseniz neden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmediniz? sorusuna yanıt olarak ) hiçbir zaman Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünmedim, hatta ben kaç yıldır bu görev için bizzat en uygun ismin Binali Yıldırım olduğunu söylemekteyim. 

" Çaycısını bile Zeytinburnu'ndan getirecek, Meclis Üyeleri Zeytinburnu'ndan gelecek " söylentilerinin iletilmesi sonrasında görüşlerini açıklayan Murat Aydın, " Bunun gerçekle ifade edilebilir tarafı yok. Zeytinburnu'ndan buraya bir-iki arkadaşımızı birlikte çalışmak için alabiliriz. Şartlara göre hareket edeceğiz. Liyakatlı insan sadece Zeytinburnu'nda mı var? Zeytinburnu'nu buraya taşımamız mümkün değil. Bu konuları 1 Nisan'dan sonra düşüneceğiz." 

Beykoz 1908 ve dolayısı ile spor kulüplerine ilişkin, ilçe sporuna ne tür katkılarda bulunacaklarına ilişkin bir soru üzerine Murat Aydın verdiği yanıtta şu cümleleri kullandı...." Beykoz Spor Kulübünün ilçede konuşulan bir konu olduğunu öğrendim. Bu konu gündeme geldiğimde yaptığım çalışmada Beykozluların da adını çok önemsedikleri Kelle İbrahim karşıma çıktı, onun ile ilgili bilgileri edindim. 1924 Yılında Türkiye Milli Takımında görev yapmış olan Kelle İbrahim'in Beykoz Spor Kulübü ile özdeşleştiğini gördüm. Benim sporun her alanına ilgim büyük, Beykoz Spor Kulübü dahil yaşanmakta olan tüm problemleri önemsiyorum. Bu konu ile ilgili ciddi anlamda ilgileneceğim. Beykoz Spor Kulübü Başkan ve Yönetimi ile bu süreçte tanışıp onları da dinleyeceğim, bu konu benim açımdan ötekileştirilebilecek bir konu değil. Bölge iş adamları ile onların kulüplere el atmaları ile ilgili görüşmeler yapacağım. Başkanımız Yücel Çelikbilek, ban görev süresince gerçekleştirme imkanı bulamadığı Beykoz Arena Projesi ile ilgili bilgi verdi, bunu gerçekleştirmek inşallah bize nasip olur.Şunu söylemek isterim ki tabiri caizse-Spor manyağı bir adamım- Özellikle Dünya Kupası oynandığı günlerde çalışma planımı maçları izleme günlerime göre yapardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder