7 Ocak 2019 Pazartesi

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ HİDİV KASRI PARKURUNDA ÖZEL BİR ETKİNLİK İLE ANILDI

Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan Mehmetçiklerin üstün bir cesaret ve fedakarlık gösterdiği Sarıkamış Harekatı'nın 104'üncü yıl dönümünde  şehitleri minnet ve şükranla anıyoruz.

Bu harekatın icrasında, Mehmetçiklerin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden, milli ve manevi değerler uğruna "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı içinde şehadet mertebesine ulaşmalarının hafızalarda derin izler bıraktı.

"Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda'' dizesinde de ifade edildiği gibi şanlı tarihimiz boyunca kutsal vatan toprağının her karışını mübarek kanıyla sulayan şehitlerimizin Sarıkamış Harekatı' ndaki fedakarlıkları da vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçmiştir. 

Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatıralarını emanetlerine sahip çıkacağımıza namusumuz şerefimiz üzerine söz veriyoruz.

Beykoz Hidiv Kasrı parkurunda 100 lerce sporcu ve gencimiz ile gerçekleşen, koordinasyonunu Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün yaptığı, Beykoz Kaymakamımız Sayın Ahmet KATIRCI ve Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel ÇELİKBİLEK' in  destekleriyle düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılım sağlayarak ecdadımızın Sarıkamış ta yaşadıklarını bir nebzede olsun hissetmek amacıyla teşrif eden İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Cemil BAĞLAMA, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Salim Öztürk,Sayın Tacettin AKSU,Sayın Yakup ÖZBEK, Şube Müdürlerimiz,Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerimiz, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kazım Bozbay,İlçe Müftümüz Sayın Ali EFE, İlçe SGK Müdürümüz Sayın Ferda Özkalender, Gençlik Merkezi Müdürlerimiz,Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız, Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz, Basın Mensubu arkadaşlarımız ve değerli misafirlerimize teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Bülent KÜÇÜK
Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

KAYNAK / BEYKOZ İLÇE GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ
FOTOĞRAF / DOĞUŞHABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder